Jesaja 51: Ik, Ik ben het Die u troost.

"Ik, Ik ben het Die u troost. Wie bent u dat u bevreesd bent voor een sterveling, die sterven moet,
voor een mensenkind, gras, dat vergaat, en dat u de HEERE vergeet, Die u gemaakt heeft, Die de hemel uitgespannen heeft en de aarde gegrondvest, en dat u voortdurend, de hele dag, angstig bent 
vanwege de woede van de onderdrukker, wanneer hij zich gereedmaakt om u te gronde te richten?"

G'd spreekt ons aan op ons gedrag, op ons gevoel, op de manier zoals wij in het leven staan. Als we G'd kennen dan weten we dat wij troost vinden bij Hem. Geen zorgen maken, niet bevreesd zijn betekend niet per definitie dat ons niets zal overkomen. We hebben tenslotte te maken met machthebbers van de duisternis, boze geesten die niet van plan zijn ons ook maar één moment van rust te gunnen en niet te vergeten onze medemensen die ook regelmatig een duit in de zak doen. Laten we ons er maar op in stellen dat de machten van de duisternis niets anders kunnen dan dagelijks bezig te zijn om alles wat G'd toebehoort ten gronde te richten, dag en nacht vierentwintig zeven en onvermoeibaar, wakende om iedere nano seconde toe te kunnen slaan. Van een aantal dingen mogen we overtuigd zijn en één daarvan is dat uw vijand niet slaapt noch sluimert. Dat is een constante in jouw leven, een zekerheid die blijft.

Dat er ongemakkelijk dingen op ons pad komen, dat dood en verderf altijd op de loer liggen, moge helder zijn, maar hoe gaan we daar mee om? Moeten we ons zorgen maken, mogen we bevreesd zijn?
Het antwoord is neen, omdat de Almachtige, onze Vader in de hemel, gelooft en geprezen is Zijn grote naam, aan onze kant staat. Ja wij moeten ook waakzaam zijn, ja wij mogen niet verslappen, G'ds woord en onze gebeden, onze lofprijzing en dank, zullen ons helpen om staande te blijven in de strijd tussen goed en kwaad, want die strijd is er en die strijd is reëel. 



In Efeziers 6 lezen we dat wij ons kunnen kunnen verdedigen, en dat wij ons kunnen wapenen. We krijgen een wapenrusting van G'd die ons op alle fronten kan beschermen en we krijgen een twee snijdend scherp zwaard waarmee we terug kunnen slaan. Dat zal ons overeind houden. Let wel het is de wapenrusting van G'd, van Hem mogen we en moeten wij het verwachten en Efeziers 6 begint met een opdracht, een commando; "Verder, mijn broeders, word gesterkt in de Heere en in de sterkte van Zijn macht." en dat is niet door kracht of door geweld, maar door de Geest van G'd. 

G'd is het die ons versterkt, Hij is het die ons troost, punt! Wat is ons excuus om bevreesd te zijn, om zorgen en zwakheid te hebben. Geen, lijkt mij, en waarom niet; omdat Hij voor ons is, en als G'd voor ons is dan hebben we nog steeds onze vijand tegemoet te treden, dan kan de vijand als een goliath je bedreigen, je sarren, blijven uitdagen en zelfs aanvallen, maar als wij Hem tegemoet treden zoals David dat deed, dan treden wij de boze machten tegemoet met de Heer. 

Maak je dus geen zorgen over wat je zult eten of drinken, of waarmee je je zult kleden, heb geen onnodige vrees voor hen die jou benauwen af naar het leven staan, je bent in G'ds hand, Hij heeft de hemel en de aarde gemaakt, Hij is de Schepper van het universum, Hij waakt over de vogels de vissen en de leliën in het veld, hoeveel temeer ziet G'd om naar jou, over het kroonstuk van Zijn Schepping. Hij waakt uit liefde over jou elk moment van je leven. Bij Hem vinden we onze rust en vrede, daar, bij G'ds troon aan Zijn voeten is het goed toeven, tot het moment dat Hij alle angst, al ons verdriet, pijn en tranen voor eeuwig zal wegdoen.





Reacties

Populaire posts