G'd is meer....

"Hebben wij u niet ten strengste bevolen dat u in deze Naam (Jezus Christus) niet zou onderwijzen? En zie, u hebt met deze leer van u Jeruzalem vervuld en u wilt het bloed van deze Mens (Jezus Christus) over ons brengen. Maar Petrus en de apostelen antwoordden en zeiden: Men moet aan God meer gehoorzaam zijn dan aan mensen." Handelingen 5: 28,29


Luisteren naar je ouders, luisteren naar je partner, luisteren naar je opa en oma, luisteren naar je leraar op school, luisteren naar je predikant van je kerk, luisteren naar je vrienden,  luisteren naar alles wat jou ter oren komt, maar luister boven alles naar de Heer van de Legermachten, naar de Schepper van hemel en aarde.

Luisteren is meer dan horen, luisteren is horen en doen. maar doe naar overtuiging. Overtuig jezelf dat datgene wat je hoort ook waard is om te doen, om uit te voeren, en dat het goed is. Als je twijfelt aan het goede ervan, onderzoek. Onderzoeken is ook luisteren, luisteren naar je hart, je verstand je intuïtie.

Maar boven alles luister naar G'd, G'ds stem gaat boven alle stemmen uit, gaat boven de stem van je hart uit, gaat boven de stem van ieder en al het ander uit. Wees stil, zoek, hoor en luister naar Zijn stem. Hij heeft een eeuwig evangelie, een eeuwige blijde boodschap van verlossing en redding.

Goed is het te hopen en stil te wachten op het heil van de HEERE. Klaagl. 3: 36

Reacties

  1. Bij luisteren denk ik altijd aan Maria's houding: aan Zijn voeten zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een mooie gedachten, een betere houding is er niet. Zoals Jezus zei tegen Martha; Maria heeft het betere deel gekozen (y)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts