kolossenzen 3: laat G'ds woord rijkelijk in ons wonen

"Laat het woord van Christus in rijke mate in u wonen, in alle wijsheid; onderwijs elkaar en wijs elkaar terecht, met psalmen, lofzangen en geestelijke liederen. Zing voor de Heere met dank in uw hart. En alles wat u doet met woorden of met daden, doe dat alles in de Naam van de Heere Jezus, terwijl u God en de Vader dankt door Hem."

Lezen en leren, bestuderen en onderzoeken, maak het je meester, oefen je in het dagelijks verdiepen van G'ds woord. Jezus is het Woord, en Jezus heeft een woord voor ons. Zijn leven is een dagelijkse studie voor ons, en door G'ds woord kunnen wij begrijpen wat Hij op aarde ons heeft willen leren.

Jezus laat het woord leven, Hij heeft bij Zijn afscheid van de aarde ons een Leermeester, een Trooster, een Helper gegeven. In Johannes 14: 26 lezen wij: "Maar de Trooster, de Heilige Geest, Die de Vader zenden zal in Mijn Naam, Die zal u in alles onderwijzen en u in herinnering brengen alles wat Ik u gezegd heb."
Door G'ds Geest kunnen wij Zijn woord begrijpen, zijn wij instaat om te onderzoeken en onderscheidt te maken tussen goed en kwaad en krijgen wij gaven, vrucht en een wapenrusting om de juiste keuze te maken en G'ds karakter uit te leven als getuigenis van Zijn liefde voor de mens. 

Als het woord van Jezus Christus, als Jezus Christus door de Geest in ons woont dan zijn wij in staat om elkaar te helpen, elkaar te wijzen op de goede dingen, op het bewandelen van de juiste weg, om rechte sporen te trekken, en dat mogen wij doen met psalmen, met lofzangen en met geestelijke liederen. Zingen voor de Heere met dank in je hart zal jezelf, jouw gezin en G'ds gemeente bouwen.



Als we met elkaar spreken, een eredienst houden, studies, bidstonden of welke andere vorm van activiteit dan ook, laten wij dat dan doen in Zijn naam tot eer van Zijn naam, met een dankbaar hart. Dankbaar omdat G'd ons heeft gezocht en gevonden, omdat wij G'd hebben ontmoet en toegelaten in ons leven, en omdat wij als gemeente elkaar hebben gevonden.

G'ds woord speelt een cruciale rol, tav welke plaats Hij mag innemen in ons leven. G'ds woord is de basis voor ons als gemeenschap, de basis hoe wij met elkaar omgaan, de basis voor waarom wij de dingen doen die wij doen. Als G'ds woord niet een prominente plaats in ons leven inneemt dan missen wij het kader, de basis en het inzicht. G'ds woord is ons tot zegen en het is tevens ons wapen om het kwade, het boze, buiten de gemeenschap te houden. G'ds woord is de basis voor een leven in harmonie.

Als we G'ds woord lezen dan hebben wij een kompas in handen om G'd te ontmoeten en G'd te leren kennen. Zoek niet G'ds woord, maar zoek G'd in Zijn woord. G'd is liefde en in het labyrint van het leven hebben we G'ds woord nodig om recht op G'ds doel voor ons leven af te gaan, om G'd te ontmoeten en handvatten te krijgen om een echte, hechte en diepe relatie met Hem te bouwen. Tot eer van Zijn naam en tot zegen voor ons leven. G'd zoeken en vinden is Zijn koninkrijk zoeken en vinden. Als dat onze dagelijkse prioriteit wordt, dan zal de rest ons bovendien geschonken worden. Zoek niet de gave, maar zoek de Gever, zoek niet de zegen, maar zoek Hij die zegent.

Reacties

Populaire posts