Hij genas allen

Toen het nu avond geworden was, brachten ze velen die door demonen bezeten waren, bij Hem, en Hij dreef de boze geesten uit met een enkel woord, en Hij genas allen die er slecht aan toe waren, zodat vervuld werd wat gesproken was door de profeet Jesaja toen hij zei: Hij heeft onze zwakheden op Zich genomen, en onze ziekten gedragen. Matteus 8: 16,17



Het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond. Jezus is het Woord, en door het Woord is alles geschapen.

In het begin was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. Dit was in het begin bij God. Alle dingen zijn door het Woord gemaakt, en zonder dit Woord is geen ding gemaakt dat gemaakt is. Johannes 1: 1-3

Jezus heeft zijn G'dheid afgelegd om als mens naar deze aarde te komen, om de mens te redden.

En het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond , vol van genade en waarheid. Johannes 1: 14
Vanaf het begin dat de mens door ongehoorzaamheid afgesneden raakte van hun directe relatie met hun Maker is G'd bezig gegaan met het plan de mens te redden. Hij had dit aan Adam en Eva belooft en belofte maakt schuld zeggen wij als mensen tegen elkaar. Nou dat hoef je niet tegen G'd te zeggen, G'd hoef je niet aan Zijn Woord te houden, want als Hij Zijn Woord geeft dan ontstaat er leven.

Bij de schepping was het Woord, Jezus Christus, de uitvoerende macht, en de Heilige Geest de uitvoerende en levengevende kracht.

Zendt U Uw Geest uit, dan worden zij geschapen en vernieuwt U het gelaat van de aardbodem. 
Psalm 104: 30

In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde nu was woest en leeg, en duisternis lag over de watervloed; en de Geest van God zweefde boven het water. Genesis 1: 1,2

Het Woord maakte alles, de hemel de aarde het universum, de bomen, de planten, de dieren en de mens. Deze Jezus, dit Woord, is naar de aarde gekomen en heeft onder ons gewoond, heeft zijn G'd zijn niet als een roof geacht, waarmee bedoelt wordt dat Hij zijn G'dheid niet krampachtig wilde vasthouden of niet wilde afleggen ten koste van alles.

Die, terwijl Hij in de gestalte van God was, het niet als roof beschouwd heeft aan God gelijk te zijn,
maar Zichzelf ontledigd heeft door de gestalte van een slaaf aan te nemen en aan de mensen gelijk te worden. En in gedaante als een mens bevonden, heeft Hij Zichzelf  vernederd en is gehoorzaam geworden, tot de dood, ja, tot de kruisdood. Filippenzen 2: 6-8


Hij wilde als G'd, mens worden om ons te kunnen redden.
Om de mensen te laten geloven dat Hij anders was, een bijzonder mens was, betrokken bij hun leven, geraakt door hun leiden en geïnspireerd, maar bovenal gemotiveerd door hun nood en dood, deed Hij allerlei geneeskrachtige wonderen. Zijn naam ging door de hele regio en van heinde en ver kwamen ze Hem opzoeken voor een glimp, een aanraking een woord, een zegen of aanwijzing. Hij was geliefd, maar ook zoals het de mens betaamt gehaat.

Diegene die Hem erkende als een profeet, als Rabbi, als de Zoon van G'd, als de Messias, ervoeren zegen in hun leven. Zoals beschreven, waren er veel mensen ziek en wat nu het bijzondere was van de meeste ziekten die Jezus genas, daarvan staat geschreven dat het te maken had met bezeten zijn van boze geesten. Ziekten van lichamelijke en geestelijke aard, worden in de meeste gevallen direct in verband gebracht met de vader van de leugen.
Jezus stond daar boven, Hij genas niet alleen, van Hem wordt gezegd dat Hij onze zwakheden in welke vorm dan ook op zich nam, Hij droeg ze voor ons, om ze uiteindelijk in Zijn latere rol als onze Hogepriester weg te kunnen dragen.

