zoek eerst het koninkrijk van G'd. (1/3)

"Maar zoekt eerst Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid en dit alles zal u bovendien geschonken worden." Matteus 6: 33

Wat is het koninkrijk van G'd?
Het koninkrijk van G'd heeft een evangelie, een blijde boodschap die daar over gaat. Vind het evangelie, vind het koninkrijk? Hoe vind ik het koninkrijk, en waar begin ik met zoeken?


Tegenwoordig merk je steeds meer dat de huidige christenen puur leven vanuit het nieuwe testament, en hebben niets of weinig op met het oude. Jezus is gestorven en opgestaan dus het oude is voorbij. Op het eerste oog lijkt dit plausibel, maar dan gaan we toch voorbij aan iets bijzonder essentieels. Als we het evangelie van het koninkrijk van G'd echt willen begrijpen, als we een ernstige, diepe en vreugdevolle kennis willen krijgen van wat Jezus nou precies voor ons gedaan heeft, dan kan het niet anders zijn dan dat wij onze geloofsreis beginnen bij het begin.

Als we willen weten wie die G'd is van Adam en Eva, de G'd van Abraham, Izak en Jakob, jouw G'd, dan hebben we daar G'ds woord voor nodig. Als we lezen dat wij geen andere goden mogen aanbidden, geen afgoden mogen maken en daarvoor knielen, dat we de naam van G'd? niet te pas en te onpas mogen gebruiken, dan bekruipt mij de vraag; wie? Het vierde gebod haalt die G'd uit de anonimiteit, het vierde gebod zegt; Ik ben Schepper van hemel en aarde, ik ben rechtmatig Wetgever, en jouw Bron van leven, Ik BEN jouw bestaansrecht. Wie was de in zonde gevallen wereld met zichzelf verzoenende? Die G'd, die G'd van het vierde gebod.  Exodus 20: 10.

Wie is die Jezus die aan het kruis van Golgotha gestorven is voor ons? Wie is het Lam dat de zonde van de wereld wegneemt? Jezus is gestorven, opgestaan, naar de hemel gegaan en bevindt zich nu als onze Hogepriester in het hemels Heilige der Heilige. Het oude testament biedt de basis en het inzicht in het wie en waarom. Ja we ontmoeten Jezus in het nieuwe testament, maar we ontmoeten een completere Jezus, een completer koninkrijk als we Jezus ontmoeten voor eerst in het oude testament en dan pas in het nieuwe testament. Exodus 12: 7.
En omdat wij Hem vaak eerst ontmoeten vanuit het nieuwe is het goed en raadzaam om om te kijken, een blik in het verleden, in G'ds heilsgeschiedenis.

Jezus legt uit aan de Emmaus gangers wat er de afgelopen periode gebeurd is, en Hij begint bij Mozes en de profeten. Lukas 24: 27

Stefanus geeft een getuigenis af aan diegene die hem veroordeeld hebben, en waarom hij een getuigen is van Jezus Christus, en begint bij Abraham. Handelingen 7

"Maar de broeders zonden terstond in de nacht Paulus en Silas naar Berea, die, daar aangekomen, naar de synagoge der Joden gingen; en dezen onderscheidden zich gunstig van die te Thessalonica, daar zij het woord met alle bereidwilligheid aannamen en dagelijks de Schriften nagingen, of deze dingen zo waren. Velen dan van hen kwamen tot het geloof, en van de aanzienlijke Griekse vrouwen en mannen niet weinigen. Handelingen" 17: 10 - 12

Dagelijks de schriften onderzoeken, te beginnen bij het begin, is onze aanraking en eenwording met het koninkrijk van G'd, dan zullen we het vinden en dan zullen wij er naar hongeren, dorsten en leven.

Jezus zei: "Wees niet verdrietig. Jullie geloven in God. Geloof nu ook in Mij. 2 In het huis van mijn Vader is plaats voor heel veel mensen. Als dat niet zo was, zou Ik het jullie hebben gezegd. Ik ga daarheen om alles voor jullie klaar te maken. Daarna kunnen jullie ook komen. Johannes 14: 1, 2

Reacties

Populaire posts