liefde voor het zelfde geslacht en de bijbel

Leviticus 18:22 U mag niet slapen met een mannelijk persoon, zoals u met een vrouw slaapt. Dat is een gruwel.


Leviticus 20:13 Wanneer een man met een andere man slaapt, zoals men met een vrouw slaapt, dan hebben zij beiden iets gruwelijks gedaan. Zij moeten zeker ter dood gebracht worden. Hun bloed rust op henzelf.


Mijn reactie op deze video

Laat ik dan de eerste zijn en laat ik beginnen te zeggen dat ik geen oordeel vel over Homoseksuelen, dat ik niemand uitsluit of afwijs, maar dat ik zal spreken zonder angst en door moedig te zijn, door te zeggen dat dit niet de weg is van de Heer. 

Ik heb enorm respect voor Christian (geeft in deze video een kleine inkijk in zijn leven) dat hij hier op een mooie en bijzondere wijze van getuigt, maar hier maakt niet de toon de muziek, noch de persoon hoe oprecht en innemend, maar God heeft de muziek voor ons leven geschreven en die toon is zuiver en goed en die hebben wij te volgen.
Wat mij dus verbaasd is dat hier aardse wijsheid, historie en cultuur ingezet wordt om een punt te maken. Wat zeg ik, om op te roepen de bijbel anders te lezen dan vanaf het begin bedoeld is. Wat mij nog meer verbaasd is dat de teksten uit de bijbel die worden aangehaald zo afgezwakt worden en zo krachteloos worden benaderd zonder fatsoenlijke onderbouwing, waardoor het werelds denken wel kracht wordt bijgezet. Wat mij het meest verbaasd is dat van Paulus wordt gezegd dat hij dit thema niet heeft begrepen. Dat zelfs de vrouw die door de manier waarop God schiep op de hoogste plaats in de schepping wordt gezet en door Paulus weer terug wordt geplaatst.
Dit is precies dezelfde lijn die gevolgd wordt vanuit de Women`s Rights Movement gedachten, om ook binnen de kerk het gezag aan de vrouw te geven en worden dezelfde argumenten ingezet om Gods scheppingsorde op de helling te zetten. 

We mogen niemand buiten- en uitsluiten, van welke taal, natie of volk hij ook komt, maar om afkomst (kleur) te vergelijken met geaardheid vind ik appels met peren vergelijken. „Zonde is iets kapot maken, en dat is wat een homoseksuele relatie niet doet als het oprecht, duurzaam is waar liefde de hoofdmoot is voor die relatie“. Maar daarmee wordt voorbij gegaan aan, dat het stichten van een gemeenschap, dat het bevolken van de aarde, een opdracht van God, een gebod is die stuk gemaakt wordt. Dat een slapen van mannen met mammen zoals mannen met vrouwen een gruwel is, maar waar de bijbel schrijvers of de Heilige Geest schijnbaar vergeten zijn te vermelden; dat als het gaat om een duurzame, liefdes relaties het ineens wel geoorloofd is, want hier hebben we te maken met een uitzonderingspositie? Dus of God is vergeetachtig, vond het niet relevant om te vermelden, of God veranderd toch want slavernij werd niet afgekeurd, net als al die vrouwen waar Jacob mee getrouwd was, of David die zoveel meer vrouwen had net als Salomo. Maar op een later tijdstip is het wel door de in zonde gevallen mens afgeschaft, zo ook veelwijverij, (wat goed van die mens, hij is te prijzen boven alles?)

Dus God maakt en verklaard zichzelf toch tot een leugenaar, hoewel Hij dat niet kan, maar dat terzijde, en aangezien Jezus het er ook niet over heeft gehad, noch de Geest der Profetie dan moet het wel geoorloofd zijn? Het is geoorloofd omdat het over liefde gaat en liefde maakt niets kapot? Liefde voor stelen maakt ook veel kapot, liefde van een volwassen man voor een minderjarig kind maakt ook kapot, liefde voor roddelen maakt ook kapot, omdat stelen kapot maakt, omdat het een minderjarig kind kapot maakt, omdat roddelen kapot maakt, omdat een man met man relatie Gods missie voor de mens, Gods gebod kapot maakt. 
Wij zijn mensen met een zondige aard, in ongerechtigheid geboren, niemand uitgesloten en niemand is beter dan welke ander ook. God heeft een standaard gesteld, een man zal zijn vader en moeder verlaten en zijn vrouw aanhangen. En man zal dus niet zijn vader en moeder verlaten en zijn man aanhangen en met hem liggen zoals een man met een vrouw ligt. Een man zal ook niet zijn vader en vader verlaten, of zijn moeder en moeder verlaten. Een ouderling is een man van één vrouw. Christus stelt de kerk, zijn bruid voor als een vrouw.
Alle misstanden in Sodom en Gomorra, en met name het willen verkrachten van mannen door mannen, vergoelijkt niet een duurzame relatie tussen mannen die uit liefde voorkomt. Als aardse liefde ons aanzet tot het overtreden van Gods geboden, tot het niet gaan in Zijn weg, een weg van een geheiligd leven dan zijn we van de oude paden afgeweken. Als we deze scheppingsorde loslaten, dan laten we Gods geboden los, dan verlaten we Zijn weg, dan heeft net als in het paradijs een leugen in ons hart plaatsgevonden, en dan is er maar één weg voor die mens te gaan, de weg die Jeremia 17: 14 zo zegenend beschrijft, voor hen die oren hebben om te horen wat de Geest te zeggen heeft.

Jeremia 17:14 Genees mij, HEERE, en ik zal genezen worden, verlos mij, en ik zal verlost worden, want U bent mijn lofzang. 

Als laatste dit, ik ben een overtuigd hetero en geen homoseksueel. Ik ben getrouwd, wat niet betekend dat ik geen strijd te voeren heb, een strijd tegen dezelfde krachten en machten als iedereen, niet die strijd die homoseksuelen te voeren hebben, maar op heel veel verschillende andere thema´s in mijn leven. Ook ik ben een doodsstrijd aan het voeren, die ik alleen kan winnen als ik in de kracht van het offer van Jezus blijf zitten, blijf staan en blijf wandelen. 

Ook mijn strijd is tegen mijn oude mens. Ik bagatelliseer niet de inwendige "bloedige" strijd van een homoseksueel, ik bagatelliseer geen enkele "bloedige" strijd van een christen waarbij elke dag van zijn leven van hem keuzes wordt gevraagd vanuit het slagveld hier op aarde, vanuit het oorlogsgebied waarin wij leven, vanuit de Grote Strijd waar wij midden in zitten en ik bid, wens en hoop dat die strijd door ons allemaal gewonnen gaat worden. Hoewel ik de visie van jou Jurien totaal van de hand wijs, en hoewel ik liefde heb voor mijn mede broeders en zuster die met deze geaardheid te dealen hebben, gaat mijn hart en ziel, mijn gebed en respect naar jullie uit. Gods wijsheid, zegen en kracht toewensend en dat de liefde voor God, en Zijn gebod boven alles mag staan.

Laten we het gebod welke God ons heeft gegeven tav het huwelijk en tav het eren van onze ouders in acht nemen en God daarin de hoogste eer geven die Hem toekomt.

Exodus 20:12 Eer uw vader en uw moeder, opdat uw dagen verlengd worden in het land dat de HEERE, uw God, u geeft.

Het gebod zegt een man zal zijn vader en moeder verlaten en kinderen zullen hun vader en moeder eren en een Ouderling zal de man zijn van één vrouw. Amen to That!

Reacties

Populaire posts