Zo'n Heer, zo'n Vriend, een Verlosser en Redder, onze Schepper maar ook Herschepper, schept vertrouwen voor de toekomst. De twijfel aan deze wereld, de twijfel in onze levens, gekoppeld aan onze status als zondige mensen, herwint vertrouwen en toekomst perspectief, omdat Iemand groter dan ons, groter dan hemel en aarde, groter dan alle universa bij elkaar, aandacht heeft voor ons, Hij spreekt met ons, vraagt als we van het pad zijn afgedwaald; "Waar zijt gij?" Kent ons door en door en weet precies wat wij voor ons dagelijks leven nodig hebben, om hoop voor de toekomst te kunnen bieden, te bouwen en te onderhouden, door vernieuwing en hervorming, komende van de Geest van liefde en leven.

Hij wil ons genezen als daarmee G'ds doel voor ons leven of dat van anderen wordt verwezenlijkt. Als het is tot eer van Zijn grote naam, als daardoor Zijn heerlijkheid en kracht zichtbaar wordt voor diegene die zoekende en dolende zijn.

En toen Jezus dat hoorde, zei Hij: Deze ziekte is niet tot de dood, maar is er met het oog op de heerlijkheid van God, opdat de Zoon van God erdoor verheerlijkt wordt. Johannes 11: 4

Het tegenovergestelde is ook waar, dat als wij niet direct of helemaal niet van onze lichamelijk kwalen genezen dit ook is tot ons behoud. Waarmee ik niet wil aangeven dat het de Heer is die ons ziek maakt om ons iets duidelijk te maken. Uitzonderingen daargelaten, want ook Mirjam werd ziek omdat ze een klaagzang uitte over de manier waarop de Heer leiding uitoefende over het volk Israel.
Ondanks het feit dat ons leven iedere dag door zonde, door dood en verderf geprikkeld wordt, gaat alles door G'ds liefdevolle genezende en zegenende filter, zodat het nooit te zwaar is wat wij krijgen te verduren en het ons of anderen laat groeien in geloof en vertrouwen.

Jezus op aarde heeft ons op begrijpelijke wijze, kennis laten maken met een G'd van liefde. Hij is onze Heelmeester als we Zijn weg volgen, Zijn wil wil leren kennen, Zijn wil willen begrijpen en doen.

Hij zei: Als u aandachtig luistert naar de stem van de HEERE, uw God, en doet wat juist is in Zijn ogen, als u Zijn geboden gehoorzaamt en al Zijn verordeningen in acht neemt, dan zal Ik geen enkele van de ziekten over u brengen die Ik over Egypte gebracht heb, want Ik ben de HEERE, uw Heelmeester." Exodus 15: 26

Hij is onze Heelmeester, en als YahElohim dat zegt dan zal er ten alle tijde genezing zijn in het vooruitzicht, zo niet nu dan straks. Wat zeker is, is dat onze relatie in Christus met G'd hersteld is, en in Christus zijn wij verzoend en kan G'ds aanwezigheid in ons leven wonderen verrichten in welke vorm dan ook. Het grootste wonder is ons weer beter maken, door wedergeboorte, waardoor wij weer in harmonie een relatie met onze Bron van leven kunnen hebben welke zich zal uitstrekken tot in alle eeuwigheden.

Als Jezus deze weg; van G'd naar mens, en van mens naar dienaar en van dienaar naar een vreselijk lage dood heeft afgelegd voor ons, en op die reis moeite heeft genomen om onze ziekten en kwalen te dragen en weg te dragen dan mogen we vertrouwen hebben in de toekomst en mogen we G'd kennen als een liefdevolle zorgzame Vader.

Vragen zullen ons altijd bezighouden omdat Zijn wegen niet onze wegen zijn en Zijn gedachten niet onze gedachten zijn, maar in al dat onbekende heef Hij aan ons gedacht en wil zich met ons verzoenen. Dat staat vast en daar mogen we op vertrouwen en bouwen.
Vragen als waarom moeten we leren loslaten, vragen als waartoe zullen ons ten alle tijden terugleiden naar Hem en Zijn plan met ons, verbonden aan de grote boodschap waarvan wij als Zijn kinderen getuigen mogen en moeten zijn.

Wij zijn Zijn getuigen van een boodschap van vrede, waarvoor Hij ons uitgerust heeft om die te verkondigen.

Reacties

Populaire posts