bidt aanhoudend, waak aanhoudend

„En bidt daarbij met aanhoudend bidden en smeken bij elke gelegenheid in de Geest, daartoe wakende met alle volharding en smeking voor alle heiligen.” Ef.6:18


Gods wijngaard is groot, en er is veel werk, daarvoor heeft God dan ook veel werkers nodig. Het is natuurlijk het werk van de Heilige Geest om de mensen te overtuigen. Het is God die het eerst van ons heeft gehouden, en om die reden jou en mij geroepen heeft, geroepen om Zijn kind te zijn, om een burger te worden van Zijn koninkrijk, een koninkrijk van liefde, recht, gerechtigheid en rechtvaardigheid. Dit koninkrijk bouwt Hij al voor meer dan zes duizend jaar hier op aarde en alle voorbereidingen om tot een mooi, gezond, gelukkig en harmonieus vrederijk te komen gefundeerd op liefde, is niet alleen (nog steeds) in volle gang, maar staat ook op het punt tot een einde gebracht te worden, omdat we volgens Gods woord in de eindfase van onze aardse geschiedenis zijn aangekomen.

Een wereld in zonde gevallen moest gered worden van de eeuwige dood en daarvoor heeft God alles gedaan om dat te kunnen realiseren, waarbij Hij zelfs de dood van Zijn eigen Zoon niet uit de weg is gegaan om dit doel, (het herstel van de relatie tussen God en de mens), te laten slagen. Alles wat nodig was, heeft God gegeven, het is aan de mens die de woorden van God hoort en leest om, nadat Gods Geest hem heeft overtuigd, dit aan te nemen of niet, het is aan de mens om te kiezen. Het is mede aan Gods kinderen om zijn medemens die keuze mogelijkheid voor te leggen door te spreken als Jezus, en om te leven als Jezus, te wandelen in de voetsporen van onze Heer en Heiland, onze Verlosser, om als Zijn getuigen het leven wat God jou heeft gegeven en alle mensen wil aanbieden, aan onze naaste door te geven.

Lukas 8:16 En niemand die een lamp aansteekt, plaatst er een vat overheen of zet hem onder een bed, maar hij zet hem op een standaard, opdat zij die binnenkomen, het licht kunnen zien.

Toen God ons riep, via het lezen van een folder, via een Tv programma, via iemand die jij hebt ontmoet en waar je mee in gesprek bent gekomen, via een boek wat je van iemand hebt gekregen of via social media waar je gewezen werd op een mooie website, of een YouTube filmpje, toen God jou riep, bood Hij jou niet alleen een betere toekomst aan, gaf Hij jou niet alleen weer hoop in het leven, weer Licht aan het einde van de tunnel, bood Hij jou niet alleen liefde aan, stelde Hij jou niet alleen kracht en moed ter beschikking, maar ook de taak en de verantwoordelijkheid om dit niet voor jezelf te houden, maar deze ongekende niet te bevatten rijkdom en liefde door te geven aan jouw omgeving, daar waar jij je dagelijks begeeft.
God delegeert, God wil dat jij die eerst dood was verklaard door de zonde, afgesneden van de Bron van jouw leven maar nu door Jezus levend gemaakt bent, dit leven doorgeeft. Het leven wat God jou geeft moet doorgegeven worden. God wil een koninkrijk vol met burgers, vol met onderdanen, vol met mensen die liefde hebben ontvangen en liefde delen. Als God ons leven geeft, het leven wat Christus door Zijn offer aan het kruis van Golgotha terug gewonnen heeft van satan, (die het van ons afgenomen heeft in het Paradijs), als Hij ons dat eeuwige leven geeft, dan hebben wij de verantwoording en de taak om dit te delen, daarvan te getuigen zodat ook anderen ervan horen, lezen en zien, en in de gelegenheid worden gesteld ja of nee te zeggen.

Ezechiël 3:17-21 Mensenkind, Ik heb u aangesteld tot wachter over het huis van "Israël". Wanneer u uit Mijn mond een woord hoort, moet u hen namens Mij waarschuwen. Als Ik tegen de goddeloze zeg: U zult zeker sterven, en u hebt hem niet gewaarschuwd en u hebt niet gesproken om de goddeloze voor zijn goddeloze weg te waarschuwen om hem in het leven te behouden: die goddeloze zal in zijn ongerechtigheid sterven, maar Ik zal zijn bloed van uw hand eisen. Maar u, als u de goddeloze waarschuwt en hij zich niet van zijn goddeloosheid en van zijn goddeloze weg bekeert, zal hij in zijn ongerechtigheid sterven, maar u hebt uw leven gered. En als een rechtvaardige zich van zijn gerechtigheid afwendt en onrecht begaat en Ik een struikelblok voor hem leg, zal híj sterven. Omdat u hem niet gewaarschuwd hebt, zal hij in zijn zonde sterven. Zijn rechtvaardige daden die hij gedaan heeft, zullen niet meer in herinnering gebracht worden, maar zijn bloed zal Ik van uw hand eisen. Maar u, als u de rechtvaardige waarschuwt, opdat de rechtvaardige niet zondigt, en hij inderdaad niet zondigt, zal hij zeker in leven blijven omdat hij gewaarschuwd is, en hebt ú uw leven gered.

Wij hebben de taak om het licht van God door te geven, te laten schijnen in deze wereld, een wereld die doortrokken is van duisternis, dood, haat, nijd, en verderf. Tot een zekere hoogte regeert op deze aarde een macht van de duisternis, met verderf en dood als gevolg. Het is ons gegeven om daarover te spreken, en te getuigen van redding en verlossing in Christus, op ieder moment als de gelegenheid zich voordoet, te pas of te onpas. Gods Geest zal ons daarin leiden omdat Hij het is die overtuigt, omdat Hij het is die de wasdom geeft, omdat Hij het is die ons wil gebruiken als Gods ambassadeurs. Gods Geest wil dit samen met jou doen, jou gebruiken als levende steen, als Zijn spreekbuis.

Mattheüs 26:41 Waak en bid, opdat u niet in verzoeking komt; de geest is wel gewillig, maar het vlees is zwak.

Laten we beseffen dat wij in Gods gemeente en vooral ook daarbuiten een grote verantwoording en taak voor ons hebben liggen, om elkaars lasten te dragen, over elkaar te waken en elkaar te bewaren voor het kwaad en elkaar iedere dag in gebed zonder ophouden voor Gods troon te brengen. Maar dat we voor "buiten" een luide roep hebben te verkondigen, dat we zullen gaan en niet nalaten diegene te zoeken en te roepen, die aan Jezus zijn beloofd, zoals God niet nagelaten heeft Adam te roepen in het Paradijs: waar ben je! Omdat God Adam (terug) riep, kon Hij ook jou roepen, kan jij ook anderen roepen, onder aanhoudend gebed, onder aanhoudend waken, over jezelf en over Gods gemeente, jouw medestrijders in het geloof.

2 Petrus 1:19 En wij hebben het profetische woord, dat vast en zeker is, en u doet er goed aan daarop acht te slaan als op een lamp die schijnt in een duistere plaats, totdat de dag aanbreekt en de morgenster opgaat in uw hart.
 


Reacties

Populaire posts