Gods woord en homoseksualiteit

De Heer zei tegen Mozes: 2 "Zeg tegen de Israëlieten: Ik ben jullie Heer God. 3 Jullie mogen niet doen wat de mensen doen in Egypte, het land waar jullie gewoond hebben. Jullie mogen niet doen wat de mensen doen in Kanaän, het land waar Ik jullie heen breng. Jullie mogen hun wetten en gewoonten niet overnemen." Leviticus 18: 1 - 3.



Ik leef vanuit de overtuiging dat er geen hogere macht is dan de God die hemel en aarde en dus ook de mens geschapen heeft. Ik leef vanuit de overtuiging dat God de enige rechtmatige Wetgever is, en dat Hij dat is voor dat deel van het universum welke Hij geschapen heeft en wat dus onder Zijn jurisdictie valt. Ik leef vanuit de overtuiging dat Hij mijn Schepper is en dat ik verantwoording aan Hem schuldig ben. Ik leef vanuit de overtuiging dat Gods woord door mensenhanden geschreven is, maar dat dit geschreven woord Gods woord is, geïnspireerd door de Heilige Geest, en dat het dus aan mensen is doorgegeven en door hen opgeschreven.

De God die ik dien is niet een God die ik verzonnen heb, het is ook geen God die ik naar mijn hand probeer te zetten en Hem laat zijn zoals ik vind dat Hij zou moeten zijn. Deze God is de Ik Ben, Hij was, Hij is en Hij zal zijn, Hij is die Hij belooft te zijn, Hij is onveranderlijk en Zijn wezen is Liefde, voor jou voor mij voor ieder mens, voor alles en iedereen.

Gods woord leert mij dat de wijsheid van God dwaasheid is bij de mensen en andersom, dat wijsheid (wetenschap, filosofie, theologie) van de wereld dwaasheid is bij God.
En derhalve ben ik heel blij dat heel veel mensen Gods woord erkennen als Gods geschreven autoriteit voor het leven, los van het feit dat ik het wel eens erg jammer vind hoe mensen er mee omgaan, hun eigen interpretaties er aan geven en daar dan ook naar handelen.

Neem nou de shabbat, het is de rustdag die God aan de mens gegeven heeft. Het is juist dit gebod in Gods woord die deze God uit de anonimiteit haalt en mij niet mis te verstaan verklaart dat Hij de God van hemel en aarde, de Allerhoogste, de Alpha en de Omega is. Hij is ons begin, Hij is ook ons einde. Deze God heeft wetten gemaakt (natuur en morele) en met name te noemen de tien geboden, nota bene door Hem zelf geschreven. Ondanks dat ik er niet bij ben geweest, zowel niet bij de schepping als bij het overhandigen van Zijn eigen geschreven wetten geloof ik en heb ik hoop zonder gezien te hebben en ik word er om gezegend.

Leviticus 18: 4,5 Jullie moeten je aan Míjn wetten houden en Míjn leefregels volgen. Volgens díe regels moeten jullie leven. Ik ben jullie Heer God. 5 Ja, jullie moeten je houden aan Míjn wetten en leefregels wie zich daaraan houdt, zal daardoor leven. Ik ben de Heer.

Het is niet mijn intentie om de bijbel en de waarde ervan aan wie dan ook te bewijzen. Dat is niet mijn taak en dat kan ik niet eens. Dit is bovenal een taak van God zelf die dit uitwerkt via Gods Geest in ons. Hij heeft mij geroepen om Zijn kind te zijn, Hij heeft de weg naar een relatie met Hem en een eeuwige toekomst vrij gemaakt door het offer van Jezus Christus. Jezus Christus is dus de Weg de Waarheid en het Leven en dat wil ik volgen.

Mattheüs 22:37 Jezus zei tegen hem: U zult de Heere, uw God, liefhebben met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand. 38. Dit is het eerste en het grote gebod. 39. En het tweede, hieraan gelijk, is: U zult uw naaste liefhebben als uzelf. 40. Aan deze twee geboden hangt heel de Wet, en de Profeten.

Dat is mijn God, en deze God wil dat wij zo met Hem en met elkaar omgaan. In Duistland zouden we gezegd hebben: "spricht etwas dagegen?"
En om nog iets krachtiger neer te zetten hoe God over ons denkt en wat Hij met ons voorheeft, lijkt de de volgende tekst daar uitermate geschikt voor.

