de overwinning van Jezus aanvaarden

Openbaring 3:21 Wie overwint, zal Ik geven met Mij te zitten op Mijn troon, zoals ook Ik overwonnen heb, en Mij met Mijn Vader op Zijn troon gezet heb.


Christus aan het kruis trekt niet alleen mensen aan tot berouw jegens God voor de overtreding van Zijn wet, want wie God vergeeft, maakt Hij eerst tot boeteling, maar Christus heeft de gerechtigheid bevredigd; Hij heeft Zichzelf aangeboden als verzoening. Zijn stromend bloed en zijn gebroken lichaam voldoen aan de eisen van de gebroken wet, en zo overbrugt Hij de kloof die de zonde heeft gemaakt. Hij leed in het vlees, opdat Hij met Zijn gekneusde en gebroken lichaam de weerloze zondaar zou kunnen bedekken. De overwinning behaald met Zijn dood op Golgotha brak voor altijd de beschuldigende macht van Satan over het universum, en legde zijn beschuldigingen het zwijgen op dat zelfverloochening onmogelijk was bij God en daarom niet essentieel in de menselijke familie.

Allen die willen, kunnen overwinnaars worden. Laten we serieus streven naar het bereiken van de norm die voor ons ligt. Christus kent onze zwakheid, en tot Hem kunnen we dagelijks gaan voor hulp. Het is niet nodig voor ons om een maand vooruit kracht op te doen. We moeten van dag tot dag overwinnen.

Wij worden overwinnaars door anderen te helpen overwinnen, door het bloed van het Lam en het woord van ons getuigenis. Het onderhouden van Gods geboden zal in ons een gehoorzame geest opleveren, en de dienst die het resultaat is van zo'n geest, kan God aanvaarden.
Ellen G. White Comments, in The SDA Bible Commentary, vol 7, p. 974.

Satan verschijnt vaak als een engel des lichts, gekleed in het hemels gewaad; hij doet zich vriendelijk voor, geeft blijk van grote heiligheid van karakter en grote achting voor zijn slachtoffers, de zielen die hij wil misleiden en vernietigen. Gevaren liggen op de weg die hij de zielen uitnodigt af te leggen, maar hij slaagt erin deze te verbergen en presenteert alleen de attracties. De grote Kapitein van onze verlossing heeft in onze naam overwonnen, opdat wij door Hem zouden kunnen overwinnen, als wij dat willen, in onze eigen naam. Maar Christus redt niemand tegen zijn keuze in; Hij dwingt niemand tot gehoorzaamheid. Hij bracht het oneindige offer, opdat zij in Zijn naam zouden overwinnen en Zijn gerechtigheid hun zou worden toegerekend.
Testimonies for the Church, vol. 3, p. 456.

Het licht van het kruis van Golgotha schijnt nu in felle, heldere stralen en openbaart Jezus, ons offer voor de zonde. Als u de beloften leest die ik u heb voorgelegd, bedenk dan dat zij de uitdrukking zijn van onuitsprekelijke liefde en medelijden. Het grote hart van Oneindige Liefde is naar de zondaar getrokken met grenzeloos mededogen. "Wij hebben verlossing door Zijn bloed, vergeving van zonden." Ja, geloof maar dat God uw helper is. Hij wil Zijn moreel beeld in de mens herstellen. Als u tot Hem nadert met belijdenis en berouw, zal Hij tot u naderen met barmhartigheid en vergeving. We zijn de Heer alles verschuldigd. Hij is de Leidsman van onze verlossing. Terwijl u uw eigen verlossing uitwerkt met vrees en beven, "is het God die in u werkt beide te willen en te doen naar zijn welbehagen." 
Testimonies for the Church, vol. 5, p. 634

Reacties

Populaire posts