Gods liefde slaat alles

1 Johannes 5:3,4 Want dit is de liefde tot God, dat wij Zijn geboden in acht nemen; en Zijn geboden zijn geen zware last. Want al wat uit God geboren is, overwint de wereld; en dit is de overwinning die de wereld overwonnen heeft: ons geloof.


Als kind luisterde ik aandachtig, met een element van angst en vrees, als mijn vader hardop las, over de gebeurtenissen op de laatste dag. Wow!... Ik dacht, ik zou dan zeker niet meer in leven willen zijn. Maar ik was er vrij zeker van dat ik me daar geen zorgen over hoefde te maken.

Een paar dagen geleden vernam ik dat een paar mensen een brief schreven naar de president van de Walla Walla Universiteit, waarin ze hem smeekten geen herhaling toe te staan van vorig jaar, toen een pas aangekochte buitentent werd gebruikt om "Gay Pride" te vieren. Een ondenkbare gebeurtenis voor een christelijke universiteit die studenten opvoedt met Gods ontwerp en plan voor hen die ervoor kiezen in Hem te geloven. Het evenement van vorig jaar was een schaamteloze zet voor een Zevende-dags Adventistische universiteit om openlijk feest te vieren.

Deze openlijke demonstratie van solidariteit met de wereldvisie zou een stap zijn die het bestuurlijke oog van de denominatie op de proef zou stellen. Zou het evenement een precedent scheppen, door haar onafhankelijkheid uit te oefenen? Is er niets dat waarschuwingen of sancties tot gevolg zou hebben? Zou het toestaan van een dergelijk evenement, met de goedkeuring van de schoolleiding, er niet toe leiden dat nieuw personeel moet worden aangenomen om de christelijke beginselen en overtuigingen op een betrouwbare manier te waarborgen? Ouders, die het prijskaartje van bijna vijftigduizend dollar per jaar betalen, hebben geen enkele manier om te weten welke activiteiten er op onze campussen plaatsvinden. Ik controleer dit feit met kerkpubliek waar ik spreek.

Het is onmogelijk voor onze instellingen om twee verschillende boodschappen uit te dragen en Gods zegen te ontvangen. Ik zie kerkelijke doctrine en overtuigingen op onze universiteitswebsites, terwijl de feitelijke universitaire praktijken en leringen totaal het tegenovergestelde zijn. Ik heb het over dit feit gehad gedurende mijn twaalf jaar van bediening.

Een gepaste boodschap in een kerk tijdens de maand juni, terwijl de wereld "Gay Pride" viert, zou er een zijn die Gods rijke, diepe liefde zou tonen voor hen die afgedreven zijn naar een wereld van compromissen en zelfbevrediging. Het is een gelegenheid voor "vriendschapsevangelisatie", die bevestigt dat God ons niet verlaten heeft, en een verbazingwekkend aanbod heeft van iets dat superieur is aan de beperkingen en bekledingen van ons vlees.

In deze duistere wereld, die wervelt in pestilentie, oorlog, seksuele immoraliteit en een minachting voor onze geweldige Schepper, hebben wij als Adventisten de opdracht om Gods "liefde en waarheid" te delen. Samen. Ze gaan hand in hand.

Enkele maanden geleden nodigde Pastor James Ash me uit om te spreken in de Stateline, Milton Freewater kerk. Het is ongeveer tien minuten van Walla Walla University. Ik prijs God dat er een aantal dienaren van God zijn die de waarde erkennen en tonen die Hij heeft toegekend aan IEDERE ziel die gehoor wil geven aan Zijn zoete roep. Veel te veel "gelovigen" hebben het evangelie van Jezus ingeruild voor een leugen.

Geruchten van een gepland protest begonnen op te duiken. Coming Out' Ministries en ikzelf hebben in de afgelopen twaalf jaar slechts één keer fysiek geprotesteerd. Zeven of acht jaar geleden waren mijn collega en ik in Pasadena, Californië. Ryan Bell is een voormalig SDA pastoor, die nu beweert atheïst te zijn. Hij riep de media op om naar de kerk te komen waar wij zouden spreken, met de bedoeling om ons voor de camera zwart te maken. Ook heeft een voormalige Adventist een petitie op Change.org gezet om te voorkomen dat wij zouden spreken. Er waren meer dan 5.000 handtekeningen.