Johannes 3:16 Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. 17. Want God heeft Zijn Zoon niet in de wereld gezonden opdat Hij de wereld zou veroordelen, maar opdat de wereld door Hem behouden zou worden. 18. Wie in Hem gelooft, wordt niet veroordeeld, maar wie niet gelooft, is al veroordeeld, omdat hij niet geloofd heeft in de Naam van de eniggeboren Zoon van God.

Ik ben overtuigd van Gods woord, ik ben daarom ook overtuigd van het feit dat Gods wetten en verordeningen niet aan tijd of cultuur gebonden zijn en dat ze tot op de dag van vandaag actueel en actief zijn, uitzonderingen (schaduw wetten) daar gelaten. God houdt van alle mensen, en alle mensen kunnen een relatie hebben en onderhouden met Hem. Hij kende ons al voor dat wij geboren waren, Hij vindt ons belangrijk en wil dat wij een gelukkig en liefdevol leven leiden.

Als ik mensen kwets door het verkondigen van Gods woord en Gods wetten dan spijt me dat, maar dan moet ik net als Maarten Luther zeggen; "Hier sta ik, ik kan niet anders."
Ik ben net als alle mensen op deze aarde geroepen door God, maar niet iedereen luistert naar Zijn roepstem, niet iedereen gaat in op Zijn roepstem als Hij vraagt om een kind van Hem te worden, maar ik heb ja gezegd tegen Hem, en volg Zijn weg. En Zijn weg is Zijn wil doen, leven volgens Zijn wetten en verordeningen, volgens Zijn voorschriften, door en in de Geest. Zijn geïnspireerd woord helpt mij daarbij. Zijn woorden en wetten behoeden mij ervoor om te zondigen, behoeden mij om door het spreekwoordelijke rood te rijden.

Leviticus 18: 21-24 Je mag nooit één van je kinderen offeren voor de aanbidding van de afgod Moloch. Want daarmee beledig je Mij. Ik ben de Heer. Een man mag niet naar bed gaan met een man zoals je naar bed gaat met een vrouw. Dat is iets walgelijks. Mannen en vrouwen mogen geen seks hebben met een dier, want dan worden ze onrein. Het is iets walgelijks. Al deze dingen maken je onrein. Doe ze dus niet. Want met zulke dingen hebben de volken die Ik voor jullie zal wegjagen zich onrein gemaakt

Van oorsprong was de mens goed, omdat God de mens zo gemaakt had, maar door de zondeval zijn wij van God los geraakt en worden wij vanaf de geboorte in zonde geboren. Wij zijn van nature dus niet meer goed en hebben God, Jezus en de Geest nodig om een leven te leiden tot eer van de Allerhoogste. Let wel een hetero is niet beter dan homoseksueel, een moordenaar, een pedofiel of dief en heeft om die reden niet meer rechten of een betere status.

Psalm 51:7 Zie, ik ben in ongerechtigheid geboren, in zonde heeft mijn moeder mij ontvangen.

In de bijbel is te lezen dat God niet wil dat wij zondigen en de zondige daden heeft Hij door Mozes geduid en laten opschrijven. God wil dat het goed met ons gaat en om die reden heeft Hij eeuwige richtlijnen gegeven die ons kwaliteit van leven moet geven, ons leven opwaarderen en zelfs tot een zekere hoogte kwaliteit garanderen. Maar God wil ons ook laten zien dat Hij heilig, rein en rechtvaardig is en dat dit ook ons doel en onze weg moet zijn.
Als we doen wat God van ons vraagt, als wij ons houden aan Zijn wetten en verordeningen, dan zorgt God ervoor dat het ons goed gaat. Ja wij zijn door de zonde in de wereld beschadigd, gebroken en hebben veel littekens opgelopen door de omstandigheden waarin wij leven. Gods woord leert ons dat wij door Zijn kracht en liefde boven die pijn, boven dat verdriet en boven de beschadigingen uit kunnen stijgen en een leven kunnen leiden in vrede, rust, harmonie, liefde en vreugde.
God geeft ons dit allemaal, voor ons is het een kwestie van aannemen in geloof en vertrouwen.
Als we God niet kunnen vertrouwen op Zijn woord, als wij niet geloven dat Hij nooit liegt, dat Hij waarheid is en dat Hij van ons houdt en daarom voor ons zorgt, dan zal ons leven één grote maar zijn, en zullen we gebukt blijven gaan onder die onnodige lasten die wij ten onrechte met ons mee blijven dragen.

