de wapenrusting van G'd

"Tenslotte, broeders en zusters: wees sterk in de kracht van de Heer. 11 Doe de hele wapenrusting van God aan. Dan kan de duivel jullie met zijn sluwe streken geen kwaad doen. 12Want we strijden niet tegen mensen, maar tegen de onzichtbare leiders, machten en heersers van deze donkere wereld. Dus tegen de duivelse geesten in de geestelijke wereld. 13 Doe daarom de hele wapenrusting van God aan. Dan kun je je verdedigen als het kwaad je aanvalt. En dan kun je ook blijven staan als je alles hebt gedaan wat je moest doen." Efeziers 6: 10- 13.



We liggen onder vuur, maar een vuur die sluw, schimmig, duister, vaak onzichtbaar en in en in slecht. Waarom liggen we onder vuur, wat valt er te halen bij ons, wat is de winst van de aanvaller, wat is zijn doel? De aanvaller is bekend, het is G'ds "grote" tegenstander en erop uit om al het vlees te vernietigen. 

In Openbaring 7 lezen we dat G'd deze alles vernietigende macht tegenhoudt tot een zeker moment,
"Daarna zag ik op de vier hoeken van de aarde vier engelen staan. Ze hielden de vier winden van de aarde tegen. Zo waaide er helemaal geen wind meer over het land, over de zee en door de bomen. 2 En ik zag een andere engel komen van waar de zon opkomt. Hij had het stempel van de levende God bij zich. Hij riep luid tegen de vier engelen die de winden tegenhielden en die de macht hadden gekregen om de aarde, de zee en de bomen kwaad te doen: 3 "Jullie mogen de aarde en de zee nog geen kwaad doen. Eerst moeten we een stempel zetten op het voorhoofd van de dienaren van God als bewijs dat ze van God zijn." Openbaring 7: 1- 3

In het verhaal van Job in het gelijknamige bijbel boek Job, zien we ook dat satan Job wil verzoeken en dat G'd hem de ruimte geeft tot een zekere hoogte, dat hij veel verwoestend in zijn leven mag aanbrengen maar dat hij van zijn leven moet afblijven.  G'd heeft de regie en als G'd de regie niet zou hebben dan zou de aarde er al heel lang leeg, duister en verdorven uitzien. We hebben een duister en alles vernietigende satanische tegenstander, onze strijd is tegen hem, niet tegen mensen en dieren, niet tegen vlees en bloed maar tegen demonische krachten en machten. 

Onze leven kent vele valkuilen, vele bressen in onze verdediging en wij zijn van nature niet bestand tegen een dergelijke overmacht. Hoe groot deze overmacht is wil ik laten zien door wie deze duistere macht vertegenwoordigd.

"De Heer zei tegen mij: 12 "Mensenzoon, zing dit treurlied over de koning van Tyrus:
U was volmaakt. U was vol van wijsheid en volmaakt mooi. 13 U woonde in Eden, de tuin van God.
U was helemaal bedekt met allerlei edelstenen: sardis, topaas, diamant, turkoois, sardonyx, jaspis,
saffier, robijn, smaragd. Al die stenen waren met gouden zettingen op u vastgezet. Op de dag dat u gemaakt werd, werden ze voor u gemaakt. 14 Ik had u een taak gegeven: u was een beschermende engel. Ik had u een plaats gegeven op mijn heilige berg. U mocht tussen de vurige stenen komen. 15 Vanaf de dag dat Ik u maakte, leefde u zoals Ik het wil. U was volmaakt.
Totdat u op een dag slecht werd.16 Want doordat u zo rijk werd, kreeg het kwaad u in zijn macht. U leefde niet langer zoals Ik het wil. Daarom stuurde Ik u weg van mijn heilige berg. U, beschermende engel, mocht niet langer tussen de vurige stenen komen. 17 U was er trots op geworden hoe prachtig u er uitzag. Daardoor verloor u uw wijsheid. Ik wierp u neer op de aarde. Koningen van andere landen liet Ik zien hoe het slecht met u afliep.18 Door uw slechte en oneerlijke manier van leven heeft u uw heiligdommen bedorven." Ezechiel 28: 11- 18

Deze koning is naar de aarde geworpen met al zijn pracht, heerlijkheid en macht. Met deze afgedwaalde oppermachtige engel hebben wij van doen. Probeer je voor te stellen dat deze machtige engel van G'd in de hoogst denkbare positie, overloopt naar de dark side of the force. Alles wat aan hem, heilig, goed, mooi en prachtig was, uitblinkend in macht en wijsheid is naar de aarde geworpen. Nu gaat hij rond als een briesende leeuw, zoekende wie hij kan verslinden wetende dat zijn tijd kort is. Een dergelijke alles verslinden duistere niemand ontziende macht staat tegenover ons, beter gezegd, valt ons daar waar hij kan 24/7 in de rug aan en dat gevaar moeten wij weerstaan. Daarom zegt G'd in vers 10 van deze Efezier brief: "Tenslotte, broeders en zusters: wees sterk in de kracht van de Heer". 

"Ga dus staan en bind om je heupen de waarheid ... als een riem. Trek rechtvaardigheid ... aan als een pantser. 15 Wees bereid om het goede nieuws van de vrede met God aan de mensen te brengen. Dat zijn je schoenen. 16 Houd vooral vast aan het geloof. Je geloof is je schild. Houd dat schild omhoog zodat je alle brandende pijlen kan uitdoven die de duivel op je afschiet. 17 Zet de helm van je redding op je hoofd. Neem het zwaard van de Geest in je hand. Dat is het woord van God." Efeziers 6: 14- 18.

