satans aanvallen

2 Petrus 3:17 U dan, geliefden, omdat u dit van tevoren weet, wees op uw hoede, zodat u niet door de dwaling van normloze mensen wordt meegesleept en afvalt van uw eigen vastheid.


Satan nam in zijn rebellie een derde deel van de engelen mee. Zij keerden zich af van de Vader en zijn Zoon, en verenigden zich met de aanstichter van de rebellie. Met deze feiten voor ons moeten we met de grootste voorzichtigheid te werk gaan...
"In de wereld zult gij verdrukking hebben, zegt Christus, maar in Mij zult gij vrede hebben.” De beproevingen waaraan christenen worden onderworpen in verdriet, tegenspoed en verwijten zijn de door God aangewezen middelen om het kaf van het koren te scheiden. Onze trots, zelfzucht, slechte hartstochten en liefde voor werelds genot moeten allemaal overwonnen worden; daarom zendt God ons beproevingen om ons te testen en te laten bewijzen, en ons te laten inzien dat deze kwaden in ons karakter bestaan. Wij moeten door Zijn kracht en genade overwinnen, opdat wij de goddelijke natuur deelachtig worden, en ontkomen aan het verderf dat door de begeerte in de wereld heerst. "Want onze lichte verdrukking", zegt Paulus, "die slechts een ogenblik duurt, werkt voor ons een veel groter en eeuwig gewicht van heerlijkheid; terwijl wij niet kijken naar de dingen die gezien worden, maar naar de dingen die niet gezien worden; want de dingen die gezien worden zijn tijdelijk, maar de dingen die niet gezien worden zijn eeuwig." Verdrukkingen, kruisen, verzoekingen, tegenspoed en onze diverse beproevingen zijn Gods werkers om ons te verfijnen, te heiligen en ons geschikt te maken voor de hemelse graanschuur. —Testimonies for the Church, vol. 3, pp. 114, 115.
Het is één ding om de Bijbel te lezen en te onderwijzen, en een ander ding om door oefening de levengevende, heiligende beginselen ervan op de ziel geënt te krijgen. "Door genade zijt gij gered door het geloof" (Efeziërs 2:8). De gedachte moet worden opgevoed om geloof te oefenen in plaats van twijfel, achterdocht en jaloezie te koesteren. We zijn te geneigd om obstakels als onmogelijkheden te beschouwen. Geloof hebben in de beloften van God, in geloof voorwaarts gaan, doorzetten zonder zich te laten leiden door de omstandigheden, is een les die moeilijk te leren is. Toch is het absoluut noodzakelijk dat elk kind van God deze les leert. De genade van God door Christus moet altijd worden gekoesterd, want zij is ons gegeven als de enige weg tot God. —In Heavenly Places, p. 109.
Wees ambitieus voor de glorie van de Meester, om elke genade van karakter te cultiveren. In elke fase van je karaktervorming moet je God behagen. Dit kunt u doen; want Henoch behaagde Hem, hoewel hij in een ontaard tijdperk leefde. En er zijn Henochs in deze tijd.
Sta als Daniel, die trouwe staatsman, een man die geen verleiding kon bederven. Stel Hem niet teleur die u zo liefhad dat Hij zijn eigen leven gaf om uw zonden kwijt te schelden. Hij zegt: "Zonder Mij kunt gij niets doen." Johannes 15:5. Onthoud dit. Als u fouten hebt gemaakt, behaalt u zeker een overwinning als u deze fouten ziet en beschouwt als bakens van waarschuwing. Zo verandert u nederlaag in overwinning, stelt u de vijand teleur en eert u uw Verlosser. —Christ’s Object Lessons, p. 332.

Reacties

Populaire posts