Exodus 15: 26 Hij zei: Als u aandachtig luistert naar de stem van de HEERE, uw God, en doet wat juist is in Zijn ogen, als u Zijn geboden gehoorzaamt en al Zijn verordeningen in acht neemt, dan zal Ik geen enkele van de ziekten over u brengen die Ik over Egypte gebracht heb, want Ik ben de HEERE, uw Heelmeester.

Hier mogen we lezen dat God wil dat het goed met ons gaat, dat Hij onze Heelmeester wil zijn. Het is mijn persoonlijke overtuiging dat dat ook zo is. God houdt van ons, en Zijn liefde is onvoorwaardelijk. Dat betekend dat God geeft zonder er iets voor terug te willen hebben. Ons antwoord zou dan moeten zijn dat wij liefde terug geven en dat demonstreren door te doen wat God van ons vraagt, want als we dat doen dan gaat het goed met ons. Dat goed gaan moeten we bovenal zien in het licht van de eeuwigheid, dat er een geweldige en gezegende toekomst op ons wacht, waar we nu al in mogen wandelen, waar we nu al van mogen profiteren, doordat Hij ons helpt in het dragen van onze lasten, ons helpt om rechte sporen te trekken en ons draagt in moeilijke tijden, want we hebben ondanks de stenen die ons in de weg worden gelegd, altijd de mogelijkheid om te groeien, te bouwen, te hervormen en te vernieuwen wat ons een completer mens maakt, die vrede en geluk vindt in zijn omgang met de Allerhoogste en met zijn naaste.

Toen Farao de koning van Egypte in de tijd van Mozes, niet van plan was het volk Israel te laten gaan, toen hij dus Gods wil negeerde en God trotseerde, toen troffen hem allerlei kwalen, ziekten en plagen. Het trof niet hen die Gods wil deden en Hem gehoorzaamden, neen, het trof hen die zich verzette tegen Zijn wil, Zijn wetten en Zijn verordeningen. God is liefde, maar Hij wil wel graag die liefde kunnen delen. Recht en gerechtigheid spelen daarin een niet mis te verstane en uiterst belangrijke hoofdrol. Het is nl liefde als je tegen iemand zegt dat hij/zij niet van een bepaalde boom mag eten, want als je daarvan eet zul je zeker sterven. Het is liefde als je tegen iemand zegt dat hij/zij beter niet door rood kan rijden want de gevolgen zijn niet te overzien. Dat is niet om iemand te willen beperken in zijn bewegingsvrijheid, maar om iemands bewegingsvrijheid te garanderen en daar moet je soms even letterlijk bij stil staan. Vandaar dat de Allerhoogste een rustpunt in de week heeft ingebouwd, een andere dag dan een werkdag, een shabbat, om even stil te staan bij het leven, bij de relaties, bij je Maker en of je nog goed bezig bent met elkaar en om je accu weer op te laden voor de volgende periode, de volgende werkweek.

God zegt dus, ik hou van jou en ik wil dat je een lang en goed leven hebt, ik wil niet dat je sterft dus blijf van die boom en zijn vrucht af, waarvan Ik gezegd heb dat als je daarvan eet je met zekerheid zult sterven. Toen de mens zijn eigen wil, zijn eigen gevoelens en lusten en begeerten volgden in plaats van Gods wil, zijn nieuwsgierigheid groter werd als de opdracht om binnen de lijnstjes te kleuren, waren de rapen gaar en kwam door hun ongehoorzaamheid die voortkwam uit hun begeerten en behoefte in de macht van de zonde, verderf en dood, de mens kwam in de macht van satan, omdat hun begeerte zonde baarde in hun onverstandig hart.
God houdt nog steeds van diezelfde mens, ook nu nog, ondanks zijn ongehoorzame, en zondige staat, maar Hij moest wel plan B initiëren om die domme ongehoorzame, eigenwijze -ik weet het beter- en -ik wil meer dan mij toestaat- mens, alsnog te redden van de dood, te verlossen van die voor ons onontkoombare dodelijke wurggreep. Hij houdt zoveel van ons dat Hij deze zondige en tot de dood veroordeelde mens weer vrij wil maken, weer voor de eeuwigheid het leven wil geven en dat heeft Hij gedaan door Zijn eigen Zoon op te offeren voor ons, zodat wij verlost en gered kunnen worden. Jezus heeft dit gedaan en kunnen doen, in de kracht van Gods Geest, Jezus ging uit liefde voor ons uit de hemel, verliet zijn Goddelijke positie, werd mens, om voor ons maar ook door ons te sterven.

