psalm 1: de weg van geluk en welzijn

"Welzalig de man die niet wandelt in de raad van de goddelozen, die niet staat op de weg van de zondaars, die niet zit op de zetel van de spotters, maar die zijn vreugde vindt in de wet van de HEERE en Zijn wet dag en nacht overdenkt."



Een zalig verklaring. Je bent heel erg gelukkig als je je niet inlaat met goddelozen mensen met hun visie op de wereld en de toekomst, niet dezelfde weg gaat die mensen afleggen die leven zonder G'd en gebod, geen rekening houdt met zijn medemens, en spot met de Bron van ons leven en met zijn gezondheid en leven.

Wat deze rechtvaardige mens onderneemt in zijn leven en de stappen die hij daarvoor zet, zullen gezegend zijn, het zal op tijd zijn vruchten afwerpen zonder dat het aan kracht, inhoud en leven verliest. Succesvol zal je leven zijn als je leeft met G'd, alles wat je onderneemt vanuit G'ds wil en wet zal slagen.

Als je leeft als een goddeloze, als een zondaar of als een spotter, dan hoor je niet bij het gouden koren die G'd voor zichzelf heeft afgezonderd, dan zal op de dorsvloer, de plaats waar de oogst is binnengehaald, je gescheiden worden van het koren en als kaf in het louterend vuur van G'd terecht komen. Kaf zal vergaan, het koren zal overblijven en gebruik worden tot eer van G'd en tot zegen voor onze naasten tot uitbreiding van Zijn koninkrijk.

Het is daarom dat G'd zegt, gij zult geen andere goden voor mijn aangezicht hebben. Dat is niet een gij zult niet, om ons te beroven van onze vrijheid, het tegenovergesteld is waar. Als wij andere goden aanbidden, welke geen G'den zijn, dan zullen wij verstrikt raken in een web van list en bedrog, dan zullen wij compleet berooft worden van onze vrijheid van denken en doen en zal de vader van de leugen ons leven kapot maken, vanuit de gebondenheid en slavernij waarin we zijn terecht gekomen. Een gebondenheid die zich manifesteert in waar onze behoeften naar uitgaan. Naar eten en drinken, naar sex, drugs en rock en roll, naar toekomst voorspelling en behoeften om te praten met overleden dierbaren, of toe te geven aan alles wat het oog ziet en hebben wil, wat onze emoties ons dicteren of ons menselijk verstand en reden, zoals wetenschap ons toe verleid/afleidt.

Je bent een gezegend mens als je vanuit je vrije wil kiest voor de Schepper van hemel en aarde, voor een Vader die de dood niet geschuwd heeft om ons na de eerste leugen, na de verleiding van de eerste mens, na onze eerste daad van ongehoorzaamheid, weer vrij te kopen van de wet die ons veroordeeld tot de dood. Als je niet meegaat in de stroom van de wereld maar vertrouwd op G'd en op het offer dat Hij gebracht heeft, dan zijn wij op de Weg in Waarheid, tot Leven.

"Want de HEERE kent de weg van de rechtvaardigen, maar de weg van de goddelozen zal vergaan."









Reacties

  1. O God, houdt mij dicht bij U om Jezus wil.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat de wet er is om ons te beschermen, maar we mogen leven uit genade, komt hierin mooi naar voren. Zo mooi dat Hij betrokken is op de weg die we gaan, terwijl Hij voor ons de onderste weg ging.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts