on bended knee is no way to be free

Titus 2:14, 15 Hij heeft Zichzelf voor ons gegeven, opdat Hij ons zou vrijkopen van alle wetteloosheid en voor Zichzelf een eigen volk zou reinigen, ijverig in goede werken. Spreek over deze dingen, bemoedig en wijs met alle gezag terecht. Laat niemand u verachten.


Peter R. de Vries:
"On bended knee is no way to be free"

Natuurlijk wensen wij de familie heel veel sterkte in deze tijd, helaas leven wij volgens Gods woord niet in een speeltuin, maar op oorlogsgebied, en zo`n laffe daad om iemand te vermoorden die voor recht en rechtvaardigheid stond, staat daar eens te meer model voor. Peter R. hielp een ieder met een niet aflatende doortastendheid diegene die een beroep op hem deden.

Ik wil Peter R. niet vergelijk met Jezus Christus, en andersom al helemaal niet, maar ook Jezus stond voor Recht en Rechtvaardigheid en vond kracht op de weg die Hij was ingeslagen door dagelijks on bended knee te zijn en in constant contact met Zijn hemelse Vader, onze Schepper. Met dit verschil dat de Missie van Jezus Christus erop gericht was alle mensen te redden juist met Zijn knieen gebogen. Hij wilde de mensen juist vrij maken van de slavernij, van het gebonden zijn aan en door de zonde en de dood.

Jezus Christus bracht gedreven door liefde vrijheid en vrede, maar ook het zwaard (woord van God) om het kwade van het goede te scheiden.

Lukas 4:18, 19 De Geest van de Heere is op Mij, omdat Hij Mij gezalfd heeft; Hij heeft Mij gezonden om aan armen het Evangelie te verkondigen, om te genezen wie gebroken van hart zijn, om aan gevangenen vrijlating te prediken en aan blinden het gezichtsvermogen, om verslagenen weg te zenden in vrijheid, om het jaar van het welbehagen van de Heere te prediken.

Jezus was gekomen om de mensen vrij te maken van de haat en zelfvernietiging, van de slavernij en is ondanks de aanslag die plaatsvond op Zijn leven uit haat, een aanslag geweest ten Leven. Christus is gestorven voor ons allemaal om ons uiteindelijk te redden uit deze wereld die in oorlog is gevallen, een oorlog, een strijd, een gebonden zijn vanaf het begin van de Schepping. De mens verwikkeld in een strijd tussen goed en kwaad, is redding en verlossing gebracht, licht in een wereld die gevallen is in duisternis. Jezus bracht in tegenstelling tot Peter. R. hoop en vrijheid voor de gehele mensheid.

Laten we wijs zijn en om die reden net als Gods Zoon op onze Knieen het Goede zoeken, laten we buigen voor de Almachtige God die van ons houdt, die een plan van verlossing en redding voor ons heeft, een plan van vrede en vrijheid die reeds volbracht werd meer dan 2000 jaar geleden aan het kruis van Golgotha, en laten wij om die reden nooit buigen voor het kwaad.
God is liefde, recht en rechtvaardig en machtig om ons te behoeden voor het werkelijke grote kwaad.

Reacties

Populaire posts