Gods overblijfsel in de eindtijd

Mattheüs 22:1 En Jezus antwoordde en sprak opnieuw tot hen door gelijkenissen, en zei:
2. Het Koninkrijk der hemelen is gelijk aan een zeker koning die voor zijn zoon een bruiloft bereid had,
3. en hij stuurde zijn dienaren eropuit om de genodigden voor de bruiloft te roepen. Maar zij wilden niet komen. 14. Want velen zijn geroepen, maar weinigen uitverkoren.


In het Woord van God worden twee strijdende partijen voorgesteld die de menselijke werkers in onze wereld beïnvloeden en beheersen. Deze partijen zijn voortdurend bezig met ieder mens. Zij die onder Gods controle staan en beïnvloed worden door de hemelse engelen, zullen in staat zijn de listige daden van de onzichtbare machten der duisternis te onderscheiden. Zij die in harmonie willen zijn met de hemelse machten, moeten er alles aan doen om Gods wil te doen. Zij mogen satan en zijn engelen geen enkele plaats geven.

Maar als we niet voortdurend op onze hoede zijn, zullen we door de vijand worden overwonnen. Hoewel een plechtige openbaring van Gods wil voor ons aan allen is geopenbaard, ontslaat een kennis van Zijn wil ons niet van de noodzaak om Hem ernstig om hulp te smeken, en om ijverig te trachten met Hem samen te werken in het verhoren van de aangeboden gebeden.
Manuscript 95, 1903.

De hoop van de christen rust niet op het zandige fundament van het gevoel. Zij die uit principe handelen, zien de glorie van God voorbij de schaduwen en vertrouwen op het zekere woord van de belofte. Zij laten zich er niet van weerhouden God te eren, hoe donker de weg ook lijkt. Tegenspoed en beproeving zullen hen alleen een gelegenheid geven om de oprechtheid van hun geloof en liefde te tonen...Houd u vast aan de beloften van uw hemelse Vader en denk aan Zijn vroegere omgang met u en Zijn dienaren, want "alle dingen werken samen ten goede voor hen die God liefhebben."

De moeilijkste ervaringen in het leven van de christen kunnen de meest gezegende zijn. De bijzondere voorzieningen van de donkere uren kunnen de ziel bemoedigen bij toekomstige aanvallen van satan, en de dienaar van God toerusten om stand te houden in vurige beproevingen. De beproeving van uw geloof is kostbaarder dan goud. U moet dat blijvende vertrouwen in God hebben dat niet verstoord wordt door de verleidingen en argumenten van de bedrieger. Neem de Heer op Zijn woord. 
The Review and Herald, 24 January 1888.

Hoewel het leven van de christen gekenmerkt wordt door nederigheid, mag het niet gekenmerkt worden door droefheid en zelfverachting. Het is het voorrecht van iedereen om zo te leven dat God hem goedkeurt en zegent. Het is niet de wil van onze hemelse Vader dat wij altijd onder veroordeling en duisternis staan. Er is geen bewijs van ware nederigheid in het gaan met gebogen hoofd en een hart gevuld met gedachten aan zichzelf. We kunnen tot Jezus gaan en gereinigd worden, en zonder schaamte en wroeging voor de wet staan.
"Daarom is er nu geen veroordeling voor hen die in Christus Jezus zijn, die niet naar het vlees, maar naar de Geest wandelen." Romeinen 8:1.

Door Jezus worden de gevallen zonen van Adam "zonen van God". "Zowel Hij die heiligt als zij die geheiligd worden, zijn allen uit één; daarom schaamt Hij zich niet hen broeders te noemen." Hebreeën 2:11. Het leven van de christen moet er een zijn van geloof, van overwinning en vreugde in God. 
"Wie uit God geboren is, overwint de wereld; en dit is de overwinning die de wereld overwint, namelijk ons geloof." 1 Johannes 5:4. 
The Great Controversy, p. 477.

Reacties

  1. Stuk voor stuk mooie stukjes in je blog. Ellen White heeft voor God mogen schrijven aan deze wereld, mogen velen deze stukken lezen en tot zich nemen.

    Waar haal je die mooie plaatjes boven je blog vandaan ?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts