wolven als herders, schapen als slagers

Mattheüs 7:15, 16 Maar wees op uw hoede voor de valse profeten, die in schapenvacht naar u toe komen maar van binnen roofzuchtige wolven zijn. Aan hun vruchten zult u hen herkennen. Men plukt toch geen druif van doornstruiken of vijgen van distels?


Wolven in Schaapskleren, profeten en wetsgeleerden met opgeheven handen, predikers met een "pauselijke" moraal, herders en schapen met een hart als van een slager.
Het gevaar van Gods kerk, Gods gemeente, zit hem van binnen en niet van buiten.
We kunnen het gevaar buiten de deur houden als we Hem liefhebben met geheel ons hart, met geheel ons verstand en geheel ons kracht, EN als we onze naaste liefhebben als onszelf, als we elkaars lasten willen dragen, als we spreken wat God wil dat we spreken, als we doen wat God wil dat we doen, als we wandelen in de voetsporen van onze Heer en Heiland die onvoorwaardelijk van ons houdt en ons vergeeft zonder terughoudendheid, als we met ons hart belijden dat we Zijn navolgers zijn, Zijn ambassadeurs en doen zoals Hij doet, niet met de mond maar met het hart, ECHT.
De grootste vijand van de liefde is niet haat, maar schijnliefde en dat zijn wij als wij onecht en met een schijn van Godsvrucht, met een vrome sabbatface(book) elkaar de les denken te moeten lezen, maar niet leven volgens Gods standaard.

Galaten 5:22 De vrucht van de Geest is echter: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing.

Dit is Gods onveranderlijke maatstaf, dat is onze spiegel, dat is de lat en de lat ligt hoog wat betekend dat wij afhankelijk zijn van Hem die ons geroepen heeft en zonder Hem kunnen wij net als onze Heer toen Hij op aarde was, NIETS!!!

Reacties

Populaire posts