gewoon?

Spreuken 7:1-3 Mijn zoon, neem mijn woorden in acht, berg mijn geboden bij jou op. Neem mijn geboden in acht en leef, en neem mijn onderricht in acht als je oogappel. Bind ze aan je vingers, schrijf ze op de tafel van je hart.


Wat is gewoon?

Is het gewoon dat wanneer je op een terrasje zit met de nodige afstand(elijkheid) en “bescherming”, dat je van je stoel wordt geschoten?

Is het gewoon dat je een maatschappij, wat zeg ik, hele landen economisch en sociaal te gronde richt door maatregelen die niet in verhouding staan tot het “probleem”. Dat je niet meer luistert naar reason, naar alle feiten, geen oog meer hebt voor alle data, voor al het leed wat je er mee veroorzaakt, het persoonlijke drama overschreeuwt omdat je de gemaakte fouten niet wilt toegeven, de verkeerde afslag die je hebt genomen weigert te accepteren?

Is het gewoon als je tijdens een terechte of onterechte arrestatie, je verweerd, en dat je door een vermoedelijk “gewone” diepe haat iemand de adem ontneemt?

Is het gewoon wanneer je pleit voor wereldvrede, daar muziek voor schrijft, verplicht, ongevraagd en onomkeerbaar naar een imagine world wordt verwezen?

Is het gewoon als je oproept tot haat en nijd, tot het uitroeien van je medemens, dat als je dagelijks pleit voor een übermensch, voor een Arisch soort, die jou op grote afstand zet van de rest van je medemensen, van je mede aardbewoners, dat je dan geëerd, geprezen, aanbeden en op handen gedragen wordt, als een blindganger, met dood en verderf al gevolg?

Is het gewoon als je tijdens een speech voor gelijkheid onder elkaar, voor het kijken naar de verschillen die het gelijk zijn moeten markeren, voor het beter kijken naar de gemene deler zoals je afkomst, zoals je eigen enige soort op deze aarde, van het podium wordt geschoten?

Is het gewoon dat wanneer je Keizerrijk uit elkaar valt je dit als Religieuze Club oppikt, in het ontstane machtsvacuüm stapt, Kerk en Staat aan je bindt en vervolgens de oorzaak mag zijn van meer dan 100.000.000 doden, omdat ze anders denken dan jij, omdat deze macht het je niet gunt dat jij jouw God dient op jouw manier? Dat je vervolgens als R.K. club er ook nog mee wegkomt, schaamteloos en zonder in te boeten aan zeggenschap, maar de hele wereld met verbazing achter ja aan laat lopen, koningen en keizers niet uitgesloten?

Is het gewoon als je met een boodschap van hoop, liefde en redding komt, dat je door de regerende partijen wordt weggezet als een terrorist, als een omdenker, een dwarsligger en order verstoorder? 
Dat als er niets tegen U ingebracht kan worden, dat U niets ten laste gelegd kan worden, maar dat vervolgens leugen en bedrog er toe moet leiden dat Uw spreken en doen het stilzwijgen wordt opgelegd om daarmee de rust en orde te handhaven? Dat middel nog vorm wordt geschuwd, gedreven door ongeremde haat, om U de laagste vorm van doodstraf te laten ondergaan? Dat je vervolgens ook nog eens denkt dat je door Hem als een onschuldig Schaap ter slachting te leiden, aan de schandpaal te nagelen, je dat onrechtmatig handelen kunt rechtvaardigen, omdat Èèn moet sterven voor allen?

