religie versus G´ds woord

Waarom viert de Islam niet de Shabbat, waarom eten ze onrein voedsel zoals garnalen, terwijl hun eigen Koran voorschrijft dat ze zich moeten houden aan de geschriften die voor de koran gegeven waren.



Soera 3:3
Hij heeft op u nedergezonden de Schrift met het wezenlijke bevestigend wat daarvóór was. Hij heeft nedergezonden de Torah en het Evangelie tevoren tot een rechte leiding voor de mensen.

Soera 5:44, 46, 48
Wij hebben nedergezonden de Torah waarin is rechte leiding en licht

En Wij hebben Jezus het Evangelie gegeven waarin is rechte leiding en licht

En Wij hebben de Schrift [de Koran] tot u nedergezonden met het wezenlijke tot bevestiging van de Schrift die daarvoor was

Soera 6:34
Geen is er die de woorden Gods kan veranderen.

Soera 6:115
En volledig is het woord van uw Heer in betrouwbaarheid en in billijkheid. Geen is er die Zijn woorden zal veranderen.

Soera 10:64
Geen vervanging bestaat er voor de woorden Gods.

Hun argument is dat de Bijbel, het geïnspireerd woord van G´d, niet betrouwbaar is, maar dat is nooit aangetoond, dat is een leugen om hun latere boek, volgens eigen zeggen gegeven door de Engel Gabriel, een beter boek is dan de Bijbel.
Komt bij dat de bijbel zelfs een historische betrouwbaarheid kent en de koran niet. Tevens hoeven ze zelf ook niet aan alles te houden wat in de koran staat, vooral niet als het niet past in het land waar ze momenteel verblijven, buiten het land van herkomst, bij voorkeur een islamitisch land. 

Paulus waarschuwt ongeveer zeshonderd jaar voor dat de koran verschijnt dat er valse evangeliën verkondigd zouden worden, woorden van god die afwijken van Zijn eerder gegeven woorden. 

In de koran is de mens mohammed groter en boven de Zoon van G´d verheven, dit is een vals evangelie. Satan heeft vanaf den beginne het zelfde willen doen en bereiken en zie het dood en verderf wat daar uit voort is gekomen.
De koran leert ook dat als de mens zich houdt aan de 5 zuilen van de islam zij gered worden door allah. Dit wordt in G´ds woord, werken genoemd, en werken kunnen ons niet vrijmaken, want dan zou de verlossing en redding opgeëist kunnen worden. De bijbel leert vanaf het begin dat alleen G´d de mens kan redden zonder werken en dat dit gebeurd doordat Hij zichzelf geeft als middel, als offer om de mens te verlossen en te redden. G´d de Schepper van hemel en aarde wilde zichzelf verzoenen met de mens en heeft zichzelf niet gespaard tot in de dood om ons te redden. 

De enige manier om gered te worden zegt Paulus is door Jezus Christus. Op het moment dat wij een ander evangelie verkondigen als is dit evangelie, als is het gegeven door een engel, hij is vervloekt.

Ondanks het feit dat de koran een andere evangelie verkondigd, ondanks het feit dat heel veel mensen over de wereld, zoals de moslims, dit valse evangelie volgen, ondanks het feit dat dit valse evangelie verteld dat de eerdere geschriften de Thora, gevolgd moeten worden, doen zij dit niet en vereren zij een mens boven de Zoon van G´d, vereren zij allah boven de Almachtige. 

Ik zeg dit niet maar de Heere: dit is een vals evangelie.

"Ik verwonder mij erover dat u zich zo snel afwendt van Hem Die u in de genade van Christus geroepen heeft, naar een ander evangelie,
7 terwijl er geen ander is; al zijn er ook sommigen die u in verwarring brengen en het Evangelie van Christus willen verdraaien.
8 Maar zelfs als wij, of een engel uit de hemel, u een evangelie zouden verkondigen, anders dan wat wij u verkondigd hebben, die zij vervloekt.
9 Zoals wij al eerder gezegd hebben, zo zeg ik ook nu weer: Als iemand u een evangelie verkondigt anders dan wat u ontvangen hebt, die zij vervloekt." Galaten 1: 6-9

Waarom viert het merendeel van christelijk Nederland niet de Shabbat, waarom eten ze onrein voedsel, zoals varkensvlees, schelp en schaaldieren, terwijl hun eigen Bijbel voorschrijft dat ze zich moeten houden aan de geschriften, aan het oude en het nieuwe testament van G´ds woord.
Hun argument is: Dat de wet is afgeschaft door Jezus aan het kruis, dit in tegenstelling tot Jezus zijn eigen woorden dat Hij niet gekomen is om de wet of de (woorden) van de profeten af te schaffen, maar om ze te vervullen (uit te laten komen/meer inhoud aan te geven).

Er is dus nog een groot werk te verrichten, een wereld te winnen zeggen ze ook wel eens.
Dit kan niet door veroordelen, buitensluiten of van hen afkeren. Tenslotte zijn er ook heel veel valse leerstellingen op basis van de Bijbel, G´ds woord.

Zoals:


  • wanneer de mens sterft hij/zij direct naar de hemel gaan, terwijl de doden bij de
  • wederkomst van Koning Jezus op zullen staan uit hun graven. 
  • de stille opname van de gemeente, nog voor de wederkomst
  • duizendjarig vrederijk op aarde
  • de viering van de zondag als G´ds rustdag
  • het eten van onrein vlees
  • het verwerpen van de tien geboden omdat Christus die aan het kruis zou hebben genageld
  • het aanbidden van valse goden, zoals de paus, mohammed, krishna, allah, boedda, wodan, manitu, auto, huis, gezin, bier, geld, drugs, kleding, eten etc...
Ondanks dat Paulus schrijft dat de wet heilig en goed is, is er dus veel wijsheid en liefde nodig om de waarheid te verkondigen aan een verloren wereld. Religie kan ons niet vrijkopen, evenzo kan de wet dat niet, maar het is wel de wet die ons laat neerknielen bij het kruis van Golgotha, het is wel de wet die ons laat inzien dat wij een verlosser nodig hebben, het is wel de wet die bepalend is voor onze koers in het leven. De wet is geestelijk, de wet is Geest en de verlossing kan alleen door het Offer, gegeven door Jezus Christus de Zoon van de enige Levende G´d en Schepper van hemel en aarde. Die Waarheid zal ons vrijmaken, de wet van G´d zal onze spiegel zijn en een lamp voor ons voet, op het pad naar de troon van G´d. Het is de Geest die ons overtuigd van zonde, en er is maar één manier om ons helder te maken dat wij zondig zijn, doordat Hij ons G´ds eeuwige liefdes wet voor houdt.
De wet van de tien woorden, door G´d zelf geschreven op de Sinaï.
G´ds tien woorden samengevat in deze: Heb G´d lief met geheel uw hart, ziel en verstand, en uw naasten als uzelf.

Er is geen andere G´d, er is geen ander geloof dan het geloof in het offer van Jezus Christus, er is geen andere Jezus dan de Zoon van de Allerhoogste er is geen andere wet dan Zijn eeuwige wet. Er zijn vele religies, vele leerstellingen, vele dogma´s en kerken, maar er is maar één evangelie.

Reacties

Populaire posts