vurige gebeden

Jakobus 5:16 Belijd elkaar de overtredingen en bid voor elkaar, opdat u gezond wordt. Een krachtig gebed van een rechtvaardige brengt veel tot stand.

Hoe kunnen wij leren van ganser harte te bidden?

Voortdurend, vurig gebed.
De Zoon van God, de Redder van de mensheid, vond het noodzakelijk om te bidden. Hoeveel te meer zouden daarom zwakke, zondige stervelingen de noodzaak van ernstig en voortdurend gebed behoren in te zien. Onze hemelse Vader ziet er naar uit om de volheid van Zijn zegen op ons uit te kunnen storten. Het is ons voorrecht om rijkelijk te kunnen drinken uit de bron van oneindige liefde. Wat is het toch vreemd dat we zo weinig bidden! God staat klaar om het ernstige gebed van Zijn nederigste kinderen aan te horen. 

Bid in geloof.
Geloof is geen gevoel... Echt geloof kan nooit met een aanmatigende houding te maken hebben. Alleen iemand die echt gelooft, is tegen aanmatiging beschermd, want aanmatiging is satans manier om het geloof te vervalsen... Nonchalant praten over het geloof, bidden zonder daar echt behoefte aan te hebben, en gebrek aan levend geloof zal geen enkel resultaat opleveren... Velen beschouwen het geloof als een bepaalde mening. Maar reddend geloof is een handeling door hen die Christus hebben aangenomen en met God een verbond sluiten. Echt geloof is leven. Levend geloof betekent steeds doortastender worden en een rotsvast vertrouwen krijgen. Hierdoor zijn we in staat om te overwinnen.

De waarde van het blijven vragen.
Houd dus vol met bidden, zonder moe te worden. Door te blijven vragen, komt degene die bidt in een ontvankelijkere houding. Hij verlangt er steeds meer naar om hetgeen hij vraagt, te ontvangen...
Velen bezitten echter geen levend geloof. Daarom zien zij niet méér van Gods macht´... Zij bedenken van alles en maken plannen, maar bidden niet vaak, en echt vertrouwen in God hebben ze maar weinig. Ze denken dat ze geloof hebben, maar dit is slechts een tijdelijke opwelling. Omdat zij hun eigen nood niet beseffen of niet inzien hoe graag God wil geven, zetten ze niet door bij het voorleggen van hun verzoeken aan God. Onze gebeden moeten even ernstig en volhardend zijn als de smeekbede van de vriend die midden in de nacht om brood kwam vragen. Hoe serieuzer en regelmatiger wij vragen, des te hechter zal onze geestelijke eenheid met Christus zijn.

Satan verliest de strijd.
Wanneer satan ziet dat voor hem het risico bestaat dat hij een ziel verliest, stelt hij alles in het werk om die persoon te behouden... Als degene die gevaar loopt echter volhoudt en zich in zijn hulpeloosheid stort op de verdiensten van het bloed van Christus, dan luistert onze Verlosser naar het ernstige gebed. Hij stuur versterking - uiterst sterke Engelen zullen hem bevrijden. Satan houdt het niet uit wanneer zijn machtige Rivaal om bijstand wordt gesmeekt. Hij is bang en beeft voor de kracht en grootheid van Jezus. Bij het horen van een vurig gebed siddert het hele leger van satan.

Een gebed:
Ik zal U niet laten gaan, tenzij Gij mij zegent. (Genesis 32:26)

E.G. White

Reacties

Populaire posts