Jezus wint, Satan verliest

1 Johannes 3:8 Wie de zonde doet, is uit de duivel; want de duivel zondigt vanaf het begin. Hiertoe is de Zoon van God geopenbaard, dat Hij de werken van de duivel verbreken zou.


De gevallen wereld is het slagveld voor het grootste conflict dat het hemelse universum en de aardse machten ooit hebben meegemaakt. Zij is aangewezen als het toneel waarop de grote strijd tussen goed en kwaad, tussen hemel en hel, zal worden uitgevochten. Ieder mens speelt een rol in dit conflict. Niemand kan op neutraal terrein staan. Mensen moeten de Verlosser van de wereld accepteren of afwijzen. Iedereen is getuige, voor of tegen Christus. Christus roept degenen die onder Zijn banier staan op om als trouwe soldaten met Hem in het conflict te treden, opdat zij de kroon des levens mogen beƫrven. Zij zijn aangenomen als zonen en dochters van God. Christus heeft hun zijn verzekerde belofte nagelaten dat de beloning in het koninkrijk der hemelen groot zal zijn voor hen die deelnemen aan zijn vernedering en lijden omwille van de waarheid. ...
Zij die in de kracht van Christus de grote vijand van God en de mens overwinnen, zullen in de hemelse hoven een positie innemen boven engelen die nooit gevallen zijn.
Sons and Daughters of God, p. 242.
 
Elke stap in het leven kan ons dichter bij Jezus brengen, kan ons een diepere ervaring van Zijn liefde geven, en kan ons een stap dichter bij het gezegende huis van vrede brengen. Laten we dan ons vertrouwen niet weggooien, maar een vaste zekerheid hebben, steviger dan ooit tevoren. "Tot nu toe heeft de Heer ons geholpen," en Hij zal ons helpen tot het einde. 1 Samuel 7:12. Laten we kijken naar de monumentale pilaren, herinneringen aan wat de Heer heeft gedaan om ons te troosten en te redden uit de hand van de vernietiger. Laten we alle tedere barmhartigheden die God ons heeft bewezen vers in ons geheugen houden, de tranen die Hij heeft weggeveegd, de pijnen die Hij heeft verzacht, de angsten die zijn weggenomen, de behoeften waarin is voorzien, de zegeningen die zijn geschonken, en ons zo sterken voor alles wat ons te wachten staat tijdens de rest van onze pelgrimstocht.
We kunnen alleen maar uitkijken naar nieuwe moeilijkheden in het komende conflict, maar we kunnen zowel naar het verleden als naar het komende kijken en zeggen: "Tot nu toe heeft de Heer ons geholpen." "Zoals uw dagen, zo zal uw kracht zijn." Deuteronomium 33:25. De beproeving zal de kracht die ons zal worden gegeven om het te dragen niet overschrijden. Laten we dan ons werk oppakken waar we het vinden, in de overtuiging dat wat er ook komt, kracht zal worden gegeven die in verhouding staat tot de beproeving.
Steps to Christ, p. 125.

De Kapitein van onze verlossing zal zijn volk sterken voor de strijd waarin zij verwikkeld moeten zijn. Hoe vaak, wanneer Satan al zijn krachten heeft ingezet tegen de volgelingen van Christus, en de dood hen in het gezicht staart, hebben ernstige gebeden in geloof de Kapitein van het leger van de Heer op het slagveld gebracht en het tij van de strijd gekeerd en de verdrukten bevrijd.
Dit is de tijd waarin wij ons nauw met God moeten verbinden, opdat wij verborgen blijven wanneer de felheid van Zijn toorn wordt uitgestort op de zonen der mensen.
Testimonies for the Church, vol. 5, p. 137.

Reacties

Populaire posts