virus of dieet

Leviticus 11:1-8 De HEERE sprak tot Mozes en tot Aäron en zei tegen hen: Spreek tot de Israëlieten: Dit zijn de dieren die u eten mag van alle dieren die op de aarde zijn. Alle dieren met gespleten hoeven, waarvan de hoef in tweeën gespleten is en die bovendien bij de dieren horen die herkauwen, die mag u eten.
Maar deze dieren mag u niet eten, van die die alleen herkauwen of alleen gespleten hoeven hebben: de kameel, want die herkauwt wel, maar heeft geen gespleten hoeven; die is voor u onrein;
de klipdas, want die herkauwt wel, maar heeft geen gespleten hoeven; die is voor u onrein; de haas, want die herkauwt wel, maar heeft geen gespleten hoeven; die is voor u onrein; het varken, want dat heeft wel gespleten hoeven; de hoef is in tweeën gespleten, maar het herkauwt het gekauwde niet; dat is voor u onrein. Van hun vlees mag u niet eten en hun kadavers niet aanraken; ze zijn voor u onrein.


Mijns inziens is één van de reden waarom wij nu weer te maken hebben met het Coronavirus komt hoogstwaarschijnlijk vanwege onze vraatzucht, door ongelijkheid.
Ons soort is het ergste van alle soorten, we kennen de grootste vorm van ongelijkheid, omdat wij die niet alleen goed beoefenen maar ook tot een ware kunst hebben verheven en we vreten ondanks het bijbels dieet (wat al duizenden jaren oud is), alles wat los en vast zit.
Dat we al decennia lang te maken hebben met westerse ziekten en kwalen ligt hier aan ten grondslag.
Wij weten het beter dan onze Schepper, wij hebben nl al onze levensvormen teruggebracht naar perongeluk, toevallig en misschien, en dus niet verhoogd naar Schepping, maar gedegradeerd naar Evolutie.

Degradatie denken, uit zich in diverse vormen en manieren van omgang met elkaar en in ons gedrag naar een belangrijke bron van ons bestaan, nl moeder aarde;
a) omdat de rijken in het westen niet kunnen delen met de armen, hun naasten hun mede mens.
b) omdat we te dicht op elkaar wonen en dan ook nog eens met massa´s dieren, die voor verspreiding van ziekten zorgen.
c) omdat de rijken, wij dus, de aarde (de bodem) aan het uitputten zijn, en alles wat bacterie heet uitroeien door onze manier van bemesten en besproeien, dus ook de goede bacterien.
d) omdat we een natuurlijke manier van leven, alternatief of biologisch noemen (en dus duur maken) en alternatieve, gekunstelde levenswijze normaal noemen, en dus straks eten wat er uit de printer komt ipv het land of uit de boomgaard etc....
d) omdat wij onszelf en anderen graag voor de gek houden, wij eten nl niet meer om te leven, wij leven om te eten, en dat verpakken we dan in mooie oneliners of gepolijste termen zoals bourgondisch, terwijl het in werkelijkheid ongedisciplineerde vraatzucht is, waar een extreme hoge vorm van productie tegenover moet staan, met als gevolg een extreme vorm van uitbuiting, nog niet te spreken over uitbuiking, want aan de ene kant zie je grote hongersnoden, maar in een gelijke opwaartse beweging zie je een toename van obese medemensen.

Met dit soort uitspraken die op mooie "wijsheid" tegeltjes verschijnen houden wij ons zelf maar al te graag voor de gek:
"Als je je aan de regels houdt, dan mis je al het plezier"
"Wie orde zaait, zal chaos oogsten"
Carnavaleske uitspraken die inmiddels zo zijn ingeburgerd dat oorlogen, rampen, epidemieën als gemeengoed worden beschouwd en dus als normaal worden gezien.
We accepteren blijkbaar op een genuanceerde manier dat een oorlog zoals de tweede wereld oorlog meer dan 50 miljoen slachtoffers eist.

"What comes around, goes around", heeft de evolutie als basis. De evolutie dat wat mij betreft nog steeds theorie is, is gestoeld op de gedachte, dat alles wat is en waar we nu staan, de weg van toeval heeft afgelegd, wat natuurlijk uiteindelijk in zich meedraagt dat niemand verantwoordelijk is, de sterkste overleefd hebben tot nu toe, maar realiseren zich aan de andere kant maar al te weinig dat het ook zomaar door hetzelfde toeval over kan zijn.
Er is niemand die over ons waakt, niemand die zorgt, niemand die handhaaft niemand die aan de touwtjes trekt, niemand die reguleert of in bannen lijdt, dan een regering die mank gaat aan empathie voor de medemens en nog meer dan mank gaat aan werkelijke duurzame oplossende maatregelen, maar alles met pappen en nat houden aan het lopen probeert te houden.
We leven het leven zoals het op ons afkomt, we proberen er wat van te maken, en de manier waarop we dat doen biedt mijns inziens weinig hoop voor een toekomst. Als er al een toekomst is, dan strekt die zich uit over een korte toekomst van nog geen 130 jaar. Waarbij de zoektocht naar het leven, het ontstaan van het leven en het verlengen van het leven, haaks lijkt te staan op de manier waarop wij met datzelfde leven omgaan.