Ik ben gefascineerd door hen die in een zelfgemaakte wereld leven, die zichtbaar en luidkeels willen demonstreren tegen de persoonlijke vrijheden van een ander. Mensenrechten en religieuze vrijheden die we vandaag de dag zo eng ervaren. LGBT+ mensen hebben lang gevochten voor gelijkheid en tolerantie, maar gaan toch de straat op, en zelfs privé-eigendom, om de mensenrechten en tolerantie van anderen die niet dezelfde overtuigingen delen, te beroven. In werkelijkheid heeft God ons allen voorzien van gelijkheid, door ons de macht te geven om te kiezen. We kunnen kiezen of we het met Hem eens of oneens zijn.

Wanneer je hoofdzakelijk op "gevoelens" reageert, kunnen er bijtende dingen gebeuren. Het is een levenslange les voor mij geweest. Mijn collega en ik werden geroepen om naar de kerk te komen op de vrijdagavond voordat we spraken. De media wilden weten wat we zouden gaan vertellen.

We baden dat God voor ons uit zou gaan, en dat deed Hij. We deelden beiden onze intenties voor het weekend, en toen het nieuws werd uitgezonden, bleek het een eerlijke en nauwkeurige verslaggeving van beide kanten van de medaille. Een paar jaar eerder hadden we iets soortgelijks meegemaakt, toen de LGBT+ gemeenschap erin slaagde ons uit Londen te weren. Onze Adventistische leiders daar zwichtten voor de eisen en legden ons het zwijgen op.

Een verslaggeefster van de London Mirror nam contact met ons op en sprak uitvoerig met ons. Hoewel ze het niet noodzakelijk eens was met onze standpunten in deze zaak, zag ze geen reden of kwaad om ons toe te staan bijeenkomsten te houden in een kerk. Het is iemands persoonlijke keuze of hij/zij de bijeenkomst wil bijwonen. Dat is het mooie van "vrijheid". Echter, "vrijheid" zoals wij die kennen, is snel aan het verdwijnen. Sociale gerechtigheid is de nieuwe heerser, die zich afkeert van God's gerechtigheid.

Waarom schrijf ik hierover? Er moeten nu beslissingen genomen worden over wie je gaat volgen en waar je bereid bent voor te staan onder vervolging.

Gezien de geruchten die rond Walla Walla circuleerden, was ik niet erg geschokt. Bij het protest in Pasadena hadden de vrouwen van de kerk water, warme chocolademelk en gebak klaargezet. Toen de demonstranten aankwamen, nodigden we hen uit om naar het toilet te gaan, het seminarie te bekijken als ze dat wilden, en te genieten van de lunch die voor hen was klaargemaakt. De voorganger en het kerkgezin gaven een iconische voorstelling van het werven van zielen met Gods aantrekkelijke en liefdevolle maatregelen.

De voorganger kreeg van de leiding van zijn conferentie te horen dat hij de samenkomsten moest afzeggen. Hij zag echter de grotere noodzaak van het delen van het reddende evangelie van Jezus met hen die wanhopig in nood waren. Hij weigerde te stoppen. Ik dank God voor mannen en vrouwen die vrijmoedig zijn in het evangelie.

Het evenement resulteerde in vele zegeningen. De demonstranten waren stomverbaasd over hoe vriendelijk ze werden behandeld. Een jongeman vroeg of hij op de foto mocht met een kerkfamilie die naar hem toe kwam om van hem te houden. Hij zei dat dit zeker een voorbeeld was van hoe christenen zouden moeten handelen, en hij zou de foto op Facebook zetten, om zo reclame te maken. God toonde liefde waar haat werd verwacht.

Dus, deze laatste vrijdagavond, kwamen de voorganger en ik samen met de diakenen en ouderlingen, om er zeker van te zijn dat er niets dan vriendelijkheid en liefde zou worden uitgestraald.

De laatste sabbat was een koele, regenachtige dag. Niet de beste dag voor een protest, maar er kwam er toch een. Tot mijn verbazing begonnen de deelnemers aan het seminarie te zeggen dat ze enkele van de Adventistische universiteitsstudenten en zelfs een kapelaan kenden en herkenden, die protesteerden bij de ingang van de kerk aan beide kanten van de trappen waar de kerkleden naar binnen zouden gaan.

Mijn hart zonk toen ik dacht, oh lieve Heer... dit zijn Adventisten die protesteren tegen Adventisten. Hoe is dit mogelijk? Leden van een kerkgenootschap waarin zij gedoopt zijn, en instemmen met het volgen van de Schrift en de bijbelse grondslagen van de leer van deze kerk.

