only the devil lives without hope

Genesis 3:14 Toen zei de HEERE God tegen de slang: Omdat u dit gedaan hebt, bent u vervloekt onder al het vee en onder alle dieren van het veld! Op uw buik zult u gaan en stof zult u eten, al de dagen van uw leven. En Ik zal vijandschap teweegbrengen tussen u en de vrouw, en tussen uw nageslacht en haar Nageslacht; Dat zal u de kop vermorzelen, en u zult Het de hiel vermorzelen.


De kop van deze blog is van een documentaire die op 21 April 2021 op de Tv (2Doc) te zien was.

"Een spannende docu over de Oezbeekse Dilya, die nooit de hoop verliest in haar gevecht voor vrijlating van haar broer Iskandar. De angstaanjagend lange armen van de Oezbeekse dictatuur bereiken haar zelfs in ballingschap in Zweden, waar ze wordt geconfronteerd met een zeer diep verraad."

De titel triggerde mij, en waar het wat mij betreft en in dit geval om te doen wat, dat het hier gaat over de kop van satan, dat het gaat over de kop die gaat rollen, vermorzeld zal worden, het definitieve einde van de slang, een einde zonder hoop, omdat het oordeel vanaf het begin over hem geveld is, dit op basis van het feit dat hij is wie hij is en niet wil en kan veranderen, hij de vader van de leugen is, en een moordenaar vanaf het begin en dat het zoals beschreven in Openbaring 14: 7 het oordeel over hem gekomen is.

Als meer mensen, maar bovenal ook wij, en als het ff kan iedereeen, zich nou eens wat meer zouden richten op en vasthouden aan de titel van deze blog, "What a wonderful world this would be"
Nee ik roep je niet per see op om deze film te gaan kijken, maar gewoon eens even serieus stil te staan bij de kop, de titel van deze documentaire.
Het gebeurd niet vaak dat de seculiere kant van de maatschappij een keiharde, onmiskenbare waarheid en wijsheid aan de dag legt.
We hebben recentelijk Pasen gevierd, gezien hoe de EO op het eerste oog gebruikt maakt van seculiere assets (om in termen van de FBI te spreken) om het evangelie van hoop te verkondigen.
Doe eens lief, maar vooral doe eens gek en stel je eens een wereld voor die niet ontstaan is door toeval, noch ontstaan is door een alles vernietigende knal van iets wat er voor die tijd niet was, maar dat de wereld waarin jij en ik leven ontstaan is door een Gods wonder, door de scheppende kracht van het gesproken en levende Woord. Volgens de bijbel is dit alles geschapen en voortgekomen uit de wil van God en niet een mens, noch door zijn fantasie, wens, of doen en laten, en die wereld is in zonde gevallen. De wereld is gestruikeld en gevallen over de schaduw van zijn eigen ongehoorzaamheid, een wereld in nood en waar dus een oplossing voor moest komen om alles weer te kunnen herstellen naar paradijselijke normen, waarbij we ook de waarden zeker niet mogen vergeten.

Pasen spreekt over die hoop op herstel, het gesproken Woord wat alles gemaakt heeft dus "toevallig" ook jou en mij en naar de aarde is gekomen in de gedaante van een mens. Het gesproken Woord wat alles gemaakt heeft is vlees geworden en heeft voor een heel aantal jaren onder ons gewoond, om de belofte aan de eerste mensen Adam en Eva, waar te maken, letterlijk en figuurlijk te belichamen.

Johannes 1:1-5 In het begin was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. Dit was in het begin bij God. Alle dingen zijn door het Woord gemaakt, en zonder dit Woord is geen ding gemaakt dat gemaakt is. In het Woord was het leven en het leven was het licht van de mensen. En het licht schijnt in de duisternis, en de duisternis heeft het niet begrepen.

Als de bijbel, het geschreven Woord van God, één ding helder stelt is dat God niet liegt, de waarheid spreekt, van ons houdt en zelfs Zijn eigen Zoon niet spaarde om ons te kunnen redden.
Hoe slecht het er ook uit moge zien, hoe hopeloos de wereld is in zijn huidige gang, in zijn huidige doen en laten, en hoe wij er momenteel ook voor staan, één ding is zeker, er is hoop!

Johannes 3:16,17 Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Want God heeft Zijn Zoon niet in de wereld gezonden opdat Hij de wereld zou veroordelen, maar opdat de wereld door Hem behouden zou worden.

Door Jezus hebben wij hoop, en door diezelfde Jezus heeft Gods tegenstander satan, juist geen hoop en zo leeft hij al duizenden jaren. Zijn "meesterlijke" doel vanaf het begin is dat hij verwarring sticht door het wegnemen van hoop, door de hoop op de toekomst weg te nemen, door de mens alleen maar te laten kijken naar het slechte, het zwarte, het zieke, het verderf en de dood, en dat het vrije denken, je los maken van geloof, religie en God een mogelijke weg is voor een betere toekomst, en dat is waar hij zijn regering met succes mee denkt te kunnen bouwen, een regering die zogemaand betere condities kent en schept voor zijn onderdanen. De dood heeft vele mensen de hoop op een goede en veilige toekomst ontnomen, en de vader van geen hoop, is zoals ik al eerder schreef, de vader van de leugen, een moordenaar vanaf het begin, die deze dood, deze uitzichloze toekomst met zo veel mogelijk mensen wil delen.

Christus daarentegen, zo kunnen we lezen, heeft ons een waarachtige en levende hoop geboden, Hij is de oplossing van ons zonde en dood probleem, doordat Hij ons leert dat wij hier niet toevallig zijn, en dat we onze identiteit niet moeten ontlenen aan toeval, maar aan een Vader die leeft van eeuwigheid tot eeuwigheid, die ons gemaakt heeft, van ons houdt en ons leven wil schenken met eeuwige hoop.
Dat wat is gestruikeld, dat was is gevallen, dat wat is gebroken, weer zal helen.

Openbaring 21:1-7 En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan. En de zee was er niet meer. En ik, Johannes, zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, neerdalen van God uit de hemel, gereedgemaakt als een bruid die voor haar man sierlijk gemaakt is. En ik hoorde een luide stem uit de hemel zeggen: Zie, de tent van God is bij de mensen en Hij zal bij hen wonen, en zij zullen Zijn volk zijn, en God Zelf zal bij hen zijn en hun God zijn. En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan. En Hij Die op de troon zit, zei: Zie, Ik maak alle dingen nieuw. En Hij zei tegen mij: Schrijf, want deze woorden zijn waarachtig en betrouwbaar. En Hij zei tegen mij: Het is geschied. Ik ben de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde. Wie dorst heeft, zal Ik voor niets te drinken geven uit de bron van het water des levens. Wie overwint, zal alles beërven, en Ik zal voor hem een God zijn en hij zal voor Mij een zoon zijn.

Laten we dan voor eens en voor altijd vasthouden aan wat hier als kop van deze tv documentaire staat geschreven, dat satan en zijn gevolg, de enige zijn die geen hoop hebben, omdat redding en verlossing niet voor hem en voor hen geldt, omdat hij en zij dat zelf niet willen, maar dat hoop en verlossing, leven, liefde, vrede, rechtvaardigheid, genade, barmhartigheid en harmonie van eeuwigheid tot eeuwigheid diegene worden aangeboden die de verlossing aannemen, aangereikt door Gods Zoon. Dat is wat belooft was aan Adam en Eva, dat is wat Pasen ons wil leren.
In tegenstelling tot satan is er voor ons hoop als wij dat willen, en het is binnen handbereik, door het geloof in het reddende Offer die God de Vader in Zijn Zoon heeft aangeboden, gratis en voor niets uit liefde en door genade. Genade omdat al onze schuld door Jezus als Offer, als opgestane Heer en als Hogepriester kan worden kwijtgescholden. En omdat God dagelijks boven bidden en denken handelen wil in jouw en mijn leven.
 
Hij is gekomen, Hij is (voor ons) gestorven, Hij is opgestaan, Hij is opgevaren naar de hemel, Hij heeft Zijn rechtmatige positie weer ingenomen op de troon.
Hij onze Leraar, Hij is onze Verlosser en nu is Hij ook onze Hogepriester, bezig om alles in het oordeel te brengen, alles te wegen en af te zetten tegen het Offer, bezig met het oordeel, niet om te oordelen maar om te verlossen, en dan zal Hij terugkomen als onze Koning.

Er is hoop, alleen niet voor satan en zijn volgelingen die zijn met zekerheid zonder hoop, maar voor Gods kinderen, is er met zekerheid hoop! God bless.

Reacties

Populaire posts