een woord voor zondag

Openbaring 22:14 Zalig zijn zij die Zijn geboden doen, zodat zij recht mogen hebben op de Boom des levens, en opdat zij door de poorten de stad mogen binnengaan.


Ik begrijp van mijn medegelovigen dat zij het mooi vinden om een kruis te hebben met daarop een afbeelding van wat Jezus zou moeten voorstellen. Maar vanuit Gods Woord is het een gruwel, vooral omdat Christus niet meer aan het kruis hangt en is opgestaan.
Wij aanbidden geen God die gestorven is, maar een God in Jezus Christus die is opgestaan, naar de hemel is gegaan, bezig is met het oordeel in het hemelse heiligdom, en als Hij daarmee klaar is, zal terugkomen om Zijn kinderen op te halen. Welke kinderen dat zijn, wordt duidelijk uitgedrukt in het laatste boek van de bijbel, Openbaring, hoofdstuk 14.

Openbaring 14:12 Hier zien we de volharding van de heiligen. Hier komen openbaar die de geboden van God en het geloof in Jezus in acht nemen. (bewaren, leven, in en uit ademen, doen, red.)

Ten tweede wil God niet dat wij beelden van Hem of van iets anders op deze aarde of in de hemel maken en die op die manier verheerlijken. Zijn wet is daar heel duidelijk over.

Exodus 20:4-6 U zult voor uzelf geen beeld maken, geen enkele afbeelding van wat boven in de hemel, of beneden op de aarde of in het water onder de aarde is. U zult zich daarvoor niet neerbuigen, en die niet dienen, want Ik, de HEERE, uw God, ben een na-ijverig God, Die de misdaad van de vaderen vergeldt aan de kinderen, aan het derde en vierde geslacht van hen die Mij haten, maar Die barmhartigheid doet aan duizenden van hen die Mij liefhebben en Mijn geboden in acht nemen.

Nu is het zo dat er verschillende Bijbels in omloop zijn. In de katholieke bijbel is het tweede gebod weggelaten, juist dit gebod zegt dat we geen gesneden beelden mogen maken en ze niet mogen aanbidden. Nu zou je kunnen denken dat dit een probleem zou zijn, omdat we dan niet langer 10 geboden hebben die door God zelf via Mozes zijn gegeven. De Rooms-Katholieke Kerk loste dit probleem op door het 10e gebod in twee delen te splitsen om toch weer tot 10 geboden te komen, anders valt het wel heel erg direct op dat er wat veranderd is. Dus het 4e gebod werd het 3e gebod en het eerste deel van het 10e gebod werd het 9e gebod.

Het dilemma van het niet mogen maken en aanbidden, buigen en vereren van beelden, is dus uit hun bijbel verdwenen, probleem opgelost, dus het is niet langer een zonde in hun ogen, zou je zo denken.

Maar het volgende is dan aan de hand, en omdat je niet moet denken zomaar Gods geboden op eigen autoriteit te mogen veranderen of wegdoen, wil ik je daarom verwijzen naar het Nieuwe Testament, naar het eerste boek van de Bijbel, Mattheüs hoofdstuk 5, en je aandacht richten op wat hier staat geschreven:

Mattheüs 5:17-19 Denk niet dat Ik gekomen ben om de wet of de profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze te vervullen. Want waarlijk, ik zeg u: Totdat hemel en aarde vergaan, zal niet één jota of tittel van de wet vergaan, totdat alles vervuld is. Wie dan een van de minste van deze geboden doet en de mensen zo leert, die zal de minste heten in het Koninkrijk der hemelen; maar wie ze doet en ze leert, die zal groot heten in het Koninkrijk der hemelen.

Gods Woord is hier duidelijk over, want het is niet aan de mens om Zijn geboden zo aan te passen, dat zij ons gemakkelijk, zonder verantwoording en straffeloos van Zijn heilige weg kunnen doen afdwalen. Het niet gehoorzamen aan God, Zijn geboden overtreden, was nou juist het probleem waarom de wereld, de mensheid als een geheel, in zonde is gevallen met dood als gevolg.

In het Oude Testament wordt in het boek Leviticus precies beschreven hoe God het probleem van zonde en dood wil oplossen. Hij heeft een weg voor ons uitgestippeld om ons opnieuw met Hem te verbinden, om met Hem verbonden te zijn als een rank aan de Wijnstok. Hij heeft die Weg bepaald, en die Weg is een Weg van liefde, gehoorzaamheid en gerechtigheid. Het is een Weg van genade, die ons gratis word geschonken. Onze schulden worden ermee afgekocht, door het offer van Jezus Christus aan het kruis.
Maar aan het kruis is Hij niet meer, want Hij is opgestaan uit de doden en naar de hemel gegaan, daar in het hemels heiligdom, waar het aardse heiligdom een schaduw van is, een schaduw beeld van verzoening en oordeel. Wij verkondigen daarom een leeg kruis, en bovenal een leeg graf, een opgestane Heer.
Wanneer Jezus Christus als onze Hogepriester dit werk heeft volbracht en elke gedachte, elk gevoel en elke daad in het oordeel heeft gebracht van iedereen vanaf den beginne, vanaf het moment dat het fout ging, dan zal Hij wederkomen om diegenen die in overeenstemming met Gods wil hebben geleefd, die Zijn Offer hebben aangenomen en die hebben gewandeld zoals Jezus heeft gewandeld, op te halen en hen in Gods huis in de hemel te brengen, waar Hij beloofd heeft een plaats voor ons klaar te maken.

Laat los, en laat God de alleen Heerser in uw leven zijn, want Hij heeft u gekocht en losgekocht van:
telefoon, auto, huis, vrouw, chocolade, pornografie, gadgets, werk, gezin, televisie, muziek, maria, sint nikolaas, mohammed, dalai lama, budha, allah, manitu, sport, computer, lezen, kleding, bling bling, drugs, schoenen, koran, bhagavad gita etc........

Johannes 14:1-3 Laat uw hart niet in beroering raken; u gelooft in God, geloof ook in Mij. In het huis van Mijn Vader zijn veel woningen; als dat niet zo was, zou Ik het u gezegd hebben. Ik ga heen om een plaats voor u gereed te maken. En als Ik heengegaan ben en plaats voor u gereedgemaakt heb, kom Ik terug en zal u tot Mij nemen, opdat ook u zult zijn waar Ik ben.

Ik wens jullie een fijne werkweek toe.

Reacties

Populaire posts