is de eerste indruk altijd een daalder waard?

"Broeders en zusters, nu jullie geloven in onze Heer Jezus Christus (van Hem is alle hemelse macht en majesteit), mogen jullie niet de ene mens belangrijker vinden dan de andere." Jakobus 2: 1


Er is onderscheidt tussen mensen, niemand is gelijk en iedereen is uniek. Je hebt rijke mensen en armen mensen, je hebt mensen met hun hart op de tong en mensen die als stille muizen door de dag gaan, mensen die creatief zijn en mensen die puur praktisch van aard zijn, mensen met leidinggevende capaciteiten en mensen die zich laten leiden. Je hebt mensen die nergens heil in zien en geneigd om altijd bij de pakken neer te gaan zitten of zichzelf op te sluiten omdat ze het weer niet zien zitten, maar ook mensen die altijd positief zijn, goed lach's en zich niet af laten brengen van het behalen van hun positieve, progressieve en wereld verbeterende doelstellingen.

Dit gaat niet over goed of verkeerd, dit gaat over hoe wij mensen beoordelen en stiekum vaak als onbewuste, en eerder aangeleerde reflexen ook al vaak veroordelen en in hokjes stoppen. Mensen die wij liever niet in onze buurt willen hebben omdat er op de een of andere manier geen winst te behalen valt voor ons zelf, of er last van en mee zouden kunnen krijgen, een last die je eigenlijk niet zo graag dragen wilt.
Dat wij hokjes denkende mensen zijn en neigen naar afscheiden van, zit ons allemaal in het bloed. Niet iedereen leent zich er voor om met die ander 3 week op vakantie te gaan. Toch vraagt G'd van ons om mensen niet af te wijzen en af te schrijven, buiten te sluiten door onze (met een balk in de oog) waarneming, door de manier waarop wij van de buitenkant tegen iemand aankijken. Je hart openstellen voor iedereen is voor iedereen wellicht een brug te ver, maar door de kracht van de inwonende Geest van G'd, door Jezus Christus in ons, zijn wij instaat om iedereen lief te hebben, zoals G'd liefheeft en van hen houdt, en kunnen wij zelfs onze vijanden zien als geliefde kinderen van G'd. Let wel als wij de minste onder onze naasten afwijzen, wij G'd afwijzen.

G'd heeft ons in en door Zijn Zoon, waarde gegeven, door het offer van Jezus en door het aannemen van dit offer tot verlossing en redding zijn wij van onschatbare waarde geworden en burgers van een eeuwig koninkrijk. G'd wil ieder mens van deze aarde aannemen en is daarvoor ook gestorven, iedereen is dus het aanzien waard. Laten we elkaar aanzien in de liefde van de Heer.

"Wees dus gehoorzaam aan Gods koninklijk bevel dat in de Boeken staat: dat je net zoveel van je medemensen moet houden als van jezelf. Dan doe je wat God wil. 9 Maar als je de ene mens belangrijker vindt dan de andere, ben je ongehoorzaam aan de wet van God. Dan zal de wet je veroordelen." Jakobus 2: 8, 9.

Reacties

Populaire posts