psalm 37: alleen G'd schenkt heil

"Vertrouw uw weg aan de HEERE toe en vertrouw op Hem: Híj zal het doen. Hij zal uw gerechtigheid tevoorschijn doen komen als het morgenlicht, uw recht doen stralen als de middagzon." Psalm 37:5

De weg die jij in jouw leven aflegt heeft een vaste bestemming. Niet alleen het einde van die weg is bekend bij G'd maar ook hoe jij die weg gaat. G'd wil dat wij op Hem vertrouwen, dat wij onze dag en onze dagelijkse gang in Zijn hand leggen.

De weg van hen die G'd hebben verlaten of G'd niet kennen lijkt vaak rozengeur en maneschijn, maar niets is minder waar.

Onze wereld is in grote nood, onze wereld is in zonde gevallen door ongehoorzaamheid, door twijfel, door ongeloof. De weg die wij daardoor zijn gaan bewandelen is een uitzichtloze, lege en doodlopende weg. Er is maar één Weg die Leven als uitkomst heeft en dat is de weg van het geloof, dat is de weg die G'd in Zijn Zoon zelf is gegaan. G'd alleen kon die weg gaan, waardoor wij delen in de uitkomst.


De weg van Pasen, heeft de weg van Hemelvaart vrijgemaakt, de weg van Hemelvaart heeft de weg van Pinksteren vrijgemaakt en de weg van Pinksteren heeft de weg van Herstel vrijgemaakt waardoor wij G'd weer kunnen leren kennen en waardoor de weg tot herstel van onze relatie met Hem weer optie is geworden ipv onmogelijk.

De aarde kan ons tijdelijk vermaak bieden, tijdelijke rijkdom en soms ook tijdelijk geluk en gezondheid, en te vaak denken we liefde te hebben gevonden. Maar zelfs die liefde is gebaseerd op eigen behoeften, eigen lusten en gemak. Onvoorwaardelijke liefde kent en kenmerkt ons als mens niet. Onvoorwaardelijke liefde komt van de Bron van Liefde, de Bron van ons leven, van de Schepper van hemel en aarde.

Vertrouw niet op het aardse, vertrouw niet op de mens, vertrouw niet op het tijdelijke, dat leidt ten alle tijde naar de ondergang.
Hoe vaak zijn wij niet kwaad op G'd als we onrecht en rampspoed in de wereld zien, als onschuldige mensen slachtoffer worden van zijn mede aard bewoners. Hoe vaak zijn we niet boos op mensen die verkeerde en in en in slechte dingen doen en er mee weg komen, en dat het hen ook nog eens voor de wind gaat. Maar de bijbel heeft hier een antwoord op.
Het kwaad komt nl niet van G'd, het kwaad komt van G'ds "grote" tegenstander en het is onze keus hoe wij daarmee omgaan.
Worden we boos, vergelden we kwaad met kwaad, keren we G'd de rug toe?
"Ontsteek niet in woede over de kwaaddoeners, benijd niet wie onrecht doen. Want als gras zullen zij snel verdorren, als groene grasscheutjes zullen zij verwelken."

Er zal een einde komen aan de ongerechtigheid, aan zonde, verderf en dood. Er zal dus ook een einde komen aan hen die ervoor kiezen om hun leven met het tijdelijke, met leegte, uitzichtloosheid, verderf en dood te vullen.
Staar je dus niet blind op hun zogenaamd rijke leven en wordt er niet boos of verbitterd door, maar zie op de Heer van de Legermachten, op Hem die ons heeft geschapen, die ons Verlost, Hij die van ons houdt en ons zal redden uit deze uitzichtloze situatie.

Als je het verwacht van G'd, als jouw leven plaatsmaakt voor de Almachtige, als jij Hem de regie geeft over jouw leven, dan zullen wij erfgenamen zijn van Zijn Koninkrijk en de aarde bezitten. Dan zullen wij weer net als de eerste Adam, heersen als koningen en leven in harmonie met onze Bron van leven, met de Bron van eeuwige liefde en gerechtigheid, dan zullen wij ervaren dat Hij alleen heil schenkt.

Dus: "Laat uw woede bedaren en laat uw grimmigheid varen; ontsteek niet in woede – het brengt slechts kwaad. Want de kwaaddoeners zullen uitgeroeid worden, maar wie de HEERE verwachten, die zullen de aarde bezitten." Psalm 37: 8,9.

Reacties

Populaire posts