Job 33: G'd heeft ons gemaakt

"De Geest van God heeft mij gemaakt, en de adem van de Almachtige heeft mij levend gemaakt." Job 33: 4

Eeuwen lang is verteld van vader op zoon, en van moeder op dochter dat wij ons begin door G'd hebben. Wij zijn volgens het eerste boek van de bijbel geschapen door G'd uit het stof van de aarde. "En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen." Genesis 1: 27
"toen vormde de HEERE God de mens uit het stof van de aardbodem en blies de levensadem in zijn neusgaten; zo werd de mens tot een levend wezen." Genesis 2: 7

In het tweede vers van het eerste boek uit de bijbel lezen we het volgende: " De aarde nu was woest en leeg, en duisternis lag over de watervloed; en de Geest van God zweefde boven het water."
Hier lezen we waar eeuwen later in het boek Job nog van wordt getuigd. De Geest van G'd was bij de Schepping aanwezig om leven te geven aan alles dieren en planten, vogels en vissen, bomen en struiken met de mens als kroonstuk van de schepping. De adem van de Almachtige blies hij in de neus van de mens en de mens werd een levende ziel.


G'ds "grote" tegenstander is vanaf het begin bezig geweest een verandering in dat beeld te bewerkstelligen. Zijn eerste leugen tegen de mens was een feit, en kwam hierop neer; als je door rood rijdt en die vrachtwagen die van rechts komt rijdt jou aan, dan zal je toch niets overkomen, iets in die trant spiegelde hij de mens voor, oftewel, als je ongehoorzaam bent dan wordt je net zo wijs als G'd en dan zul je absoluut niet sterven.

Satan is de vader van de leugen en hij is eeuwen en millennia bezig geweest tot op de dag van vandaag om ons proberen te overtuigen van het feit dat niet G'd ons geschapen heeft maar dat we per toeval, per ongeluk ontstaan zijn. Dat een alles vernietigende knal vanuit het niets ons hier heeft gebracht over een periode van 13.7 miljard jaar. Jij bent niet belangrijk jij stelt eigenlijk niets voor, je identiteit is gebaseerd op toeval en toeval is de reden waarom jij hier bent.
De bijbel heeft daar een andere visie op en G'd die ons gemaakt heeft, heeft dit tegen al die leugens in met ons willen delen. Evolutie ligt niet ten grondslag aan ons bestaan, Deze leugen heeft in ons maatschappij stevige voet gekregen waardoor mensen volledig vervreemd zijn geraakt van hun echt Bron van leven.

Vervreemd van G'd zijn wij op drift geraakt en koersen wij af op een ondergang van verderf en dood. Dat is niet wat G'ds plan is met ons. G'd die ons gemaakt heeft wil ons een rijk leven geven, ons redden en verlossen van deze uitzichtloze levenssituatie. Hoe hard we ook ons best doen, ons leven is aan bederf onderhevig, wij hebben zelf een houdbaarheidsdatum veroorzaakt van een kleine honderd twintig jaar en dan is het over. Jezus Christus is ons antwoord, dezelfde Geest die Jezus Christus uit de dood heeft opgewekt kan ook ons levend maken.

Als wij ons leven weer richten op de Bron van leven, als wij Jezus Christus aanvaarden als onze Verlosser en Redder dan kan de Geest ons weer levend maken en zijn wij weer verbonden met de Bron, met de G'd van Liefde. Laat niet de leugen in uw leven regeren.

Christus is onze Heer, Christus is de Weg, de Waarheid en het Leven.

Reacties

Populaire posts