welke wet van G'd zou jij willen afschaffen?

2 "Ik ben de HEERE, uw God, Die u uit het land Egypte, uit het slavenhuis, geleid heeft.

3 U zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben.



Om de discussie levendig te houden en onder de aandacht van mijn lezers, zou ik jullie de volgende vragen willen voorleggen. 
Welke van de tien geboden, die G'd zelf heeft geschreven en via Mozes op de berg Sinaï aan de mens heeft gegeven, zou jij willen saneren, welke wet is niet meer van deze tijd, welke wet is niet meer geldig en met welke wet heb jij persoonlijk de meeste moeite? 

Het zijn geen vragen die ik persé onderaan deze blog beantwoord wil zien, in die zin zijn ze retorisch en geheel voor jezelf.

Voordat je deze vraag voor jezelf beantwoord, ga er dan vanuit dat G'd werkelijkheid is, dat G'd bestaat, dat Hij de Allerhoogste is, dat Hij Schepper is van Hemel en aarde en alles wat er op, onder en erin is. Dat Hij van de mens houdt, dat Hij het beste met de mens voorheeft en dat Hij eeuwig is en dat er naast Hem geen andere G'd is. 
Als dit waar is en ik wil voorop stellen dat dat voor mij zo is, dan is mijn Schepper en Heer over alles wat er is, ook Koning der koningen en dus ook rechtmatig Wetgever is. 

Onze koning Willem van Oranje, is koning over de Nederlanden. En het is nog steeds de koning die zijn handtekening moet zetten onder een wet om de wet rechtsgeldig te maken. Hij kan nooit een handtekening zetten onder een wet die in Duitsland of België gemaakt is, want zijn juridische bevoegdheden gaan nl niet zo ver, zijn bevoegdheden zijn nl letterlijk begrenst, zijn bevoegdheden zijn absoluut niet grensoverschrijdend.
Bij G'd is dat niet anders, als Koning der koningen, als de Allerhoogste, als de enige ware levendige G'd en Schepper van Hemel en aarde is Zijn juridische bevoegdheid beperkt tot datgene wat onder Zijn beheer valt. G'd tekent wetten die op een rechtmatige manier tot stand zijn gekomen, rechtmatig zijn en gelden voor het grondgebied waar Hij Heerser over is. 

Toen G'd de tien geboden aan Mozes gaf heeft Hij zichzelf bekend gemaakt om aan te geven dat de wetten die Hij aan ons gaf rechtmatig waren. De tien wetten vinden zijn rechtsgeldigheid in het vierde gebod. Daar maakt G'd zichzelf bekend, met het vierde gebod komt Hij uit de anonimiteit.
Sta stil bij de zevende dag, sta even stil bij het waarom, en bij Wie. Het leven is meer dan werken, het leven is meer dan in het zweet je brood bij elkaar schrapen om te leven en te overleven. 
Jij bent meer dan alleen maar een toevallig samenloop van omstandigheden, je bent meer dan een uitwerpsel of restproduct van een alles vernietigende oerknal. Je bent geschapen door een hogere Intelligente, Wijze Liefdes Bron van alles wat is. 

Deze Bron van Leven bezit een "bepaalde" autoriteit, een autoriteit die ver boven onze autoriteit uitgaat, een macht die ver boven onze macht uitgaat, Zijn wegen zijn niet onze wegen en Zijn gedachten zijn niet onze gedachten. Deze G'd heeft alle macht in hemel en op aarde, er is daarom ook geen macht, persoon of beeldhouwwerk die meer juridische bevoegdheden heeft dan deze Bron van Leven en Liefde. Als G'd een wet uitvaardigt dan is dat een alles overschrijdende wet waarvan het karakter liefde, rechtvaardigheid en eeuwigheid is. 

Als G'd een wet uitvaardigt, als Hij ons wetten, verordeningen en bepalingen geeft, dat bepaalt Hij ook voor wie, voor wat en voor hoelang. Het is dus niet aan ons om daar afbreuk aan te doen, het is niet aan ons om daar ook maar enige wijziging in aan te brengen, en als we dat toch doen zal dat niet zonder gevolgen zijn. "Want, voorwaar, Ik zeg u: Totdat de hemel en de aarde voorbijgaan, zal er niet één jota of één tittel van de Wet voorbijgaan, totdat het alles geschied is. Wie dan een van deze geringste geboden afschaft en de mensen zo onderwijst, zal de geringste genoemd worden in het Koninkrijk der hemelen; maar wie ze doet en onderwijst, die zal groot genoemd worden in het Koninkrijk der hemelen." Matteus 5: 18, 19

Als G'd spreekt zeggen wij amen, als G'd zegt van alle bomen mogen jullie eten, maar blijf van deze ene boom af, dan zeggen wij amen, als G'd zegt dat wij geen onrein vlees zullen eten, dan zeggen wij amen, als G'd zegt dat wij ook iemand niet een leeghoofd mogen noemen, dan zeggen wij amen, als G'd zegt dat Hij niet gekomen is om de wet af te schaffen maar om de wet voller te maken, dan zeggen wij amen, als G'd zegt dat de wet heilig is en goed, dan zeggen wij amen, als G'd zegt dat een wet, verordening en bepaling eeuwig durend zijn, dan zeggen wij amen, als G'd zegt dat Hij spijs en brandoffer heeft doen ophouden, dan zeggen wij amen, als G'd zegt dat Hij al het vlees op aarde tot spijs heeft gegeven, en vlak daarvoor heeft gezegd wat reine spijzen en wat onreine spijzen zijn dan zeggen wij amen, als G'd zegt dat Jezus voor onze zonden is gestorven, dan zeggen wij amen, als G'd zegt dat de aardbodem om Adam is vervloekt en dat de mens vanaf dat moment door bloed, zweet en tranen heen zijn brood moet binnen harken, dan zeggen wij amen, als G'd zegt dat Eva's begeerte naar haar man zal uitgaan en dat Adam over haar zal heersen, dan zeggen wij amen, als G'd zegt dat Hij ons gaat verlossen, zich verzoent met ons door Zijn Zoon Jezus Christus, en dat dat de enige weg is tot herstel en tot G'ds troon, dan zeggen wij amen.

Op het moment dat wij andere dingen gaan zeggen dat dit, dan verkondigen wij een vals evangelie en zal diegene die dit doet zeer klein heten in het koninkrijk van G'd, dan zal hij/zij vervloekt zijn, en ook daarop is maar één antwoord, Amen!

G'd houdt van ons en wil dat wij in deze tot zonde vervallen wereld een goed leven leiden ondanks de veranderde omstandigheden, en dat ons leven door de wetten en bepalingen een leven zal zijn tot eer van G'd, een G'de welgevallig offer zal zijn. Door onze manier van leven, kunnen wij als Zijn ambassadeurs laten zien dat wij trots zijn op onze G'd die van ons houdt, een G'd die liefde en rechtvaardig is, en dat wij graag reclame willen maken voor Zijn eeuwig koninkrijk van liefde, zonder tranen, verdriet, pijn en dood. 
Zijn wetten bepalen onze levenswandel en onze levenswandel, ons wandelen met Hem is een voortdurend dagelijks G'de welgevallige amen!

4 U zult voor uzelf geen beeld maken, geen enkele afbeelding van wat boven in de hemel, of beneden op de aarde of in het water onder de aarde is.

5 U zult zich daarvoor niet neerbuigen, en die niet dienen, want Ik, de HEERE, uw God, ben een na-ijverig God, Die de misdaad van de vaderen vergeldt aan de kinderen, aan het derde en vierde geslacht van hen die Mij haten,

6 maar Die barmhartigheid doet aan duizenden van hen die Mij liefhebben en Mijn geboden in acht nemen.

7 U zult de Naam van de HEERE, uw God, niet ijdel gebruiken, want de HEERE zal niet voor onschuldig houden wie Zijn Naam ijdel gebruikt.

8 Gedenk de sabbatdag, dat u die heiligt.

9 Zes dagen zult u arbeiden en al uw werk doen,

10 maar de zevende dag is de sabbat van de HEERE, uw God. Dan zult u geen enkel werk doen, u, noch uw zoon, noch uw dochter, noch uw slaaf, noch uw slavin, noch uw vee, noch uw vreemdeling die binnen uw poorten is.

11 Want in zes dagen heeft de HEERE de hemel en de aarde gemaakt, de zee, en al wat erin is, en Hij rustte op de zevende dag. Daarom zegende de HEERE de sabbatdag, en heiligde die.

12 Eer uw vader en uw moeder, opdat uw dagen verlengd worden in het land dat de HEERE, uw God, u geeft.

13 U zult niet doodslaan.

14 U zult niet echtbreken.

15 U zult niet stelen.

16 U zult geen vals getuigenis spreken tegen uw naaste.

17 U zult niet begeren het huis van uw naaste. U zult niet begeren de vrouw van uw naaste, noch zijn slaaf, noch zijn slavin, noch zijn rund, noch zijn ezel, noch iets wat van uw naaste is."

Welke wet heeft meer waarde voor jou boven de andere, welke wet krijgt voorrang in jouw leven, aan welke wet ontleen jij het meest jouw identiteit?

Zalig zijn zij die Zijn geboden doen, zodat zij recht mogen hebben op de Boom des levens, en opdat zij door de poorten de stad mogen binnengaan. Openbaring 22: 14

Reacties

Populaire posts