Op dit moment is er een hysterie aan informatie over een virus die de wereld over lijkt te razen, het duikt momenteel op in alle uithoeken van onze "beschaving". Het is inmiddels verworden tot een mediahype ipv zorg om elkaar, want als we echt zorg om elkaar hadden dan was onderstaande niet aan de hand, dan hadden we door het zero tolerance beleid tav sterfte door "onterechte" honger al lang bereikt wat we bereiken wilden, nl honger de wereld uit, niets ten nadele van de goed willende naaste, die als een druppel op een gloeiende plaat probeert deze uitzichtloze situatie een halt toe te roepen. Helaas is tot op heden het tegendeel een feit gebleken.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

De opsomming hierboven is nl van het jaar 2008, en we zien vandaag de dag helaas zoals gezegd een stijgende lijn, een toename in honger en sterfte en dat ondanks het gegeven dat wij een programma hebben om deze rampspoed te keren, met name omdat er eten genoeg is aan de westerse kant van de wereld, maar om economische redenen, redenen die ten grondslag liggen aan het niet kunnen creëren van een winstmodel uit vrijgevigheid, is het een niet haalbare zaak gebleken, want delen zonder winst krijgt in westerse rijke landen negen van de tien keer een no deal status, in dit geval beter omschreven als een, verrek maar van de honger status.

De grondslag voor hoe wij met elkaar omgaan is mij helder. We hebben onze Schepper uit het oog verloren, we hebben om die reden de morele en natuurwetten naast ons neergelegd, verwaarloosd en zelfs veracht en het resultaat ervan zien we dagelijks om ons heen en wereldwijd in de nieuwsmedia. 

De "wet" van de toevalligheid heeft een onzekere wereld gecreëerd, wat zich vastgevreten heeft in ons denken en vertaald heeft naar ons niet humaan zijn en doen.
We vereren onszelf en de wetenschap met een onrealistisch denken dat we het daardoor gaan redden, ondanks het feit dat we inmiddels weten dat het ons nergens zal brengen, want als het toeval catastrofaal zal toeslaan, we als een zucht en een bries in dit grote universum zullen verdwijnen, als sneeuw voor de zon. Een sneeuw die we anno 2020 steeds minder vaak te zien krijgen vanwege ons antwoord op het leven en het toevallige ontstaan van dat leven.

We moeten terug naar de schoolbanken, terug naar de Bron, en weg van de "toevallige samenloop van omstandigheden" en ons weer gaan focussen op het Leven zelf, op de Weg ernaar toe en de Waarheid opnieuw in de ogen kijken.

We zijn er dus niet toevallig, we zijn hier omdat we geliefd en gepland zijn, omdat er een plan ten grondslag ligt aan ons bestaan.

Jeremia 29:11 Ik immers, Ik ken de gedachten die Ik over u koester, spreekt de HEERE. Het zijn gedachten van vrede en niet van kwaad, namelijk om u toekomst en hoop te geven.

Dat plan hebben we helaas zelf doorkruist, door te menen dat het lopen van buiten de lijntjes het betere alternatief is, door het niet houden aan regel en wetgeving ogenschijnlijk veel meer plezier geeft, door het niet houden aan de afspraken meer orde dan chaos zou genereren.
Zo snel vergeten we wat de tweede wereldoorlog ons gebracht heeft toen bepaalde mensen en krachten zich buiten de regels gingen gedragen.
Ons antwoord op de morele- en natuurwetten gegeven door de Allerhoogste heeft geleid tot dood en verderf. Gelukkig is dat niet het laatste antwoord want ondanks onze eigenwijze weg heeft God het laatste Woord.
Er is een betere Weg, een beter Leven en een betere Waarheid, nl Jezus Christus die het probleem van zonde en dood in zichzelf wilde oplossen en heeft opgelost.

Jezus is het antwoord op ons ongetemde en ongecontroleerde begeerte naar meer, ons zondig en egoïstisch handelen, het antwoord op de ogenschijnlijke onafwendbare dood.
Hij heeft zichzelf gegeven en daarvoor heeft Hij de dood niet geschuwd om ons te redden van onze weg naar de ondergang.

Hij nam alle schuld op zich, nam alles op zich wat wij veroorzaakt hebben en door Hem mogen wij straks zitten aan de rechterhand van de Allerhoogste God. Er wordt niet zoveel van ons gevraagd om dit te omarmen en aan te nemen, en dat is dat wij erkennen dat wat wij als onafwendbaar over ons afgeroepen hebben door Yeshua weer kan worden opgelost en afgewend, dat Hij de enige is die dit voor ons kan doen. De vraag van Yeshua aan ons is deze: willen wij Hem aannemen als de oplossing voor het zonde en dood probleem en willen wij Hem volgen in Zijn voetsporen in het dienen van de Allerhoogste Vader door het doen van Zijn wil.