Filippenzen 2: 511 Laat daarom die gezindheid in u zijn die ook in Christus Jezus was, Die, hoewel Hij in de gestalte van God was, het niet als roof beschouwd heeft aan God gelijk te zijn, maar Zichzelf ontledigd heeft door de gestalte van een slaaf aan te nemen en aan de mensen gelijk te worden. En in gedaante als een mens bevonden, heeft Hij Zichzelf vernederd en is gehoorzaam geworden, tot de dood, ja, tot de kruisdood. Daarom heeft God Hem ook bovenmate verhoogd en heeft Hem een Naam geschonken boven alle naam, opdat in de Naam van Jezus zich zou buigen elke knie van hen die in de hemel, en die op de aarde, en die onder de aarde zijn, en elke tong zou belijden dat Jezus Christus de Heere is, tot heerlijkheid van God de Vader.

Hij deed dit met vreugde, omdat Hij zag dat Hij daar veel mensen mee zou redden en hen weer kon verzoenen met God. Wat is ons antwoord daarop, hoe zouden wij op de juiste manier reageren op dit bovenmenselijk aanbod van liefde voor ons?

Vaak hoor ik de stelling dat homo's zo geboren worden. Of mensen geboren worden als homo weet ik niet, dat hun genen bepalen wie ze zijn dat lijkt mij evident, maar dat geldt voor ons allemaal.
Dit is wat geneticus Lejeune van de Sorbonne in Parijs er over zegt: "er bestaat niet zoiets als een ‘homo-gen’. Wel kan er in de genen een aangeboren gevoeligheid aanwezig zijn voor bepaald gedrag. Men verwerft een homoseksuele gerichtheid door invloeden vanuit het milieu."

Wat ik wel weet vanuit Gods woord is, dat wij allemaal in zonde geboren worden, dat wij van nature niet leven tot eer van God en Zijn wil doen. Dat wij dagelijks doen wat wij willen, waar onze behoeften naar uitgaan, dat wij leven volgens onze lusten en begeerten en op basis van die gegevens onze keuzes maken, zonder rekening te houden met God. Wij leven van nature als god in Frankrijk.
Maar de levende God wil ons helpen met het maken van de juiste keuzes voor het leven, en dat kunnen we ook in Zijn kracht. Als iedereen handelt naar zijn geaardheid zonder rekening te houden met God en gebod en zij hun gevoelens, begeerten en lusten de boventoon laten voeren, hun gekwetstheid en gebrokenheid gebruiken als legitimatie voor hun daden en levensstijl, dan zijn ze niet op de weg die God voor ons gepland heeft, dan zijn ze op de weg van Eva die luisterde naar haar eigen intellect, dan zijn we op de weg van Kain die net als zijn vader voor eigen oplossingen ging, dan zijn we op de weg van Abraham die twijfelde aan de belofte en Hagar tot vrouw nam voor nageslacht, dan gaan we voor onze eigen voorstellen, ideeën, gevoelens en volgen uiteindelijk de verkeerde wil. Dit geldt, los van geaardheid of sekse, ons allemaal, niemand zoekt van nature God, allemaal hebben we genezing nodig, allen zijn gebroken en beschadigd,  en de Heer geeft ons dit advies:

Psalm 1: 1-3 Welzalig de man die niet wandelt in de raad van de goddelozen, die niet staat op de weg van de zondaars, die niet zit op de zetel van de spotters, maar die zijn vreugde vindt in de wet van de HEERE en Zijn wet dag en nacht overdenkt. Want hij zal zijn als een boom, geplant aan waterbeken, die zijn vrucht geeft op zijn tijd, waarvan het blad niet afvalt; al wat hij doet, zal goed gelukken.

Wat ik bijzonder vind is dat er homo's zijn die zelfs hun eigen homoseksualiteit in één adem noemen met geestelijk of lichamelijk gehandicapt zijn, maar zo zie ik dat persoonlijk niet, en daar is ook geen wetenschappelijke grond voor, dan alleen dat wij als mens allemaal in het licht van Gods woord geboren zijn met beperkingen, dus dat geldt ook voor mij wiens hart niet uitgaat naar een man, maar naar een vrouw.
De keus om te gaan voor een homoseksuele relatie is binnen het "christelijk" denken vaak gebaseerd op deze veel gehoorde stelling: God is een God van liefde, God houdt ook van mij en ik kan me dus niet voorstellen dat God mij liefde wil ontzeggen, ik heb toch ook recht op liefde en daarom is het legitiem om te kiezen voor een levenspartner waar mijn voorkeur, mijn gedachten, mijn gevoel naar uit gaat.
Ja we hebben allemaal recht op liefde, maar dat is los van en  in eerste instantie niet alleen afhankelijk van het gevoel. Persoonlijk heb ik wel eens ten onrechte van die dagen dat ik niet lekker in mijn vel zit en toch houd ik van mijn vrouw en kinderen en geef ik hen ondanks mijn slechte gevoel en slechte dag, toch die liefde die ze verdienen, als ik mijn gevoel altijd de boventoon laat voeren dan zou ik hen te vaak te kort doen, wat ik helaas toch wel doe, maar dat terzijde.

Als we vervolgens kijken naar Pedofielen dan worden die zelfs vanuit de homo scene geconfronteerd met hele boute uitspraken en dan wordt er ineens wel een grens getrokken en mag de volwassen vrouw of man niet houden van en liefde geven aan, in dit geval een niet volwassene. Waar komt die grens en norm dan ineens vandaan vraag ik mij af?
Het is makkelijk praten als je heteroseksueel bent wordt mij wel eens voor de voeten geworpen. Ik begrijp die opmerking/aantijging niet, ik had misschien wel graag van mannen gehouden, maar ik heb de pech dat dat niet zo is, en mijn pech is nog groter nl, ik had misschien ook wel heel graag van jonge kinderen gehouden en hun mijn "liefde" willen geven, maar ook die vlieger gaat niet op, het zit helaas niet in mijn geaardheid, ik kan mijn liefde alleen maar geven aan volwassen vrouwen, wat zeg ik, "helaas" maar aan één vrouw. Wordt daar wel eens bij stil gestaan, bij het feit dat dat mijn "pech" en mijn strijd is of zou kunnen zijn?
Omdat ik dus niet mijn "liefde" mag en kan geven aan mannen en aan kinderen heeft God mij gedoemd tot een liefdesleven met maar één -mooie volwassen, aardige lieve, intelligente pracht- vrouw?

Het bijzondere is dat God zelfs een stapje verder gaat, God zegt dat als ik iets of iemand plaats tussen mijn relatie met Hem, als ik dus van mijn vrouw meer houd dan van Hem, ik Hem niet waardig ben. Dus ik kan mijn geweldige vrouw, soulmate en partner en dus mijn liefde voor haar belangrijker vinden dan mijn relatie met God, daarvan zegt God dat dit een foute levenshouding is en door God niet wordt geaccepteerd.

Mattheüs 10:37 Wie vader of moeder liefheeft boven Mij, is Mij niet waard; en wie zoon of dochter liefheeft boven Mij, is Mij niet waard. 38. En wie zijn kruis niet op zich neemt en Mij navolgt, is Mij niet waard.

God verdient onze eerste liefde, en het verhaal van Abraham die Izak moest offeren is daar een heel mooi, groot en een van de betere voorbeelden van, en het feit dat God zelf Zijn eigen Zoon heeft gegeven, gaat zelfs ver over de grens van liefde en loyaliteit van Abraham heen.

Natuurlijk vraagt deze God geen mensen offers van ons, maar Abrahams trouw en liefde voor God ging zover dat hij in vertrouwen zijn eigen beloofde zoon gaf. Dan is het wel zaak dat je die God kent, dat je weet over wie je het hebt, dat je ten volle begrijpt wie Wie is, als Hij het meest dierbare van je vraagt wat er maar in het leven te vragen is. Als God niet ingegrepen had en Abraham een halt had toegeroepen dan had hij Izak daadwerkelijk geofferd. Je zou zelfs kunnen zeggen dat Abraham alle reden had om Gods wil hierin niet te volgen, maar zelfs de belofte van God voor een groot nageslacht, of het feit dat God geen mensen offers vraagt van ons, noch behagen heeft in de dood, was niet groter en was voor hem dus geen sta in de weg om toch de wil van God te doen.
Zijn gevoelens en zijn liefde voor zijn zoon Izak was geen reden voor Abraham om tegen de wil van God in te gaan. De relatie van Abraham met zijn hemelse Vader was van grotere importantie dan zijn relatie met zijn zoon.
God wil dat wij ons eigen aardse, in zonde gevallen leven, ons in zonde gevallen en volledige besmette ziel en lichaam totaal wegcijferen voor Hem, zonder onze vrijheid in te leveren en zonder het wegcijferen van onze identiteit. Onze identiteit is nl in Hem en door Hem, Hij is onze Schepper, Hij is onze hemelse Vader, ons begin, ik ben Zijn geliefd kind.

De liefde die Hij ons daarvoor in de plaats geeft, kunnen wij terug geven aan Hem, onszelf liefhebben en die liefde delen met anderen. En het gaat zelfs zo ver, Gods liefde is zelfs zo krachtig, dat wij in staat worden gesteld om onze vijanden lief te hebben.
Wij moeten hier wel een onderscheidt maken tussen een relatie van liefde en een relatie van liefde die zich ook mag uiten in het ontbloten van elkaars schaamte, en in seksuele handelingen.

Ik hou van mijn moeder, van mijn broers en zussen, van mijn kinderen van mijn oom en tantes, van mijn vrienden, en de manier waarop ik dat uit is in hoofdlijnen hetzelfde als mijn liefde voor mijn vrouw.
Bij mijn relatie met mijn vrouw, gaan een aantal zaken de diepte in, wortelt deze relatie op een eigenaardige, bijzondere en voor de mens onbegrijpelijke manier dieper in elkaars ziel. Ik mag mijn gevoelens voor haar op een respectvolle manier, anders en heel uniek uiten, en seksualiteit is een vorm die God gereserveerd heeft voor een dergelijke duurzame relatie tussen man en vrouw. Elke andere relatievorm moet uitgesloten blijven van seksuele handelingen. Dus moeten we leren onze gevoelens die ook met zonde behept is, de baas te blijven en te beheersen, zelfs indien nodig binnen die duurzame relatie, waarbij man en vrouw een "eeuwige" verbintenis met elkaar zijn aangegaan.
Zelfs als je als man met je eigen vrouw seksuele omgang hebt, is dat aan Gods regels van respect verbonden, zoals tijdens haar maandelijkse periode, want dan is het verboden door God om gemeenschap met haar te hebben. Met die regelgeving verdoemd Hij ons niet, daarmee beschermt Hij ons, en met name de vrouw, omdat het lichaam van de vrouw zich aan het reinigen is, tevens is het ook een periode voor de man om zich te trainen in beheersing. Ik zie daar geen doem scenario in.

Natuurlijk ben ik mij er terdege van bewust dat er mensen zijn die dit als kwetsend ervaren, maar dat is wat anders als dat ik mensen kwets of dat het terecht is dat mensen zich daardoor gekwetst zouden voelen. Ik begrijp heel goed dat dit gevoelig ligt en dat het ook onbegrip en zelfs boosheid oproept, maar het is niet mijn intentie om hiermee te kwetsen. Mensen die dit aangaat voelen zich gekwetst en als ik een betere boodschap had dan had ik daar ook van getuigd, maar dit IS de beste boodschap, nl dat het Gods wil is dat wij loskomen en bevrijd worden van aardse zondige banden, van dwang, overheersing en slavernij.
Seksualiteit zoals beschreven in Leviticus 18 en 20 zijn van die banden waar mensen aan verbonden kunnen zijn en waarvan God wil dat wij daar los van komen, omdat ze niet goed zijn, en daar valt ook homoseksualiteit onder, en dat dit niet goed is, dat uit God door het woord gruwel, en in de nieuwe vertalingen staat walgelijk.

Leviticus 20: 23 Leef niet volgens de gewoonten van het volk dat Ik voor jullie wegjaag. Want zij hebben al deze dingen gedaan, zodat Ik van hen ging walgen.

