het zegel van Sjaddaj (4/4)

"Gedenk de sabbatdag, dat u die heiligt. Zes dagen zult u arbeiden en al uw werk doen, maar de zevende dag is de sabbat van de HEERE, uw God. Dan zult u geen enkel werk doen, u, noch uw zoon, noch uw dochter,noch uw slaaf, noch uw slavin, noch uw vee, noch uw vreemdeling die binnen uw poorten is. Want in zes dagen heeft de HEERE de hemel en de aarde gemaakt, de zee, en al wat erin is, en Hij rustte op de zevende dag. Daarom zegende de HEERE de sabbatdag, en heiligde die."



Wat mij betreft hebben we hier de basis voor alle verbonden die zijn gesloten en vermeld staan in Zijn woord. Zonder dit gebod, zonder dit getuigenis, zonder deze juridische grondslag heeft geen enkel verbond die gesloten is door de G'd van Abraham, Izak en Jakob waarde.

Laten we eens kijken wie schrijft dat wij geen andere goden voor Zijn aangezicht mogen hebben, dat wij geen goden mogen (na)maken en aanbidden, en dat wij Zijn naam niet te pas en te onpas mogen gebruiken. Laten we eens kijken en onderzoek plegen naar diegene die de regenboog in de lucht zijn plaats op gestelde tijden heeft gegeven, laten we eens dieper ingaan op diegene die Zijn leven heeft gegeven als verlossend offer voor de mensen die gevallen zijn in zonde door ongehoorzaamheid aan G'd. Wie is die G'd die ons niet alleen wilde redden, maar ons ook gered heeft, wie is Hij die straks alles nieuw zal maken en met een nieuw Jerusalem naar deze aarde zal terug keren. Wie is die G'd die dagelijks met ons meegaat en ons met liefde omringd en voor ons zorgt?

Als we dat antwoord niet helder kunnen formuleren, dan dwalen we als schapen rond over de heide, dan dobberen we als een stuurloos schip op deze kleine planneet rond in dit oneindig Universum.

Persoonlijk wil ik graag weten welke Macht ik boven mij heb, die er voor mij is, die voor mij zorgt en die mij een geweldige toekomst belooft heeft. Graag wil ik weten of het allemaal geen gebakken lucht is of behoort tot de categorie lucht kastelen najagen. Wie is die grote en geduchte G'd wiens naam is, "Barmhartig, groot van Goedertierenheid en Trouw". Wie is Hij dat Hij beloften kan doen en ook instaat is ze na te komen. Wie is Hij dat Hij ons mensen op een rechtmatige manier, straft, oordeelt en veroordeeld. En Wie is Hij die bepaald wie bij Hem mag vertoeven en Die zelfs strakst bij ons, bij de mens Zijn woning wil maken.

Wie is Hij die bepaald dat ik mijn ouders moet eren, niet mag liegen en bedriegen of begeren wat van een ander is, zijn auto of zijn man of vrouw, dat ik niet doden mag en mij niets mag toe eigenen wat van een ander is?

Hoe deze G'd zich ook manifesteert, Hij heeft zicht ten alle tijden te beroepen op een wettelijke grondslag en op juridische wijze. Deze G'd ontleent Zijn legitimiteit aan het vierde gebod van een eeuwige, altijd durende wet.
Het vierde gebod vertelt wie Hij is, wat Zijn functie is, en wat Zijn grondgebied is.
Hij is de Heere onze G'd, Hij is Schepper en Zijn wettelijk en juridisch grondgebied is de hemel, waar Hij troont en de aarde is Zijn voetenbank.

Het vierde gebod spreek over een dag die Hij geheiligd heeft en gezegend en dat Hij gerust heeft, een dag waarop ook wij moeten rusten als getuigenis van de Grote G'd.
Als we deze dag, als we dit zegel verweven in onze weken wegdoen, dan zetten we de Schepper van hemel en aarde aan de kant, dan ontkrachten we Zijn zeggenschap als rechtmatig Wetgever, en ondermijnen op geen betere manier ons eigen bestaansrecht.
Het kan nooit Zijn dat Yeshua aan het kruis deze wet van zijn kracht heeft beroofd en teniet heeft gedaan. Als Christus door Zijn offer het vierde gebod afgeschaft heeft dan heeft Hij daarmee ipv ons leven, onze doodvonnis getekend en dat lijkt mij persoonlijk niet de bedoeling.