Een ding is zeker, het is gewoon dat we hier op aarde zijn met elkaar. Het is voor mij gewoon dat we hier zijn met een reden, dat we ons uiteindelijke doel tijdelijk, thanks to God tijdelijk, voorbij zijn geschoten, dat we door ongehoorzaamheid ons zelf in een diepe ravijn hebben gestort, terecht zijn gekomen in een hel en verdoemenis situatie waar we zelf al meer dan duizenden jaren proberen uit te komen, zelfs ten koste van elkaar, maar zonder succes. 
Sterker nog, we konden nog dieper, de situatie waarin we waren terecht gekomen, was helemaal nog niet op z`n diepte punt, maar de bodem van onze eigen gecreëerde ellende is inmiddels wel in zicht. 
We staan niet alleen aan het einde van ons eigen ondergang, maar gelukkig ook aan het begin van iets nieuws. Dat alles niet dankzij ons, maar dankzij een liefdevolle, genadige en zeer geduldige levende God, die er alles aangedaan heeft, alles in stelling heeft gebracht, om het zonde en dood probleem op te lossen door Zijn eigen Zoon op te offeren en onze schuld te laten dragen, waarbij mijn beleden zonden weggenomen kunnen worden en ik daarvoor in de plaats deel krijg aan Zijn eeuwig leven, een leven van vrede, geluk, liefde en harmonie.

Het is dus gewoon, waarin we zijn verzeild geraakt, het is gewoon hoe mensen met elkaar, met de dieren en met de natuur omgaan.
Het is gewoon gegeven de situatie, en de situatie is deze: 

Psalm 51:7 Zie, ik ben in ongerechtigheid geboren, in zonde heeft mijn moeder mij ontvangen. 

Dat komt natuurlijk ergens vandaan, en in mijn perceptie niet door toevalligheden, anders gezegd, niet door Evolutie, maar door dat wij als geschapen wezens ervoor hebben gekozen om onze Schepper ontrouw te zijn, onze eigen(wijze) weg te gaan, wet en regelgeving aan de kant te zetten en onze eigen begeerte naar macht, wijsheid en eeuwigheid te volgen. Kijk in de spiegel, en dat niet alleen van de kapper, kijk naar het nieuws, of welke vorm van media ook jij je laat informeren, we leven in en onder zeer kritische omstandigheden en dan heb ik het zeker niet over alleen Nederland of welk ander redelijk “goed” functionerend Westersland dan ook, maar kijk vooral buiten onze grenzen, waar dood door honger, dood door moord, dood door droogte, dood door.......

Ik begrijp niet waarom wij iedere keer denken dat we zo`n een geweldig soort ras zijn, volgens de bijbel waren we dat, maar hebben er zelf voor gekozen een ander pad te bewandelen. Waarom denken we dat we ons niet dagelijks schuldig maken aan moord, scheld partijen, pesten, uitsluiten, discriminatie, beledigingen, liegen, bedriegen, overspel, hebben, hebben, hebben, ikke en de rest kan stikken. 
Hoe komt het dat we ons zelf zo graag voor de gek blijven houden en tegen beter weten in onszelf een spiegel voorhouden die in menig pretpark niet zou misstaan? De bijbel is hier heel helder in: 

Romeinen 3:9-18 Wat dan wel? Zijn wij voortreffelijker? Beslist niet! Wij hebben immers zojuist én Joden én Grieken beschuldigd dat zij allen onder de zonde zijn, zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, er is niemand die verstandig is, er is niemand die God zoekt. Allen zijn zij afgedwaald, samen zijn zij nutteloos geworden. Er is niemand die goed doet, er is er zelfs niet één. Hun keel is een open graf, met hun tong plegen zij bedrog, addergif is onder hun lippen. Hun mond is vol vervloeking en bitterheid, hun voeten zijn snel om bloed te vergieten. Vernieling en ellende is op hun wegen, en de weg van de vrede hebben zij niet gekend. De vreze Gods staat hun niet voor ogen.

Zoals je kunt lezen is het is ergens begonnen, we maken ons druk dat een donkere mede mens gedood word tijdens een arrest, en dat is ook niet goed, maar we doen dit al jaren met elkaar, in het groot noemen we dat oorlog, of uithongeren of vol spuiten met gif, genocide, etnische zuivering en snappen maar niet dat het ergens vandaan komt, en als je het al wilt duiden dat het ergens vandaan komt, de er een bepaalde wind uit een bepaalde hoek waait, dan wordt het systematisch en pathologisch van de hand gewezen. Want geloven in een Almachtige en levende God en geloven in zonde en dood die door ongehoorzaamheid aan universele wet en regelgeving ons leven is binnen gekomen, dat het ons eigen handelen is wat daaraan ten grondslag ligt, dan wordt je uitgelachen want dat is toch wel totale onzin, fabeltjes krant materie. We willen nl vasthouden aan de wetenschap van de toeval, we zijn hier nl door toeval, door een toevallig samenloop van omstandigheden, waar jij een rest product van zou zijn, en zo zullen wij waarschijnlijk ook weer deze aardkloot verlaten en waarschijnlijk ook het hele toevallig zelf ontstane universum, dat mogelijk ook weer toevallig en als vanzelf van het toneel zal verdwijnen, in de termen van de Evolutie blijvende: "de tijd zal het leren". 