Zou er een ander resultaat zijn geweest als hun "christelijke opvoeding" getuigenissen, bijbelonderricht en gesprekken over Gods oplossingen voor LGBT+-ideologieën had omvat die door gelijkgestemden waren opgebouwd? Wat als ze Gods waarheid en Zijn helende liefde hadden ervaren die "gevoelens", die Satans slimme en aantrekkelijke misleidingen bevorderen, overstemt? Wat als universiteitsvoorzitters, administratie en faculteit, in plaats van toe te geven, Gods reddende evangelie zouden verspreiden, in plaats van toe te geven aan culturele eisen en aandrang?

De meeste verklaringen over homoseksualiteit in onze denominatie bevestigen intimiteit met mensen van hetzelfde geslacht als zonde voor God. Ik heb echter nog niets officieel gelezen dat iemand helpt te leiden naar de antwoorden en oplossingen die God heeft voor hen die zich gedwongen voelen te leven naar hun "gevoelens" die hen gevangen houden in LGBT+ ideologieën. De Koning die zo veel van ons houdt, heeft ons niet zonder antwoorden of oplossingen gelaten.

Filippenzen 4:13 zegt dat alle dingen mogelijk zijn door Christus. "Verandering" is mogelijk. Echter, onze leiders lijken het niet eens te kunnen worden over wat die "verandering" is. Tegenstanders van onze bedieningen beweren dat we proberen om mensen heteroseksueel te maken. Hoewel trouwen met iemand van het andere geslacht mogelijk is door de wonderen van Jezus, is het niet Zijn uiteindelijke doel. Hij wil je hart.

Als we spreken, richten we ons op het hart en nodigen we de Heilige Geest uit om levens te raken met hoop, verlossing en herstel.

Zich verheugend in de bewering dat God oneerlijk is, houdt Satan opvoeders gegijzeld en dicteert hij zijn valse heerschappij. Jammer genoeg lijkt hij geen bestuurlijke tegenstand te ondervinden. In plaats van dat het leiderschap zich laat leiden door de bevrijdende boodschap die God heeft opgedragen, laten zij zich cultureel welwillend uit over homo-/straight-allianties, waardoor God machteloos wordt.

Mijn hart doet pijn voor de leiders die hun christelijke opvoedingstraining onder de bus hebben gegooid. De realiteit van vandaag heeft onthuld dat zij God onder de bus hebben gegooid. De goddelijke autoriteit en soevereiniteit van God wordt verdrongen door de verheffing van zichzelf. Net zoals Lucifer de engelen opdroeg het dictaat van hun eigen wil te volgen, wordt 99% van onze onderwijsinstellingen in feite door dezelfde inspanning verteerd.

Vanwege een verschuiving in de focus van het Battle Creek College, opgemerkt door Ellen White in 1881, verklaarde zij dat zij ouders niet langer kon aanmoedigen om hun kinderen naar deze onderwijsinstelling te sturen. Ik vraag me af wat zij zou zeggen over de puinhoop waarin we ons vandaag de dag bevinden.

Waar ligt het bloed van verloren zielen? Wie zou eeuwig baat hebben gehad bij de betrouwbare leer van de Schrift? Is de Bijbel en zijn tegenstellingen tot de cultuur niet het enige waarop we kunnen vertrouwen?

Ondanks de pogingen om het seminar te verstoren, was de kerk van Stateline van 8.00 uur tot 17.30 uur stampvol. Tenminste vier van de demonstranten kwamen binnen en luisterden. Ik nam nota van hun aanwezigheid en verontschuldigde mij voor ervaringen in onze kerkgeschiedenis waardoor zij zich ondergewaardeerd, onbemind en zonder doel hadden gevoeld. Liefde, medeleven en hoop werden met oprechtheid overgebracht, met de belofte dat God al zijn kinderen zeer waardeert, en wij elkaar zeker zouden moeten waarderen.

Ik bevestigde ook dat de LGBTQ+ cultuur met haar wortels niet Christus-gericht is. Het is geen religieuze instelling. In werkelijkheid viert de LGBT+ cultuur haar afscheiding van de betrouwbaarheid van Christus en de Schrift.

Als we nadenken over de bediening van Jezus, zien we al snel hoe zovelen, die beweerden Christen te zijn, hun eigen Messias haatten, door liefhebbers van zichzelf te zijn. De geschiedenis herhaalt zich, en ik ben ervan overtuigd dat we ons in de laatste revolutie bevinden.

Wayne Blakely is de directeur van Know His Love Ministries. www.knowhislove.org. Na bijna veertig jaar in de LGBT+ cultuur te hebben geleefd, gaf hij zich tien jaar geleden over aan Jezus en zoekt vandaag nederigheid in Jezus, door Zijn "liefde in waarheid" boodschap te delen.


Bron: https://www.fulcrum7.com/blog/2022/6/10/adventists-protesting-adventists

Reacties

Populaire posts