Het feit dat Yeshua, het levende Woord, waardoor alles is ontstaan wat ontstaan is, Zichzelf als verlossend en reddend offer kon geven voor de gevallen mensheid, wordt ontleent aan dit gebod. Dit gebod is voor mij bepalend of het offer van waarde was, dit gebod getuigt dat geen mens deze plaats kon innemen, dat niemand anders dan Yeshua instaat was om zichzelf te offeren en ons daarmee vrij te kopen. Geen gouden kalf kon dit, geen allah, geen boedah, geen shiva, noch wodan of donar, laat staan een mens van vlees en bloed zoals de paus.

Het vierde gebod geeft mij de zekerheid dat het offer voldoende krachtig en zuiver was om verlossing te kunnen bewerkstelligen. Het vierde gebod haalt de Allerhoogste uit de anonimiteit en plaats Hem op de voorgrond in het heldere licht van de waarheid.
Het is het zegel van de hoogste Rechter onder Zijn eigen rechtmatig en juridisch document en niemand mag daaraan tornen, noch enige verandering in aanbrengen.

Er is geen andere dag die de Allerhoogste gezegend en geheiligd heeft en dat zegel heeft Hij aan ons gegeven. Iedere week mogen we dat vieren, van profiteren en van getuigen.

"eerder zei de HEERE tegen Mozes: U dan, spreek tot de Israëlieten en zeg: U moet zeker Mijnsabbatten in acht nemen, want dat is een teken tussen Mij en u, al uw generaties door, zodat men weet dat Ik de HEERE ben, Die u heiligt. Ja, u moet de sabbat in acht nemen, want die is voor u heilig. Wie hem ontheiligt, moet zeker gedood worden, ja, ieder die op die dag werk verricht, die persoon moet uitgeroeid worden uit het midden van zijn volksgenoten. Zes dagen zal er werk verricht worden, maar op de zevende dag is het sabbat, een dag van volledige rust, heilig voor de HEERE. Ieder die op de sabbatdag werk verricht, moet zeker gedood worden. Laat de Israëlieten dan de sabbat in acht nemen, door de sabbat te houden, al hun generaties door, als een eeuwig verbond. Hij zal tussen Mij en de Israëlieten voor eeuwig een teken zijn, want de HEERE heeft in zes dagen de hemel en de aarde gemaakt, en op de zevende dag heeft Hij gerust en Zich verkwikt." Exodus 31: 12-17

Zelfs in deze tijd, waarin de shabbat volledig is ondergesneeuwd roept de Allerhoogste op tot het aanbidden en dus erkennen van de Schepper. Dit zegel van het verbond tussen El Sjaddaj en zijn kinderen is nog steeds van kracht en dient zijn rechtmatige positie binnen de kerken en het geloof terug te krijgen, wie is het anders die wij vereren en aanbidden in onze diensten, waar ontlenen wij anders onze vrede, vreugde, kracht, liefde en geloof aan.
We leven in de laatste fase van de wereldgeschiedenis en de Allerhoogste wil weten wie wij aanbidden, is het de god van die macht die de wet van de Allerhoogste heeft veranderd of aanbidden wij de Schepper van hemel en aarde. We moeten terug naar het ware en eeuwige evangelie en Hij wil dat wij daar in ons eigen leven van getuigen.

"En ik zag een andere engel, die hoog aan de hemel vloog. En hij had het eeuwige Evangelie, om dat te verkondigen aan hen die op de aarde wonen, en aan elke natie, stam, taal en volk. En hij zei met een luide stem: Vrees God en geef Hem eer, want het uur van Zijn oordeel is gekomen. En aanbid Hem Die de hemel, de aarde, de zee en de waterbronnen gemaakt heeft." Openbaring 14: 6, 7

Sta jij onder Zijn zegel (shabbat) of onder het merkteken van het beest (zondag).

Reacties

Populaire posts