G'd wil dat wij sterk zijn in Zijn kracht. G'ds kracht is er, G'ds kracht gaat boven alle krachten en machten uit en G'd wil dat wij daar sterk in zijn dat deze kracht sterk in ons leven vertegenwoordigd is, dat het ons leven vult en beheerst, dat het ons leven bedekt, en beschermd als een dome.
Die bescherming biedt G'd ons, G'd geeft wat wij nodig hebben om weerstand te bieden tegen de aanval van de duivel, dat we onze hoofd erbij houden, dat we met ons hart en ziel die strijd aangaan en dat we terugslaan en met hoge snelheid, met haast,  lichte, stabiele en sterke voeten het woord van G'd het evangelie van vrede over de wereld verspreiden. 

Ga staan, maak je klaar om te vertrekken en bindt je lange rok om je heupen om op weg te gaan, met het wapen van G'd in de aanslag en wees bereid om je in te zetten voor G'd, die weg te gaan die G'd voor jou heeft uitgestippeld, die weg die Christus ook gegaan is. Jezus is de Waarheid, Jezus is onze verlossing, onze redding Zijn offer is de enige weg naar G'ds troon. Laat je niet in de luren leggen en wijsmaken dat er een andere weg is, die is er niet, een andere weg is een weg van zonde, zonde omdat zij niet willen geloven in het offer van Jezus, het is een vals evangelie als iets anders verkondigd wordt.

Trek rechtvaardigheid aan als een pantser. Leef zoals G'd het wil, overtuigd en met de borst vooruit, en laat de rechtvaardigheid die van G'd komt jou bescherming zijn, laat je hart spreken, maar houd je hart vooral zuiver en laat deze niet onbeschermd. Waak over je gevoelens, en laat je vooral leiden door G'ds Geest en het Woord.
Sta sterk in je schoenen, ga op weg bereidwillig om de boodschap van G'd, zijn vredes evangelie de wereld over te brengen. Ga in de kracht van de Heer, de Heer die alle macht heeft in de hemel en op aarde, en met die macht is Hij bij ons tot het einde.
"Jezus kwam naar hen toe en zei: "Ik heb alle macht in de hemel en op de aarde gekregen. 19 Ga nu op pad en maak alle volken tot leerlingen van Mij. Doop hen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. En leer hen om alles te doen wat Ik ook aan jullie heb geleerd. 20 En IK BEN ... alle dagen met jullie, totdat de tijd van de wereld om is." Matteus 28: 18- 20.

 Geloof, geloof met volle overtuiging, geloof zo groot als een mosterd zaadje, dat is voldoende gebleken om bergen te verzetten. Geloof en laat de omstandigheden dit geloof niet tot wankelen brengen, waak voor ongeloof, satan zal ons constant bestoken met zijn valse leugens en G'd onterende praatjes, hij zal ons met zijn kracht en macht proberen te intimideren en helaas nog te vaak succesvol.  Ik geloof Heer, kom mij ongeloof te hulp!

Bescherm je hoofd en gedachten tegen invloeden van buiten af. Waar kijkje naar, wat lees je, en wat hoor je, wat proef je en wat ruik je. Door wie en wat laat jij je gedachte beïnvloeden, let op waar je hart en hoofd naar uit gaan. Laat het niet zijn als de vrouw van Lot, die tijdens haar vlucht uit Sodom en Gomorra ondanks de waarschuwing, stopte en te lang stil stond bij datgene waar haar hart en hoofd het meeste naar verlangde. Zie niet om, zie niet op de omstandigheden, maar zie op het grote en krachtige werk van G'd. Zie niet op de storm, op de golven en op de duisternis om je heen, zie op Jezus, laat het hoofd tegen je hart de beloften van G'd uitspreken en zet de volgende stap vanuit die waarheid.

Lees, overdenk en graaf je vast in G'ds woord. Je zwaard, G'ds woord is het enige onderdeel van je wapenrusting waarmee je in de aanval kunt gaan. Je hoeft niet afwachtend in een hoekje te gaan zitten, ga, maar wees je bewust van het feit dat als je gaat er twee trouwe begeleiders zijn, uit en kamp van satan en uit het koninkrijk van G'd. G'ds woord is ons wapen om de aanvallen vanuit het duister terug te dringen en af te slaan, het zal ons helpen ons pad zuiver te houden, omdat Zijn woord als licht is op onze levensweg. We kunnen nee zeggen tegen zaken die niet goed zijn in G'ds ogen en kunnen terug slaan met "Er staat geschreven". Liefde voor de waarheid zal ons iedere keer weer terug brengen tot G'ds liefdes brief aan ons. De Auteur van deze liefdes brief zal onze leeraar zijn en ons helpen zuivere en rechte sporen te trekken en te handhaven. 
Het zwaard van de Geest zal ons tevens helpen G'ds woord te verstaan, toe te passen en de onzuivere en valse leer van satan aan het licht te brengen. 

Bidt, laat het gebed als co factor, als synergist onze wapenrusting versterken, zodat ons wandelen met G'd krachtig en allert zal blijven.

"En bid bovendien met alle soorten van bidden en smeken, bij alles wat zich voordoet. Laat je daarbij leiden door de Heilige Geest. Let er op dat je dat doet. Bid zonder ophouden voor alle gelovigen. 19 Bid ook voor mij. Bid dat God mij steeds de goede woorden zal geven. Bid dat ik vol geloof en zonder vrees het geheim van het goede nieuws van God bekend zal maken." 
Efeziers 6: 18, 19.









Reacties

Populaire posts