Zijn wil is deze:

Markus 12:30 En u zult de Heere, uw God, liefhebben met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand en met heel uw kracht. Dit is het eerste gebod.
31. En het tweede, hieraan gelijk, is dit: U zult uw naaste liefhebben als uzelf. Er is geen ander gebod groter dan deze.

en dat alles kunnen wij doen in Zijn kracht die Hij ons daarvoor geeft. Als je benieuwd bent naar wat wij losgelaten hebben en nagelaten om te doen en hoe je bovenste twee geboden vorm kunt geven in je dagelijks leven dan geef ik je hier graag tien tips, woorden van liefde en niet zonder een belofte.

Exodus 20:3 U zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben.
4. U zult voor uzelf geen beeld maken, geen enkele afbeelding van wat boven in de hemel, of beneden op de aarde of in het water onder de aarde is.
5. U zult zich daarvoor niet neerbuigen, en die niet dienen, want Ik, de HEERE, uw God, ben een na-ijverig God, Die de misdaad van de vaderen vergeldt aan de kinderen, aan het derde en vierde geslacht van hen die Mij haten,
6. maar Die barmhartigheid doet aan duizenden van hen die Mij liefhebben en Mijn geboden in acht nemen.
7. U zult de Naam van de HEERE, uw God, niet ijdel gebruiken, want de HEERE zal niet voor onschuldig houden wie Zijn Naam ijdel gebruikt.
8. Gedenk de sabbatdag, dat u die heiligt.
9. Zes dagen zult u arbeiden en al uw werk doen,
10. maar de zevende dag is de sabbat van de HEERE, uw God. Dan zult u geen enkel werk doen, u, noch uw zoon, noch uw dochter, noch uw dienaar, noch uw dienares, noch uw vee, noch uw vreemdeling die binnen uw poorten is.
11. Want in zes dagen heeft de HEERE de hemel en de aarde gemaakt, de zee, en al wat erin is, en Hij rustte op de zevende dag. Daarom zegende de HEERE de sabbatdag, en heiligde die.
12. Eer uw vader en uw moeder, opdat uw dagen verlengd worden in het land dat de HEERE, uw God, u geeft.
13. U zult niet doodslaan.
14. U zult niet echtbreken.
15. U zult niet stelen.
16. U zult geen vals getuigenis spreken tegen uw naaste.
17. U zult niet begeren het huis van uw naaste. U zult niet begeren de vrouw van uw naaste, noch zijn dienaar, noch zijn dienares, noch zijn rund, noch zijn ezel, noch iets wat van uw naaste is.


Dit is de weg die Yeshua is gegaan, dat is een weg waarvan God wil dat wij die dagelijks gaan en invullen. Het zijn geen verboden, lees ze als adviezen omdat ze zorgen voor een kwalitatief beter en goed leven, een leven met een hoog moraal die liefde als resultaat oplevert, die toevalligheden omzet in zekerheden.

Yeshua aannemen en het doen van de wil van de Vader zijn het concept voor een vreugdevol leven, ondanks het aanwezige kwaad, want de liefde zal overwinnen omdat God door de Zoon heeft overwonnen. Deze overwinning en het deel hebben aan die overwinning resulteert in het delen van liefde en leven, omdat er een moment gaat komen in de geschiedenis dat alles nieuw zal worden.
Als de Schepper alles en dus ook ons gemaakt heeft dan kan Hij en zal Hij, omdat Hij het beloofd heeft ook ons weer als nieuw maken. Zijn woorden en Zijn beloften zijn waar, omdat God niet liegt.

Openbaring 21:1 En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan. En de zee was er niet meer.
2. En ik, Johannes, zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, neerdalen van God uit de hemel, gereedgemaakt als een bruid die voor haar man sierlijk gemaakt is.
3. En ik hoorde een luide stem uit de hemel zeggen: Zie, de tent van God is bij de mensen en Hij zal bij hen wonen, en zij zullen Zijn volk zijn, en God Zelf zal bij hen zijn en hun God zijn.
4. En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan.
5. En Hij Die op de troon zit, zei: Zie, Ik maak alle dingen nieuw. En Hij zei tegen mij: Schrijf, want deze woorden zijn waarachtig en betrouwbaar.
6. En Hij zei tegen mij: Het is geschied. Ik ben de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde. Wie dorst heeft, zal Ik voor niets te drinken geven uit de bron van het water des levens.
7. Wie overwint, zal alles beërven, en Ik zal voor hem een God zijn en hij zal voor Mij een zoon zijn.


Reacties

Populaire posts