meer voor of meer na?

Johannes 3:16,17 Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Want God heeft Zijn Zoon niet in de wereld gezonden opdat Hij de wereld zou veroordelen, maar opdat de wereld door Hem behouden zou worden.


Als God al van je hield voor dat je was geboren, als God al van jou hield toen je nog in zonde leven, als God al van je hield vanaf het moment dat Hij je riep om Zijn kind te worden, om Zijn liefde, Zijn redding, Zijn genezing, Zijn vernieuwing, Zijn hervorming, Zijn eeuwig leven te mogen ontvangen om niet, gratis en voor nop, hoeveel zou Hij dan van je houden als je Zijn uitnodiging aangenomen hebt, een kind van Hem bent geworden en deel hebt aan Zijn liefde, genade en leven?
Zou God meer van je gehouden hebben toen je nog in zonde leefde, of toen je koos om in het licht, in de genade en in de liefde te gaan leven? Zou Hij meer van je houden als zondaar of als Zijn kind, vanaf het moment dat je struikelend achter Jezus aan bent gegaan en in de kracht van Gods Geest probeert te wandelen zoals Christus gewandeld heeft?

Wanneer zou God meer van je houden, voor of na dat Hij je gezien, geroepen en aangenomen heeft als burger van Zijn koninkrijk, als een Vader die Zijn verloren zoon en of dochter weer in Zijn armen sluit, om ze thuis te brengen?
Onze Verlosser is een plaats voor zijn kinderen, voor jou aan het klaar maken, daarvoor is Hij gestorven, daarvoor is Hij opgestaan, daarvoor is Hij naar de hemel gegaan, om jou te kunnen roepen en jou daar te brengen waar Hij nu is, daarvoor komt Hij terug!

Romeinen 8:38,39 Want ik ben ervan overtuigd dat noch dood, noch leven, noch engelen, noch overheden, noch krachten, noch tegenwoordige, noch toekomstige dingen, noch hoogte, noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde van God in Christus Jezus, onze Heere.

Reacties

Populaire posts