Let wel dat als je mij daarop aankijkt wat ik best begrijp omdat ik in dit geval de boodschapper ben, dan kijk je God er ook op aan omdat het een boodschap is die van God komt, terwijl het juist diezelfde God is die Zijn eigen Zoon niet heeft gespaard om ons te redden. Het zou dan wel eens zo kunnen zijn dat wij Hem door die houding afwijzen en dat is wel het laatste wat God wil voor jou/jullie leven.

Ik praat wel anders als het een kind van mij zou betreffen is mij wel eens voor de voeten geworpen. Dan heb ik nieuws voor jullie, het zal nl dezelfde boodschap zijn en blijven, zonder hem of haar te veroordelen, zonder hem of haar de deur te wijzen, mijn respect en liefde voor mijn kinderen zal onveranderd blijven, maar het is mijn taak en plicht om te getuigen van een betere weg die tot zegen en heil leidt en dat is vaak een andere weg dan onze eigen weg, onze eigen korte termijn weg, die alleen maar dood en verderf tot aan het einde kent. God heeft dus een betere weg dan een weg van gevoelens, begeerten en lusten. Het is een andere weg als de weg van Eva, of Kain, Mirjam, Ananias en Zafira, Kores, Goliath of Farao.

God wil niet dat wij een leven leiden die Hij niet goedkeurt, die slecht is voor ons en ons alleen maar in het ongeluk zal storten, en daarom heeft God ook de oplossing.
Ik zal nooit beweren dat mensen hier niet mee strijden, en het zelfs ervaren als een lijdensweg, maar een dergelijk strijd gaan we aan met God en in de kracht van de Geest die Hij ons geeft. Deze strijd winnen we en beëindigen wij in en met Hem, maar die beëindigen we nooit door die liefde op een niet Goddelijke wijze te beantwoorden, net zo min wanneer we denken kwaad met kwaad te moeten vergelden.
Dit is niet Gods wil en antwoord op deze strijdt, dat is nooit het antwoord op welke last wij ook dragen. Voor God is geen probleem te groot en Hij belooft ons om ons bij te staan in elke strijd die wij te voeren hebben, maar Hij wil wel graag in de gelegenheid gesteld worden om jouw last van je af te nemen of draagbaar te maken, dat wij onze lasten  neer leggen bij Zijn voeten zodat het uiteindelijk weggedaan kan worden.

Toen Kaïn de eerste zoon van Adam en Eva, een offer bracht voor God en God zijn "verkeerde" offer afwees en dat van zijn broer Abel wel accepteerde werd hij boos. Hij werd zelfs zo boos dat hij zijn eigen broer erom doodde. Toen God hem aansprak op dit gedrag, gaf Kaïn een getuigenis die gestoeld was op een satans leugen. Deze overtuiging van Kaïn is een list van satan om ons weg te houden van Gods liefde en redding. 

Genesis 4:13 En Kaïn zei tegen de HEERE: Mijn misdaad is te groot om vergeven te worden.

Een andere vertaling zegt, dat de zonde die hij begaan had te zwaar was om te dragen.

Kaïn was overtuigd van het feit dat zijn zonde te groot was om vergeven te kunnen worden en die leugen heeft hem, maar kan ook ons de das om doen. Het zegt nl in jouw beleving iets over God, het zegt iets over hoe jij tegen de waarheid aan kijkt en tegen de kracht van het offer van Jezus die voor Kain nog komen moest of voor jou al een voldongen feit, omdat Jezus stierf aan kruis van Golgotha. Jij zegt nl van Jezus dat Hij niet alle zonde weg kan doen, dat Hij dus niet bij machte was om te heersen over satan, over zonde en dood, dat Zijn bloed wat voor ons gevloeid heeft niet krachtig genoeg is gebleken, dat ook Jezus de last niet kon dragen.
Net als bij Eva was er een leugen in het hart van Kain gekomen die diep was gaan wortelen, en het zijn dit soort leugens die ons bedreigen en onze ondergang kunnen bewerkstelligen.

God is liefde dus, God is almachtig en God is rechtvaardig, God houdt ook van mij en ik kan me dus niet voorstellen dat God mij liefde wil ontzeggen, ik heb toch ook recht op liefde en daarom.
Ja dat is waar, maar misschien moeten we de Heer dit in laten vullen voor ons leven en niet zelf iets gaan invullen door buiten wet en regelgeving te handelen, door buiten de lijntjes te ("regenboog") kleuren.
Als we de liefde van God verwarren met wetteloosheid, met onrechtvaardigheid dan leidt die weg tot de dood. God is liefde, dus God is ook rechtvaardig en het is liefde om iemand te behoeden voor het door rood licht rijden.

