de vrouw in de wildernis

Jesaja 35:1 De woestijn en de dorre plaatsen zullen vrolijk zijn, de wildernis zal zich verheugen en in bloei staan als een roos. 3. Versterk de slappe handen, verstevig de wankele knieën; 4. zeg tegen onbedachtzamen van hart: Wees sterk, wees niet bevreesd! Zie, uw God! De wraak zal komen, de vergelding van God; Híj zal komen en u verlossen.


Terwijl zij onder de goddelijke bescherming stonden, zou geen volk of natie, hoewel geholpen door alle macht van satan, tegen hen kunnen zegevieren. De hele wereld zou zich moeten verbazen over het wonderbaarlijke werk van God ten behoeve van Zijn volk, dat Bileam, die vastbesloten was een zondige koers te varen, door de goddelijke macht zo beheerst werd dat hij in plaats van vloek de rijkste en kostbaarste beloften uitsprak, in de taal van sublieme en hartstochtelijke poëzie. En de gunst die God op dit moment aan Israël betoonde, moest een verzekering zijn van Zijn beschermende zorg voor Zijn gehoorzame, trouwe kinderen in alle tijden. Wanneer satan slechte mensen zou inspireren om Gods volk in een kwaad daglicht te stellen, te kwellen en te vernietigen, zou juist deze gebeurtenis hen in herinnering worden gebracht en hun moed en geloof in God versterken.
Patriarchs and Prophets, p. 449.

De boodschappers van het kruis moeten zich wapenen met waakzaamheid en gebed, en voorwaarts gaan in geloof en moed, altijd werkend in de naam van Jezus. Zij moeten vertrouwen hebben in hun Leider, want moeilijke tijden liggen voor ons. De oordelen van God zijn in het land. Calamiteiten volgen elkaar snel op. Weldra zal God uit Zijn plaats opstaan om de aarde te doen schudden en de goddelozen te straffen voor hun ongerechtigheid. Dan zal Hij voor Zijn volk opstaan en hen Zijn beschermende zorg geven. Hij zal Zijn eeuwige armen om hen heen slaan, om hen te beschermen tegen alle kwaad. 
Gospel Workers, p. 264

De aanwezigheid van God is gegarandeerd voor de christen. Deze rots van het geloof is de levende aanwezigheid van God. De zwaksten kunnen erop vertrouwen. Zij die zichzelf de sterkste achten, kunnen de zwakste worden, tenzij zij afhankelijk zijn van Christus als hun doeltreffendheid, hun waardigheid. Dit is de rots waarop wij met succes kunnen bouwen. God is nabij in Christus' verzoenend offer, in zijn voorspraak, zijn liefdevolle, tedere heerschappij over de kerk. Gezeten bij de eeuwige troon kijkt Hij met intense belangstelling naar hen. Zolang de leden van de kerk door geloof sap en voeding putten uit Jezus Christus, en niet uit de meningen en bedenksels en methoden van de mens; als zij, overtuigd van de nabijheid van God in Christus, hun volledige vertrouwen op Hem stellen, zullen zij een vitale band met Christus hebben zoals de tak een band heeft met de stam. De kerk wordt niet gevestigd op theorieën van mensen, op lang uitgewerkte plannen en vormen. Zij is afhankelijk van Christus' gerechtigheid. Zij is gebouwd op geloof in Christus, "en de poorten der hel zullen haar niet overwinnen."

De kracht van elke ziel is in God en niet in de mens. Rust en vertrouwen moeten de kracht zijn van allen die hun hart aan God geven. Christus heeft geen toevallige interesse in ons, maar een interesse sterker dan een moeder voor haar kind. ... Hij waakt over je, bevend kind van God. Hij zal je veilig maken onder Zijn bescherming. 
Sons and Daughters of God, p. 77.

Reacties

Populaire posts