Flutkatastrophe-Persönliches Drama-Apokalyptische toestanden.

2 Petrus 3:10 Maar de dag van de Heere zal komen als een dief in de nacht. Dan zullen de hemelen met gedruis voorbijgaan en de elementen brandend vergaan, en de aarde en de werken daarop zullen verbranden.



Het is Dinsdag 20 Juli dat ik van Glenn een Whatsapp krijg met de volgende video en tekst:
👉Soforthilfe Hochwasser Ahrweiler Teil 5, Hier naar toe gaan?

De noodkreten vanuit de plek des onheils hebben ons bereikt via het YouTube kanaal van Timo Hoffmann.
Misschien kennen jullie Timo, misschien nog niet, ga dan via bovenstaande link naar zijn kanaal, dan leer je een Adventist kennen in hart en nieren, een Adventist in uitvoering, een Adventist die begrepen heeft wat het betekent om aan de roep van Jezus invulling te geven en te gaan.

Glenn kwam er van de week dus mee in aanraking en God riep hem om te gaan en net als Mozes zijn broer meevroeg op aanwijzing van God, vroeg ook Glenn zijn broer mee, en ik hoefde geen seconde na te denken om hierop het juiste antwoord te geven, en ben dus ook gegaan.
Wij hebben dus afgelopen Donderdag de stoute veiligheidslaarzen aangetrokken en zijn op pad gegaan naar het Hoogwater Rampgebied in Duitsland.

Zogezegd zo gedaan, zijn we gegaan omdat als God zegt in Zijn Woord en ons op het hart legt om te gaan, dan vraag je niet eens meer waarheen, maar eerder wanneer.

Natuurlijk zie je veel via de mediakanalen, aangrijpende video`s en foto`s, en als je denkt een beeld te kunnen vormen van wat menselijk leed is in zijn pure vorm, dan weet je dat pas echt als je het met eigen ogen hebt gezien, als je door de handen uit de mouwen te steken, een beetje onderdeel wordt van het leed wat zich daar heeft voltrokken. Inderdaad, met geen pen te beschrijven. Niet alleen kelders die vol zijn gelopen met water en dus met modder, wat ook nog eens een verschrikkelijke geur verspreidt, en dan inmiddels na een week door het hele dorp heen. Wordt het pas echt triest, en aangrijpend als je samen met voormalige bewoners of kinderen van voormalige bewoners een heel huis moet leeghalen en bijna alles als verloren beschouwd op een (afval)berg moet gooien.


Het gaat je door merg en been als je ziet en ondergaat hoe een hele generatie geschiedenis verloren is gegaan, hoe verzamelingen die onze leeftijd overschrijden, met fotoalbums, aandenkens, behaalde diploma`s en medailles als Müll, als vuilnis moet worden weggegooid. Met tranen in de ogen staan mensen daar een totaal geruïneerd huis leeg te halen omdat het onbewoonbaar is geworden en misschien later onbewoonbaar zal worden verklaard. Huizen waar mensen hun hele leven gewoond hebben en op 80 jarige leeftijd op een afschuwelijke manier afscheidt van moeten nemen, van alles waar ze waarde aan hebben gehecht, wat bol staat van herinneringen, van kindertijd tot aan opa en oma tijd. De ramp van deze orde van grote overviel hen als een dief in de nacht.


Ik hoop en bid dat u op alle mogelijke manieren hen gedenkt, in Duitsland, in Nederland, maar ook elders op deze planeet, dat God wil zorgen, maar bovenal dat God iets beters voor ons in petto heeft.

God opent ter plekke deuren is onze eigen ervaring, ook in die korte tijd dat we daar waren om tot een gesprek te komen, om iets te vertellen over naaste liefde en dat God onze harten weet te bewegen om er voor onze naaste te zijn. Dat gevoel naast alle ellende willen we het liefst overhouden, en delen. God zorgt ook in gebieden waar rampen zich voltrekken zodat Hij ook zijn naam daar kan vestigen en dat naast de opbouw van een dorp en stad, God aan het bouwen is aan een beter koninkrijk.

2 Kronieken 6:20 Laten Uw ogen open zijn, dag en nacht, over dit huis, over deze plaats, waarvan U hebt gezegd dat U daar Uw Naam zou vestigen, om te luisteren naar het gebed dat Uw dienaar op deze plaats zal bidden.

Onze aanwezigheid, de aanwezigheid van meer dan 100 Adventisten uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en ja ook Nederland, God zijn dank, heeft ook een hemelse voetafdruk mogen achterlaten, omdat Gods kinderen bewogen werden om te gaan en zijn gegaan, en dan merk je aan de persoonlijke gesprekken dat je toch een verschil mag maken, niet omdat we de humanist hebben uitgehangen, maar omdat we Gods kind hebben uitgehangen.


Mattheüs 5:13-16 U bent het zout van de aarde; maar als het zout zijn smaak verloren heeft, waarmee zal het gezouten worden? Het deugt nergens meer voor dan om weggeworpen en door de mensen vertrapt te worden. U bent het licht van de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen zijn. En ook steekt men geen lamp aan en zet die onder de korenmaat, maar op de standaard, en hij schijnt voor allen die in het huis zijn. Laat uw licht zo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken zien en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken.


Gods zegen en laten we klaar zijn, en anderen zoeken en vinden om zich klaar te maken, dat zodra Hij komt, niet komt als een dief in de nacht, maar dat wij Hem verwachten, Maranatha.

Reacties

Populaire posts