waar kunnen wij voor bidden?

1 Johannes 5:14,15 En dit is de vrijmoedigheid die wij hebben in het toegaan tot God, dat Hij ons verhoort, telkens als wij iets bidden naar Zijn wil. En als wij weten dat Hij ons verhoort, wat wij ook bidden, dan weten wij dat wij het gevraagde, dat wij van Hem hebben gebeden, ontvangen.


Om welke dingen kan ik zonder meer vragen, in de zekerheid dat ik ze ook zal ontvangen?

Bid...

...om alles wat Hij heeft beloofd.
In Gods woord staan veel beloften, zodat we genoeg stof hebben om te bidden. Het is het erewoord van YHWH, waarvan we op aan kunnen. Wij hebben het voorrecht om via Jezus aanspraak te maken op elke geestelijke zegening die wij nodig hebben... We kunnen onze aardse aangelegenheden aan Hem kenbaar maken. We mogen Hem om brood en kleding vragen, maar ook om het levensbrood en de mantel van Christus gerechtigheid. Je hemelse Vader weet dat je dit allemaal nodig hebt, en het staat je vrij Hem on deze dingen te vragen. 

...voor wat we zelf nodig hebben.
Iedere persoon heeft het voorrecht om aan de Heer zijn eigen specifieke behoeften voor te leggen. En voor de dagelijkse zegeningen die hij ontvangt, kan hij op een persoonlijke wijze zijn dankbaarheid tonen.

...Gods werk.
De veelzijdigheid van Gods werk geeft ons stof tot nadenken en inspiratie voor onze gebeden.

...om de Heilige Geest.
Juist nu is er behoefte om te bidden. De tijd waarin wij nu leven zal het tijdperk van de Heilige Geest zijn voor degenen die erom vragen. Het wordt tijd dat we ons in diepe ernst aan de Heer wijden. De Heer verwacht van ons dat wij Hem erom verzoeken.

...voor kracht en wijsheid.
Wanneer je de Heer vraagt of Hij je wil helpen, geef je Verlosser dan de eer door te geloven dat je Zijn zegeningen ontvangt. Alle kracht en wijsheid staan tot onze beschikking. We hoeven er alleen maar om te vragen. We moeten wijsheid van Boven vragen om in deze tijd van misleiding en dwaling staande te blijven.

...om inzicht in Gods Woord.
Zonder gebed is niemand een dag of zelfs ook maar één uur veilig. Wij zouden God vooral om wijsheid moeten smeken om Zijn Woord beter te kunnen begrijpen. Hierin worden de listen van de bedrieger openbaar gemaakt, en de manieren waarop hij met succes kan worden weerstaan. Satan kan de Bijbel met grote deskundigheid aanhalen. Hij hoopt ons te laten struikelen door zijn eigen uitleg aan de teksten te geven.

...om een goede visie op de gebeurtenissen om ons heen. 
Bid heel ernstig om inzicht in de tijd waarin wij leven. Vraag om een beter begrip van wat Gods bedoeling is, en om meer succes bij de redding van mensen.

...om volmaaktheid.
De Heer ziet graag dat Zijn werk zo goed mogelijk wordt gedaan.
De arbeiders in dienst van God dienen nu te bidden om wijsheid en een scherpe, vooruitziende blik, zodat zij hun werk perfect kunnen afleveren.

Een gebed
Ik dank U Heer, dat U heeft beloofd alles in het werk te stellen om mij te redden.

E.G. White

Reacties

Populaire posts