bidden? geen tijd...

 Psalm 27:14 Wacht op de HEERE, wees sterk en Hij zal uw hart sterk maken; ja, wacht op de HEERE.


Het valt niet mee om tijd voor gebed vrij te maken. Hoe vind ik tijd voor meditatie en gebed?

Wees op je hoede!
Je moet ervoor oppassen dat je door de drukke dagelijkse bezigheden niet het gebed gaat verwaarlozen, terwijl je juist dan de dracht van het gebed nodig hebt. Het gevaar bestaat dat je toewijding aan God door een te grote aandacht voor de dagelijkse bezigheden wordt verdrongen. Het is een grote fout om de ziel de kracht en hemelse wijsheid te onthouden, terwijl je er alleen maar om hoeft te vragen. Je hebt de verlichting nodig die alleen God kan geven. Zonder deze wijsheid is niemand in staat zijn zaken te regelen.

Gebed is een krachtbron.
Denk eraan dat het gebed de bron is waaruit kracht kan worden geput. Een werknemer kan geen succes hebben als hij zijn gebeden afraffelt, in de haast om achter iets aan te gaan waarvan hij vreest het te zullen vergeten of nalaten. Heel even maar denkt hij aan God. Hij neemt geen tijd om na te denken en te bidden, laat staan erop te wachten dat God hem opnieuw geestelijke en lichamelijk kracht schenkt. Al snel wordt hij moe. Hij voelt de versterkende en inspirerende kracht van Gods Geest niet meer. Hij wordt niet door een nieuw leven bezield. Doordat hij het persoonlijk contact met Jezus mist, kunnen zijn afgemat lichaam en vermoeide hersens niet tot rust komen. 

Het geloof heeft brandstof nodig.
Hoe meer het aantal gelovigen toeneemt, des te grotere plannen moeten worden gemaakt om aan de toenemende eisen van de deze tijd te voldoen. Maar helaas zie je geen groei in vurige geestelijkheid, christelijke eenvoud en echte toewijding. Het lijkt erop of de gemeente tevreden is met alleen de eerste stappen van de bekering. Ze is eerder bereid actief aan het werk te gaan, dan zich nederig over te geven. Het verloop van de openbare kerkdienst is belangrijker dan de innerlijke beleving. Overdenking en gebed worden aan de kant geschoven voor drukke bezigheden en uiterlijk vertoon. Het geloofsleven begint echter pas als het hart wordt leeg gemaakt en gereinigd, en moet door dagelijks gebed worden gevoed.

Meer gebed- meer succes.
Als we toestaan dat de werkdruk ons zo in beslag neemt dat we God niet meer elke dag zoeken, zullen we grote fouten gaan maken. We zullen veel nadeel ondervinden, omdat de Heer niet met ons is. We hebben de deur dicht gedaan, zodat God ons niet meer kan bereiken. Maar de Verlosser heeft een open oor voor onze gebeden, ook als we bidden terwijl onze handen met het werk bezig zijn. Wanneer we vastbesloten zijn om de Krachtbron niet los te laten, staat Jezus net zo vastbesloten aan onze kant om ons te helpen, zodat we ons voor onze vijanden niet te schande maken. De genade van Christus brengt datgene tot stand wat wij met al onze armzalige pogingen niet voor elkaar krijgen. We kunnen door ontelbare zorgen omringd zijn, maar als wij eerbied en liefde voor God hebben, zullen we niet wankelen of verkeerde wegen inslaan. God zorgt voor je, op elke plaats waar je werkzaamheden moeten worden verricht. Maar zorg ervoor dat je zo vaak mogelijk gebedsbijeenkomsten bezoekt.

Niets mag Bijbelstudie en gebed in de weg staan.
Laat je gedachten en gevoelens door niets -hoe dierbaar en waardevol ook- in beslag nemen. Dat leidt je af van Bijbelstudie en ernstig gebed.

Een gebed
Lieve Vader, maak mij duidelijk dat gebed en Bijbelstudie heel belangrijk zijn, zodat het op de eerste plaats van mijn dagindeling komt te staan.

E. G. White

Reacties

Populaire posts