menselijke slechtheid, stimuleert G'ds rechtvaardigheid en liefde

God blijft altijd trouw aan zijn woord, ook al is van de mensen niemand trouw. Dat staat ook in de Boeken: "Als God rechtspreekt, doet Hij dat rechtvaardig. Zo is Hij nergens van te beschuldigen."



God veroordeelt onze slechtheid. Daaraan kunnen we zien dat God rechtvaardig is. Maar is het dan niet onrechtvaardig van God als Hij ons voor onze slechtheid straft? Zonder onze slechtheid is immers niet te zien dat God rechtvaardig is! 
Nee, helemaal niet! Dat is natuurlijk een menselijke manier van denken. Want als God onrechtvaardig was, zou Hij geen Rechter over de wereld kunnen zijn. 
Maar waarom noemt God mij dan slecht, als door mijn slechtheid juist extra goed te zien is hoe trouw Hijzelf is? 
Sommige mensen beweren dat we zeggen: "Laten we maar veel slechte dingen doen, want dan is extra goed te zien hoe trouw God is." Maar zo is het natuurlijk niet. Mensen die dat wel doen, verdienen Gods straf. Romeinen 3: 4- 7

Reacties

  1. That is right.'There is therefore now no condemnation to them which are in Christ Jesus, who walk not after the flesh, but after the Spirit.' (Romans ch. 8 v. 1). We have to walk after the Spirit in order not to be condemned. As a man thinks so he is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. It's the only save Way indeed, in Christ

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts