Het conflict van de eeuwen

Joël 2:28-32 Daarna zal het geschiedendat Ik Mijn Geest zal uitstorten op alle vlees: uw zonen en uw dochters zullen profeteren, uw ouderen zullen dromen dromen, uw jongemannen zullen visioenen zien. Ja, zelfs op de dienaren en op de dienaressen zal Ik in die dagen Mijn Geest uitstorten. Ik zal wondertekenen geven aan de hemel en op de aarde: bloed en vuur en rookzuilen. De zon zal veranderd worden in duisternis en de maan in bloed, voor die dag van de HEERE komt, die grote en ontzagwekkende. Het zal geschieden dat ieder die de Naam van de HEERE zal aanroepen, behouden zal worden. Want op de berg Sion en in Jeruzalem zal ontkoming zijn, zoals de HEERE gezegd heeft, namelijk bij hen die ontkomen zijn, die de HEERE roepen zal.


Ellen Gould White-Harmon (Gorham (Maine), 26 november 1827Elmshaven (St. Helena (Californië)), 16 juli 1915) was een Amerikaans religieus leidster die het als haar profetische missie zag om een groepering op te richten die moest leven volgens bepaalde oud- en nieuwtestamentische geboden. Hieruit ontstond de kerk van de zevendedagsadventisten. Ze schreef tijdens haar leven vele pamfletten en boeken die nog altijd veel gelezen worden. Niet alleen door adventisten maar ook door andere protestantse geloofsrichtingen. Een van haar bekendste boeken is The Desire of Ages uit 1898 (in het Nederlands uitgegeven als De wens der eeuwen) over het leven van Christus.
Haar ouders waren Robert en Eunice Harmon.

In de reeks van vijf boeken, die Ellen White schreef over de geschiedenis van de mens vanaf de schepping van de wereld tot aan de herschepping in het leven hierna.

PATRIARCHEN EN PROFETEN
In dit boek wordt de gewijde geschiedenis op zodanige wijze behandeld, dat het bij de lezer belangstelling opwekt. De levende beelden, welke de Schrijfster aan de Inspiratie, de levensgeschiedenissen der patriarchen, der profeten, en Gods volk in het verleden ontleend heeft, doet ons beseffen, dat zij ons-gelijke menschen waren; en de toonen, welke er in worden aangeslagen, zullen een snaar doen trillen in het hart van het worstelende kind van God.
In dit eerste boek uit deze serie wordt de periode beschreven van (voor) de schepping van deze wereld tot en met de regering van Koning David.

klik hier👇


PROFETEN EN KONINGEN
Dit boek begint bij koning Salomo. Ook hij heeft een haast legendarische naam gekregen, zodat men hem over het algemeen wel weet thuis te brengen in de geschiedenis van Israël van zo’n duizend jaar voor Christus. Maar de eeuwen die daarna komen zijn zelfs voor veel mensen die regelmatig in de Bijbel lezen niet meer dan een onoverzichtelijke wirwar van regeringen van koningen met moeilijke namen die dikwijls op onnatuurlijke wijze aan hun einde kwamen
Lees over de gebeurtenissen van de Koningen van Israël en Juda. De ballingschap naar Babylon en de terugkeer van het volk van Isreal, inclusief de herbouw van de tempel.
Van Bijbelboek 1 Koningen tot Zacharia.

                                                                         klik hier👇


Reacties

Populaire posts