Om dit alles toch een beetje te bespoedigen staan we elkaar heel toevallig naar het leven, en plunderen we ook heel toevallig moeder aarde omdat we het een toekomstige generatie heel toevallig ook niet gunnen.
Maar pas op, we hebben nog onze "almighty" als oplossende en op alles een antwoord hebbende wetenschap, die brengt ons straks gewoon heel toevallig en op tijd, naar betere oorden buiten onze dampkring, als we die tenminste nog fatsoenlijk kunnen verlaten, dwars door de kring met ongelooflijk veel puin en troep achter de dampkring, die we daar inmiddels al hebben weten achter te laten. Want waarom zouden we het destructieve gedrag van ons ook alleen maar bij moeder aarde houden terwijl er zoveel meer grenzen zijn om te verkennen en te vervuilen.
En hoe langer we denken dat we het allemaal zelf op kunnen lossen, dat we onze karakters zelf kunnen veranderen, onze menselijke natuur en ons denken zelf kunnen vernieuwen en hervormen, blijven we in een neerwaartse spiraal om onze eigen ellendige onomkeerbare dodelijke as draaien. 

De oplossing voor deze inmiddels hele slechte "klucht" is te vinden bij God en door God. Hij is de Weg, de Waarheid en het Leven, waarbij de zonde en de dood overwonnen zijn.
Jezus is de weg naar Gods troon, de weg naar weer verbonden zijn met onze Bron van leven, geluk, liefde, vrede en harmonie van eeuwigheid tot eeuwigheid. God zelf zal alles herstellen, het enige wat Hij van ons vraagt is geloven in Zijn Weg tot herstel, de weg die Zijn Zoon is gegaan en of je daaraan deel wilt nemen, uit vrije wil die weg van genezing en heil wilt volgen, in gehoorzaamheid en trouw. 

Dus zeg het maar, wat is gewoon.🤔😉 

Het volgende staat op stapel, staat op het punt om te gebeuren en realiteit te worden, ook dat is gewoon gegeven de omstandigheden, gegeven de belofte die God deed aan de eerste mensen nadat ze tegen Hem gezondigd hadden tot de dood.

Openbaring 21:1-7 En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan. En de zee was er niet meer. En ik, Johannes, zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, neerdalen van God uit de hemel, gereedgemaakt als een bruid die voor haar man sierlijk gemaakt is. En ik hoorde een luide stem uit de hemel zeggen: Zie, de tent van God is bij de mensen en Hij zal bij hen wonen, en zij zullen Zijn volk zijn, en God Zelf zal bij hen zijn en hun God zijn. En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan. En Hij Die op de troon zit, zei: Zie, Ik maak alle dingen nieuw. En Hij zei tegen mij: Schrijf, want deze woorden zijn waarachtig en betrouwbaar. En Hij zei tegen mij: Het is geschied. Ik ben de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde. Wie dorst heeft, zal Ik voor niets te drinken geven uit de bron van het water des levens. Wie overwint, zal alles beërven, en Ik zal voor hem een God zijn en hij zal voor Mij een zoon zijn.

Het is gewoon dat wij door ongehoorzaamheid aan God, de dood hebben ontvangen. 
Het is gewoon dat Christus door gehoorzaamheid de dood weer heeft overwonnen. 
Het is gewoon dat wij in Christus overwinnaars zijn. 
Het is gewoon dat wij overwinnaars zijn door gehoorzaamheid aan Christus.
Het is gewoon dat wij door het lijden, gehoorzaamheid leren en tot volmaakte heiligheid komen.

Reacties

Populaire posts