liegen is kiezen

"En Petrus zei: Ananias, waarom heeft de satan uw hart vervuld, zodat u gelogen hebt tegen de Heilige Geest en een deel achtergehouden hebt van de opbrengst van het stuk grond? Als het onverkocht gebleven was, bleef het dan niet van u, en toen het verkocht was, bleef de opbrengst dan niet tot uw beschikking? Waarom toch hebt u deze daad in uw hart voorgenomen? U hebt niet tegen mensen gelogen, maar tegen God." Hand. 5: 3,4


De ene leugen is de andere niet, de ene zonde is de andere niet. We kunnen vergeving krijgen voor de zonde die we doen, maar.
Er is idd een maar, omdat de intentie van de zonde een cruciale rol speelt tav het vervolg. Het is mogelijk te liegen vanuit een zekere domheid, je kunt liegen om bestwil, je kunt liegen omdat je een bepaald voordeel weet te behalen, maar hoe je ook liegt en welke draai je ook geeft aan de grondslag van je leugen het is fout het is verkeerd het is zonde.

Zonde zijn er om vergeven te worden: "Vader vergeef het hen wat ze weten niet wat ze doen"

De bijbel onderscheidt maar twee soorten leugens. Liegen tegen de wet en liegen tegen het Licht, tegen de Heilige Geest.

Als je liegt tegen de wet en de wet wordt je als een spiegel voorgehouden en overtuigd jou van het verkeerde ervan, dan weet je dat, omdat het je in staat van beschuldiging stelt en dan kun je daar op twee manier mee omgaan. De wet negeren, diep proberen weg te stoppen en doorleven, of erkennen dat je schuldig bent, berouw tonen, vergeving vragen, indien mogelijk herstellen en omkeren van deze ingeslagen weg.

Liegen tegen het Licht is van een geheel andere orde, liegen tegen het Licht is zonde tot de dood.

Doelbewust de Geest verwerpen, doelbewust en volledig overtuigd van het feit dat wat je doet tegen de mens, maar vooral tegen G'd gekant is, je niet door de Geest op andere gedachten laten brengen omdat je een ander leven wilt leiden dan het leven wat G'd met je voor heeft. Een leven dat niet voor G'd is maar tegen G'd dan is de uitkomst daaraan gelijk. Zonde tegen de Heilige Geest is onvergefelijk en is een zonde tot de dood. G'd kennen, en niet van horen zeggen, maar een G'd die zich aan jouw heeft geopenbaard, Hem ontmoet hebben, met Hem geleefd hebben, Hij in en door jou geleefd heeft en dan bewust verwerpen, waar de leugen van Ananias en Saffira model voor stond, is jezelf bewust afscheiden van de Bron van Liefde en Leven. 

G'd vergeeft zonde die wij afgeven aan Hem. Jezus is gestorven voor onze zonde, voor de zonde waar wij afstand van hebben genomen en neer hebben gelegd bij het altaar, bij het kruis van Golgotha. Als wij geen afstand doen van onze zonden, als wij ons niet omkeren van die weg die we ingeslagen zijn dan kan Christus die zonde niet wegdragen, dan kan er geen vergeving plaatsvinden en dan komen wij in een tweede dood status terecht, waarin wij voor altijd afgescheiden zullen zijn van onze Bron van Leven en Liefde. Kies dan vandaag wie je wilt dienen; de vader van de leugen en de dood of de Vader van de Weg de Waarheid en het Leven.

"Want het is onmogelijk om hen die eens verlicht zijn geweest, die de hemelse gave geproefd hebben en deelgenoot zijn geworden van de Heilige Geest, en die het goede Woord van God geproefd hebben en de krachten van de komende wereld, en die daarna afvallig worden, weer opnieuw tot bekering te brengen, omdat zij voor zichzelf de Zoon van God opnieuw kruisigen en openlijk te schande maken."
Hebr. 6 : 4-6

Reacties

Populaire posts