er staat geschreven versus God heeft zeker gezegd...

Genesis 3:1 De slang nu was de listigste onder alle dieren van het veld, die de HEERE God gemaakt had; en hij zei tegen de vrouw: Is het echt zo dat God gezegd heeft: U mag niet eten van alle bomen in de hof?
4. Toen zei de slang tegen de vrouw: U zult zeker niet sterven. 5. Maar God weet dat, op de dag dat u daarvan eet, uw ogen geopend zullen worden en dat u als God zult zijn, goed en kwaad kennend.


MattheĆ¼s 4:10 Toen zei Jezus tegen hem: Ga weg, satan, want er staat geschreven: De Heere, uw God, zult u aanbidden en Hem alleen dienen.

Het omstreden besluit om vrouwelijke oudsten toe te laten in de Zevende-dags Adventisten Kerk werd nooit gestemd op een Generale Conferentie Zitting door het vertegenwoordigende lichaam van afgevaardigden.  

Historische tijdlijn
Op de Voorjaarsraad van 1975 (3 april) werd gestemd dat wij als kerk "het primaat van de rol van de gehuwde vrouw in huis en gezin erkennen, zoals herhaaldelijk benadrukt in de Schriften en de Geest van Profetie" (actie van de Voorjaarsraad 1974, pagina 13, paragraaf 5).

Op deze Raad van 1975 werd ook verklaard dat sommige vrouwen "zonder gezinsverantwoordelijkheden potentiĆ«le (ouderling) leiderschapsrollen kunnen vervullen.  Dit ging vergezeld met de waarschuwing "dat de grootste discretie en voorzichtigheid moet worden betracht bij de wijding van vrouwen tot het ambt van plaatselijke ouderling" .... "advies te vragen aan de Unie en de Divisie alvorens verder te gaan.

Negen jaar later - in 1984 - stemde de Jaarlijkse Raad dat elke actie om "een vrouw tot plaatselijke ouderling te wijden niet mag worden ondernomen tenzij er een duidelijke consensus bestaat".  "De zaak moet worden besproken op een speciaal bijeengeroepen bijeenkomst.  Ieder lid van de kerk moet de gelegenheid krijgen om over deze kwestie te stemmen...".  "Wat het besluit van de kerk ook is, het moet leiden tot eenheid onder de leden en niet de bron zijn van verdeeldheid of vervreemding.  Het Lichaam van Christus, de Kerk, mag op geen enkele manier bezoedeld worden."  Dit werd gekozen omdat het kiezen van vrouwelijke oudsten vanaf 1975 steeds meer verwarring en bezorgdheid in de kerk veroorzaakte.  Het Uitvoerend ComitĆ© van de GC had de wijsheid moeten hebben om te zeggen: "De laatste negen jaar hebben aangetoond dat we een fout hebben gemaakt door vrouwelijke oudsten toe te laten, en we moeten die beslissing terugdraaien om de eenheid en theologische trouw in de kerk te bewaren."  Het ontbrak hen aan zelfbewustzijn en moed om het probleem op te lossen.

Sinds 1984 hebben voorstanders van de wijding van vrouwen de controversiĆ«le beslissing over vrouwelijke ouderlingen gebruikt om vrouwelijke predikanten (wat natuurlijk niet bijbels is) in te zetten, waarbij ze elke truc uit het boek gebruikten om de Zevende-dags Adventistische Kerk te dwingen vrouwelijke predikanten (gewijd) toe te staan.  De rest van de kerk, die zich ongemakkelijk voelde bij het idee van vrouwelijke ouderlingen en waar dit toe zou leiden, stemde drie keer om de wijding van vrouwelijke predikanten af te wijzen.  "Nee!" "Nee!" "Nee!"

2022
Nu proberen ze in het Handboek van de Kerk een bepaling op te nemen die vrouwelijke ouderlingen toestaat, onder het mom van "consequent zijn".

Opmerkingen
Er is NOOIT in het Handboek van de Kerk een bepaling opgenomen voor vrouwelijke oudsten.  Nul.

Door deze taal toe te voegen op pagina 59, proberen de liberalen in de kerk de noodzaak van voorzichtigheid die werd gestemd (1975) met betrekking tot vrouwelijke oudsten terzijde te schuiven.  Deze verandering (als ze wordt doorgevoerd) zal vrouwelijke ouderlingen verankeren in het kerkhandboek, wat WO voorstanders dan zullen gebruiken om nog meer WO opstand te bewerkstelligen.  Ze zullen beweren "Het kerkhandboek staat vrouwelijke ouderlingen toe, dus hebben we vrouwelijke voorgangers nodig om consistent te zijn."

Merk op dat regel 33 toestaat dat een vrouwelijke ouderling ook gekwalificeerd kan worden voor het diakenschap.  WO voorstanders zullen deze wijziging op pagina 59 gebruiken om een geslachtsloze diaconie op te bouwen.    

Let op regel 16 "hun wijding" in plaats van hem of zijn.  Dit weerspiegelt de a-gender agenda (tong verdraaier) die hard links kenmerkt in zowel de wereld als de Zevende-dags Adventisten kerk

Deze voorgestelde wijziging in het kerkhandboek op pagina 59 wordt gepromoot door te zeggen dat het "consistentie" zal creĆ«ren.  Wat ze niet zeggen is dat de enige consistentie die van belang is, die tussen ons en het Woord van God is.  Zij willen consequent zijn met de cultuur, de meerderheid van de Zevende-dags Adventisten wil consequent zijn met de Bijbel.

Beste Zevende-dags Adventisten afgevaardigden.  Verwerp deze veranderingen in het Kerkhandboek.  Nog beter, doe de Zevende-dags Adventisten Kerk een plezier, en schaf de vrouwelijke oudsten helemaal af.  Dat zal ons in overeenstemming brengen met het Woord van God.


Bron: šŸ‘‰ Fulcrum7

Reacties

Populaire posts