G'd schiep adam en eva, niet adam en stefan.

"De Here sprak tot Mozes: Spreek tot de Israëlieten en zegt tot hen: Ik ben de Here uw God. Gij zult niet doen, zoals men doet in het land Egypte, waar gij gewoond hebt; gij zult niet doen, zoals men doet in het land Kanaän, waarheen ik u breng; naar hun inzettingen zult gij niet wandelen. Mijn verordeningen zult gij volbrengen en mijn inzettingen in acht nemen en daarnaar wandelen: Ik ben de Here uw God." (Leviticus 18:1-4)


"Verontreinigt u niet door dit alles, want door dit alles hebben zich verontreinigd de volken die Ik voor u uit wegdrijf. Het land toch werd verontreinigd en Ik vergold daaraan zijn ongerechtigheid, zodat het land zijn inwoners uitspuwde. Gij echter zult mijn inzettingen en mijn verordeningen in acht nemen en geen van deze gruwelen doen, ….. Want al deze gruwelen deden de lieden van het land, die voor u waren, zodat het land onrein werd. Opdat het land u niet uitspuwe, wanneer gij het verontreinigt, zoals het uitgespuwd heeft het volk, dat voor u was ….. Spreek tot de ganse vergadering der Israëlieten en zeg tot hen: Heilig zult gij zijn, want Ik, de Here, uw God, ben heilig." (Leviticus 18:24 t/m 19:2)

De bevelen van God en niet de normen en waarden van de omringende volken moeten het gedrag van het volk van God bepalen en vormen.
In hoofdstuk 18 en hoofdstuk 20 worden een aantal van de gruwelen die deze volken deden genoemd. Beide hoofdstukken bevatten een lijst van de ernstige zonden die deze volken bedreven. In de punten hieronder wordt daar nader op ingegaan.

Leviticus 18:1-29.
Het gedeelte begint en eindigt met het bevel om niet te wandelen zoals de Egyptenaren en de Kanaänieten gewandeld hebben. Zij deden gruwelijke dingen die de Israëlieten niet mochten doen.

In de verzen 2 tot en met 23 worden een aantal van deze gruwelen genoemd:
· bloedschande, incest
· gemeenschap met een vrouw in haar maandelijkse onreinheid
· overspel, echtbreuk
· het offeren van kinderen aan de Moloch
· homoseksueel gedrag
· bestialiteit
Van deze dingen zegt God:

"Verontreinigt u niet door dit alles want door dit alles hebben verontreinigd de volken die Ik voor u uit wegdrijf. Het land toch werd verontreinigd en Ik vergold daaraan zijn ongerechtigheid, zodat het land zijn inwoners uitspuwde"


G'd houdt van de mensen, maar G'd wijst hun gruwelen af, berouw en vergeving zijn altijd mogelijk maar zeker op z'n plaats. Omkeren, bekering is wat G'd van ons vraagt, geen consensus, geen afkopen, geen dispensatie, maar berouw, vergeving en omkeren.

Het is aan niemand gegeven om wie dan ook te veroordelen om de fouten en gebreken, het kan maar zo zijn dat wij zelf veroordeelt zullen worden om onze fouten en gebreken. Elkaar in liefde vermanen en terecht wijzen, elkaar oproepen en ondersteunen in woord en daad, in een toereikende hand maar zeker ook in gebed, met in onze achterhoofd dat wij de andere altijd hoger moeten achten dan onszelf.

Het is niet aan ons om iemands handelen goed of af te keuren, het is G'd die daar de maatstaf voor heeft gegeven. G'd gebruikt zijn paslood, zijn waterpas, zijn eigen ijkpunten verwoord in Zijn wetten en verordeningen. Onze behoeften, lusten, wensen en wil moet altijd onderschikt zijn aan G'ds wil.

Ondanks onze geaardheid, onze onhebbelijkheden, onze fouten en gebreken, verkeerde gedachten en gevoelens kunnen wij rechte voren trekken, kunnen wij aan de Waarheid, aan Jezus trouw blijven, omdat Hij ons de kracht ervoor geeft.

"Alle dingen zijn mij mogelijk door Christus, Die mij kracht geeft." Filippenzen 4: 13
Dat is een troost een belofte waar we ons op kunnen richten, waar we aan vast kunnen houden, waar we kracht uit kunnen putten om G'd te blijven dienen met heel ons hart en heel ons verstand.
G'd is een G'd van liefde maar ook van gerechtigheid. Waar onze schat is daar zal ook ons hart zijn.
Laten we ons onder Zijn liefde scharen, Zijn wil leren kennen, en Zijn wil doen. Dat is een ere dienst die getuigd van het vrezen van G'd, een dienen uit liefde, eer en respect. 
Kies dan vandaag wie je wilt dienen, de G'd van liefde, verlossing en redding of de vader van de leugen, zonde, schuld, dood en verderf.

"Zij hebben de waarheid van God vervangen door de leugen, en het schepsel vereerd en gediend boven de Schepper, Die te prijzen is tot in eeuwigheid. Amen. Daarom heeft God hen overgegeven aan oneervolle hartstochten, want ook hun vrouwen hebben de natuurlijke omgang vervangen door de tegennatuurlijke. En evenzo hebben ook de mannen de natuurlijke omgang met de vrouw opgegeven, en zijn in wellust voor elkaar ontbrand: mannen doen schandelijke dingen met mannen en ontvangen het gepaste loon voor hun dwaling in zichzelf. En omdat het hun niet goeddacht God te erkennen, heeft God hen overgegeven aan verwerpelijk denken, om dingen te doen die niet passen. Ze zijn vervuld van allerlei ongerechtigheid, hoererij, boosaardigheid, hebzucht, slechtheid. Ze zijn vol afgunst, moord, ruzie, bedrog, kwaadaardigheid. Kwaadsprekers zijn het, lasteraars, haters van God, smaders, hoogmoedigen, grootsprekers, bedenkers van slechte dingen, ongehoorzaam aan hun ouders, onverstandigen, trouwelozen, mensen zonder natuurlijke liefde, onverzoenlijk, onbarmhartig. Zij kennen het recht van God, namelijk dat zij die zulke dingen doen de dood verdienen, en toch doen zij niet alleen zelf deze dingen, maar stemmen ook in met hen die ze doen." Rom. 1: 25-32

Reacties

Populaire posts