Ik begrijp dat mensen het onbegrijpelijk vinden dat ik uitspraken doe die God doet, dat ik probeer te leven vanuit Gods woord, dat ik spreek wat God wil dat ik zal spreken, dat ik handel zoals God wil dat ik handel en dat er een boodschap van liefde en redding te verkondigen is.
Als je begrijpt dat de aarde geschapen is, als je begrijpt dat God de Allerhoogste is, als je begrijpt dat God de enige rechtmatige Wetgever is, en dat wij als nietige mensen Zijn weg mogen volgen tot een beter leven, dan wordt het on-begrijpen misschien wel-begrijpen.

Wat ik dan weer niet begrijp is, waarom men tegen mij zegt dat ik de wetenschap negeer, omdat de wetenschap aangetoond zou hebben dat homoseksuelen zo geboren worden, hun hersenen blijken af te wijken van de hetero's. Hoewel dit weerlegd is in serieuze studies, kom ik op een vraag die in mijn hoofd rondspookt, heeft iedere homo zich dan onderworpen aan een dergelijke wetenschappelijk onderzoek, of geldt dat ene onderzoek iedereen die tegen dit soort gevoelens of geaardheid aanloopt? En als God hier een afkeer van heeft, moet Hij die de wijsheid is, zich dan onderwerpen of zelfs ondergeschikt maken aan menselijke wijsheid, aan de menselijke norm, aan een verwrongen, beperkt en beschadigde norm, heeft God het dan bij het verkeerde eind, is het tijd en cultuur gebonden gebleken?
Is het wellicht niet zo dat de gevoelens van de mens, ten grondslag liggen aan hun geaardheid? Zou het misschien zo kunnen zijn dat een heleboel mensen slachtoffer zijn van spookbeelden die Gods tegenstander satan, in hun hoofd heeft gestopt? Nee Eva je zult niet sterven, nee Kaïn deze zonde is te groot en kan niet vergeven worden, nee Abraham zo werkt dat niet, je vrouw is echt te oud, neem Hager maar, nee Jezus spring maar van de Tempel want Hij zal Zijn Engelen gebieden en opdracht geven zodat U Uw voet niet zult stoten aan een steen, etc...., waarmee wordt ingegaan tegen wat God ons heeft belooft als het begin van alles?

Maar los van dat, ik geloof dat mensen op water kunnen lopen, ik geloof dat de mensen doden kunnen opwekken, ik geloof dit omdat God het zegt in Zijn woord en God staat boven de wetenschap en boven de natuurwetten.
Dus al zou het kloppen wat bepaalde wetenschappers zeggen, dan nog geloof ik dat Gods wet waarheid is, actueel en actief en dat Gods helende kracht door Zijn Geest ons boven de omstandigheden kan uittillen zodat wij kunnen veranderen door de hervorming die in ons denken wordt bewerkt. We moeten wel willen en ervoor kiezen. Ik denk dat die verlossing en bevrijding voor een ieder is weggelegd, dat God staat te popelen om alle mensen vrij te maken van iedere last, in ieder geval en op z'n minst de kracht en de wijsheid geeft om hier boven te staan en betere keuzes te maken.

Ik ben niet de aangewezen persoon om de eerste steen te werpen, en ik denk dat niemand daar voor in aanmerking komt, ik ben niet de aangewezen persoon om te oordelen, omdat het oordeel aan God is.
Het is mijn taak om Gods woord te delen en om mensen te helpen, waardoor ze vrij kunnen komen van zondige banden die hen gevangen houden in welke vorm ze zich ook aandient.

God houdt van ons allemaal, zonder aanzien des persoons en onvoorwaardelijk, dus zonder voorwaarde, maar God heeft wel een bepaalde weg uitgestippeld voor Zijn kinderen. Geloof en ga heen, volg Mijn weg, leef volgens Mijn wetten en verordeningen, vertrouw en zondig niet meer, in de kracht, de vrede, de rust en de liefde van de Heer, door de Heilige Geest, dan zal Ik uw Heelmeester zijn!

Leviticus 20: 26 Leef heilig, want Ik ben heilig en heb jullie van tussen de andere volken uitgekozen om mijn eigen volk te zijn.

Reacties

Populaire posts