Hebreeen 2: wij zijn kinderen van Jezus

"Hij die heiligt en zij die geheiligd worden hebben een en dezelfde oorsprong, en daarom schaamt hij zich er niet voor hen zijn broeders en zusters te noemen wanneer hij zegt: ‘Ik zal uw naam bekendmaken aan mijn broeders en zusters, u loven in de kring van mijn volk.’ Zo zegt hij ook: ‘Ik zal steeds op hem vertrouwen,’ en verder: ‘Hier sta ik met de kinderen die God mij gegeven heeft.’ Omdat die kinderen mensen zijn van vlees en bloed, is de Zoon een mens geworden als zij om door zijn dood definitief af te rekenen met de heerser over de dood, de duivel, en zo allen te bevrijden die slaaf waren van hun levenslange angst voor de dood."

G'd heiligt, G'd maakt ons mooi en mooier iedere dag. Heilig maken is geen zaak van de mens, maar een zaak van G'd. Heilig maken is een proces van loutering, van afzondering van de wereld, niet door ons van de wereld weg te halen, maar door ons los te maken van al het slechte van de wereld van alles wat ons verwijderd heeft of iedere dag weer verwijderen wil van G'd, van alles wat ons afleidt, wat tussen G'd en ons in staat, om ons te bevrijden van onze af-goden. Onze oude natuur moet plaats maken voor G'ds natuur, de natuur die Jezus heeft laten zien toen Hij in het vlees, als mens hier op aarde was. Johannes verklaart het volgende: "Hij moet wassen ik moet minder worden."



G'd stelde zichzelf voor aan Mozes in Exodus 34: 6,7; "De HERE ging aan hem voorbij en riep: HERE, HERE, God, barmhartig en genadig, lankmoedig, groot van goedertierenheid en trouw, 7 die goedertierenheid bestendigt aan duizenden, die ongerechtigheid, overtreding en zonde vergeeft; maar (de schuldige) houdt Hij zeker niet onschuldig, de ongerechtigheid der vaderen bezoekende aan kinderen en kindskinderen, aan het derde en vierde geslacht."

Wat een geweldige naam, een naam die op onuitwisbare manier laat zien wie G'd is, Zijn naam is een beschrijving van Zijn karakter pur sang. Deze naam heeft Jezus uitgeleefd op aarde, G'd is groot in goedheid, groot in barmhartigheid, Hij is groot in trouw, Hij vergeeft ons onze zonden, maar als wij dat niet willen als wij Zijn uitnodiging afwijzen, dan zal de schuld die voorkomt uit niet vergeven zonde ons aangerekend worden.

Als wij Jezus offer aannemen, wanneer wij zijn (vrij)gekocht en betaald door Zijn bloed, dan behoren wij Hem toe en zullen wij veilig zijn in Zijn armen. Daarom is Hij mens geworden, daarom is Hij vlees geworden en heeft Hij onder ons gewoond. Op die manier kon Hij ons vrijkopen en werd Jezus in de gelegenheid gesteld om ons straks bij Zijn wederkomst op te halen en mee te nemen naar die plek die Hij voor ons klaar gemaakt heeft, waardoor wij bij Hem kunnen wonen. De dood is overwonnen, satan is verslagen en hij is vaak meer overtuigd van zijn toekomst dan wij. Satans toekomst staat vast, onze toekomst staat ook vast alleen wij kunnen nu kiezen voor het leven als wij vertrouwen op de kracht van het bloed van Jezus. Onze keus bepaald of wij Zijn kinderen genoemd zullen worden. 






Reacties

Populaire posts