vrede van de Heer of vrede op aarde?

"Simon Petrus, een dienstknecht en apostel van Jezus Christus, aan hen, die een even kostbaar geloof als wij hebben verkregen door de gerechtigheid van onze God en Heiland, Jezus Christus: 2 genade en vrede worde u vermenigvuldigd door de kennis van God en van Jezus onze Here." 2 Petrus 1: 1


Veel mensen verlangen naar genade en vrede. Wij willen allemaal vrede hebben. Mensen spenderen tegenwoordig miljoenen dollars of euro's om vrede te krijgen. Ze hopen het uit een fles te krijgen, injecties, pillen of wat dan ook. Een heleboel geld en moeite wordt gestoken in een poging vrede te verkrijgen. 

En christenen komen vaak samen en bidden voor vrede, en bidden voor al deze dingen. Voor welke vrede bidden ze dan, vrede op aarde en in de mensen een welbehagen of vrede in hun eigen binnenste? De Bijbel zegt dat vrede komt door de kennis van Hem. Als jij geen vrede hebt, komt dat doordat je jouw denken op de verkeerde dingen hebt gericht. 
"Standvastige zin bewaart Gij in volkomen vrede, omdat men op U vertrouwt." Jesaja 26: 3

Als jij dus geen vrede hebt, komt dat niet omdat je niet hard genoeg gebeden hebt of God er niet om gevraagd hebt. Je vráágt niet om vrede. Natuurlijk komt deze vraag vaak voort uit onwetendheid, en G'd is genadig genoeg om ons de weg naar ware vrede te openbaren. Openstaan voor deze lering, is wel een vereiste als je in dankbare en eerbiedige houding voor Zijn troon verschijnt. 
Vrede is een natuurlijk gevolg van je denken op God gericht houden. Vrede is een uitvloeisel van de kennis van God. Als je gebrek aan vrede hebt, als je in een of ander gebied van je leven gespannen bent, komt dat omdat je jouw denken niet gericht hebt gehouden op God.

Het is onmogelijk om te denken aan wat de duivel allemaal aan het doen is, en tegelijkertijd vrede te hebben. Natuurlijk zal satan er alles aan doen om de vrede van G'd weg te laten glijden uit je leven, dus de onrust die ontstaat op welk gebied in je leven ook, zou een mooie aanwijzing zijn om even stil te zijn, stil te gaan staan maar niet om te zien naar waar je aardse behoeften naar uitgaan, maar omhoog te zien, naar de Heer van wie jij het mag verwachten. Als jij alleen let op de economische situatie, als je steeds luistert naar het nieuws, en de slechte berichten die worden doorgegeven, en dáár je denken op gericht houdt, is het onmogelijk dat je vrede hebt, ongeacht of je er nu bijbelteksten over kent of wat dan ook. Je moet je gedachten op God gericht houden.

G'd vrezen is het begin van de wijsheid, en die wijsheid leidt tot vrede.
Het betekend niet dat je angst moet hebben voor G'd. G'd vrezen betekend Hem die eer toekennen die Hem toekomt. Hij is de Schepper van Hemel en aarde, Koning der koningen, Heere van de Legermachten, Verlosser en Zaligmaker, Trooster en Leraar van eeuwigheid tot eeuwigheid.

Als je G'd zo leert kennen in je leven dan heb je wijsheid opgedaan en die wijsheid zal je vrede brengen, dan kun je met een gerust hart je hoofd neerleggen in de wetenschap dat Hij voor jou is, dat Hij jouw Burcht en Toeverlaat is, dat G'd van je houdt en niet zal toelaten dat wat of wie dan ook je voet aan het wankelen zal brengen.

"Wie zal ons scheiden van de liefde van Christus? Verdrukking, of benauwdheid, of vervolging, of honger, of naaktheid, of gevaar, of zwaard? (Zoals geschreven staat: Want omwille van U worden wij de hele dag gedood, wij worden beschouwd als slachtschapen.) Maar in dit alles zijn wij meer dan overwinnaars door Hem Die ons heeft liefgehad. Want ik ben ervan overtuigd dat noch dood, noch leven, noch engelen, noch overheden, noch krachten, noch tegenwoordige, noch toekomstige dingen,  noch hoogte, noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde van God in Christus Jezus, onze Heere." Romeinen 8: 35- 39

Reacties

  1. Hi Theo, I agree with everything you have written here.
    I have just been looking at the scripture 'The fear of the Lord is the beginning of wisdom' and I have Isaiah ch. 26 vs. 3,4 on my desktop background picture. I agree with you where you say 'If you have no peace, it is because you have your mind focused on the wrong things' because Jesus says 'In Me you have peace.'(John ch. 16 v.33)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts