jesaja 51: luisteren naar G'd

"Luister naar Mij, u die gerechtigheid najaagt, u die de Heer zoekt."

G'd zoeken en gerechtigheid najagen begint bij goed te luisteren. Luisteren naar Hem naar wie jij opzoek bent en Hij die jou gerechtigheid kan geven.
Onthoudt waar je vandaan bent gekomen, vergeet niet dat G'd jouw Schepper en Maker is, dat Hij diegene is die jou uit de rots heeft uitgehakt, dat je uit de holte van de put bent uitgegraven.

Hier lezen we eigenlijk hoe wij als mens zijn begonnen.
Genesis 2: 7, "toen vormde de HEERE God de mens uit het stof van de aardbodem en blies de levensadem in zijn neusgaten; zo werd de mens tot een levend wezen." Op de zesde dag van de schepping formeerde G'd uit het stof der aarde Adam.



G'd is ons begin. Dit begin zonder einde, kreeg op een gegeven moment toch een abrupt einde, door één daad van ongehoorzaamheid. Een daad die voortkwam uit twijfel. Geen twijfel aan G'ds bestaan maar twijfel aan G'ds plan en G'ds bedoelingen.

Als we G'ds plan willen leren kennen, liefde, eerlijkheid en recht na willen jagen als we die Heer zoeken die ons leven waarde en inhoud geeft dan moeten we luisteren.

Luister naar Mij zegt G'd en nergens anders naar. In onze ogen heeft G'd een grote tegenstander, hij zaait zonde, ongerechtigheid, dood en verderf. Zijn verhalen zijn bedoelt om ons te laten twijfelen, waardoor wij struikelen en vallen. G'd verhoede dit, en dit kan maar op één manier verhoed worden en dat is te luisteren naar Zijn Stem, Zijn Woord. Volgens Johannes hoofdstuk één is G'ds Stem, G'ds Woord, Jezus Christus. Hij kwam naar deze aarde om ons te vertellen wie G'd is, om uit te leven wie G'd is.
Johannes 1: 1-4, "In het begin was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. Dit was in het begin bij God. Alle dingen zijn door het Woord gemaakt, en zonder dit Woord is geen ding gemaakt dat gemaakt is. In het Woord was het leven en het leven was het licht van de mensen."

Als wij G'd willen leren kennen, als wij Zijn plannen voor ons leven willen begrijpen dan moeten we luisteren naar Jezus, dan moeten we Jezus leren kennen en de bijbel kan ons daarbij helpen. Luisteren is zien op Jezus, luisteren is G'd zoeken in gebed en G'd zoeken in zijn woord de bijbel en daar zullen wij het Woord ontmoeten en G'd leren kennen.

Luisteren naar Jezus, bidden en Zijn woord bestuderen onder leiding van G'ds Geest de Auteur van de bijbel geeft ons inzicht in G'd en Zijn beloften aan ons.
"Want de Heere zal Sion troosten, Hij zal haar puinhopen troosten, Hij zal haar woestijn maken als Eden, haar wildernis als de hof van de Heere. Vreugde en blijdschap zal daarin gevonden worden, dankzegging en luid psalmgezang."

Onze toekomst, ons leven, onze verlossing en redding, onze troost, vreugde en blijdschap komt van G'd. Dan zal ons leven van een wildernis veranderen als de hof van de Heere. De hof van de Heere was zeer goed, een plaats waar we G'd ontmoeten zullen van aangezicht tot aangezicht. De plaats waar we weer in goede harmonie een relatie met Hem zullen hebben en onderhouden.

Als G'd vraagt waar ben je, dan zal ons antwoord niet meer zijn; "Ik hoorde Uw stem in de hof en ik werd bevreesd, want ik ben naakt; daarom verborg ik mij."
Ons antwoord zal dan zijn zoals beschreven in Openbaring 19:1, "En hierna hoorde ik een luide stem van een grote menigte in de hemel zeggen: Halleluja, de zaligheid, de heerlijkheid, de eer en de kracht zij aan de Heere, onze God."

Het enige wat mij rest is je uit te nodigen te luisteren naar G'ds boodschap, G'ds beloften aan ons, een boodschap van redding en verlossing door Zijn Zoon, door het Woord die niet alleen alles geschapen heeft maar ook alles zal herscheppen en bovenal onze relatie met de Allerhoogste, waardoor het pad naar Zijn troon weer toegankelijk is.

Reacties

Populaire posts