innerlijk sterk

Lijden en last zijn een feit, een onlosmakelijk onderdeel van ons leven. Er zijn geen opties in het leven om te ontkomen aan wat de zonde in dit leven aan verderf verspreid. Gelukkig is er meer.


Los van het feit dat wij niet alleen slachtoffer zijn van het eindige van deze wereld, zijn wij er ook zelf schuld aan. Onze ongehoorzaamheid aan G'd is de reden waarom moeder aarde een plek wordt waar het steeds minder fijn is om er te vertoeven. Zonder toekomstperspectief zouden velen het allang hebben opgegeven.

Toekomstperspectief is er. G'd die van ons houdt heeft er alles aangedaan om zich weer met ons te verzoenen. Zijn Zoon, onze Heer en Heiland heeft ons verlost van de dodelijke wurggreep van zonde, verderf en dood. We mogen in en door Christus zien op een geweldige toekomst, zonder verdriet, pijn, twijfel, angst, zorgen, ziekte en dood. De tranen die nu vloeien zullen we nooit meer ervaren omdat ze nooit meer zullen vloeien. Nu mogen we de kracht van G'd in ons leven ervaren door Zijn Geest, die niet alleen onze Leraar is, maar ook onze Trooster en ons zal dragen iedere dag van ons leven, en ons lijden en last zal verzachten en verlichten. Niet door kracht, noch door geweld maar door de Geest van G'd.

Reacties

Populaire posts