door geloof krijgen wij het eeuwig leven

16 Dus alleen door geloof in God kunnen we alles ontvangen wat Hij heeft beloofd. Want we ontvangen dat allemaal alleen omdat God zo liefdevol en vriendelijk is. Daarom is de belofte voor iedereen. Hij is niet alleen voor de mensen die de wet hebben gekregen. Hij is ook voor alle mensen die hetzelfde geloof als Abraham hebben. Zo is Abraham de voorvader van alle mensen die in God geloven.
17 Dat staat ook in de Boeken: "Ik maak van jou een vader van heel veel volken." De God in wie hij geloofde, noemde hem een 'vader van heel veel volken'. Hij is de God die de doden levend maakt.



20 Hij is niet, door ongeloof, gaan twijfelen aan wat God hem had beloofd. Nee, zijn geloof werd juist steeds sterker. En hij prees God voor zijn belofte.
21 Want hij wist zéker dat God zou kunnen doen wat Hij had beloofd.
22 En daarom was God blij met hem en zei dat Abraham leefde zoals Hij het wil. Hij sprak hem vrij van schuld.
23 Maar dat werd niet alleen voor hém opgeschreven.
24 Het werd ook voor óns opgeschreven. God kan ook óns vrijspreken van schuld. Ook wij kunnen leven zoals God het wil. Namelijk als we geloven in Hem die Jezus, onze Heer, uit de dood heeft teruggeroepen en weer levend heeft gemaakt.
25 Jezus werd gedood voor onze ongehoorzaamheid aan God. Daarna maakte God Hem weer levend. Zo kon Hij ook met óns blij zijn en zeggen dat we leven zoals Hij het wil. Zo spreekt Hij ook óns vrij van schuld. Romeinen 4: 16, 17, 20- 25

Reacties

  1. God proves His Word true if we allow Him to do so. 'I waited patiently for the Lord, and He inclined unto me'. Patience is the ability to endure with calmness, and the Lord says 'In Me you have peace (calmness).

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts