een betere toekomst

Terug kijken op een succesvol leven kan een fijn gevoel geven, daarentegen kan terugkijken op een minder prettig, leuk en succesvol leven een naar gevoel geven, en misschien wel een vieze smaak in de mond achterlaten. Hoe je ook terug mag kijken en hoe je leven er ook tot nu toe heeft uitgezien, dit is de vraag die mij bezig houdt; wat levert het ons op?


We zijn allemaal Explores, geluk en goud zoekers, we hopen de pijn en verdriet, ongeluk, zorgen, ziekte en dood ver van onze bed te houden. Zelfs de wetenschap doet dagelijks een flinke duit in het zakje om het leven niet alleen maakbaar te maken, maar naast een stuk aangenamer en gezonder, als het even kan ook te verlengen en de dood steeds verder voor ons uit te schuiven.

We kijken inmiddels een kleine tienduizendjaar terug in de tijd en zien dat er niet veel veranderd is. We worden nog steeds ziek, we hebben nog steeds te maken met verlies, ongeluk, pijn en dood.
Terug kijken heeft niet zoveel zin, dan alleen als je mag kijken naar gebeurtenissen die echt hoop geven op een betere toekomst. Gelukkig zijn er van die onmisbare ijkpunten te vinden in het verleden. Gebeurtenissen die ons garanties bieden voor de toekomst. G´ds beloften en G´ds actief handelen heeft een geweldige toekomst voor ons opengelegd. G´d wilde zich met de verloren mens verzoenen en dat heeft Hij gedaan in Christus Zijn Zoon, om ons een betere toekomst te geven.

Reacties

  1. Inderdaad hopen we allemaal pijn en verdriet etc. ver van ons bed te houden.
    Als je een minder leuk leven had is het wel zinnig om terug te kijken naar nare gebeurtenissen om te ontdekken wat je daardoor b.v. in je jeugd foutief ontwikkelde. Als je dat ontdekt kun je leren dat je moet vergeven en als je dat doet kun je innerlijk genezen en zodoende dieper ervaren welk een geweldige toekomst G'd voor ons heeft opengelegd.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts