als je gekocht en betaald bent, ben je van G'd!

"Weten jullie dan niet dat slechte mensen niet bij Gods Koninkrijk zullen horen?" 
1 Korintiers 6: 9.

Slechte mensen zijn mensen die leven zonder G'd. Volgens Romeinen hoofdstuk drie vanaf vers tien, kunnen we lezen wie wel en wie niet slecht zijn.



"Niemand leeft zoals God het wil, helemaal niemand. Niemand is verstandig. Niemand verlangt werkelijk naar God. 12 Iedereen doet wat hij zelf wil. Niemand leeft zoals God het wil. Niemand doet iets goeds, helemaal niemand. 13 Hun woorden brengen alleen maar dood en ellende. Ze liegen en bedriegen. Hun woorden lijken wel vergif. 14 Ze vloeken en ze schelden. 15 Ze staan altijd klaar om iemand te vermoorden. 16 Overal laten ze een spoor van verwoesting en ellende achter. 17 Ze weten niet hoe ze in vrede kunnen leven. 18 Ze hebben geen enkel ontzag voor God." Romeinen 3: 11-18.

Dat is ons uitgangspunt in het leven, zo worden wij geboren. Let wel, dit is geen "helaas pindakaas" gegeven, want G'd heeft voor een oplossing gezorgd. In de brief van Johannes het zestiende hoofdstuk lezen we hoe wij kunnen ontsnappen aan deze weg van de dood. "En als Hij (de Heilige Geest) gekomen is, zal Hij de mensen overtuigen. Hij zal hen ervan overtuigen dat ze ongehoorzaam zijn aan God, dat God rechtvaardig is en dat Hij zal rechtspreken. 9 Hij zal hun laten zien dat ze ongehoorzaam zijn aan Hem, omdat ze niet in Mij (Jezus) geloven." 
Johannes 16: 8, 9.

Niet geloven in het offer van Jezus aan het kruis van Golgotha, niet geloven dat wij in een zondige tot de dood veroordeelde staat leven en dat Christus onze enige Weg tot ontsnapping is, dat is zonde dat is ongehoorzaamheid. Wij kunnen ons zelf niet redden en verlossen en er zijn geen andere goden of middelen die dat wel kunnen, dan alleen de Zoon van G'd omdat G'd de Vader zelf dit wilde, omdat G'd uit liefde voor de mens zich met ons wilde verzoenen en de Zoon die zelf G'd is, heeft deze taak op zich genomen. Er is geen andere weg tot het eeuwige Leven, er is geen andere Weg waardoor de relatie met onze Bron van leven en liefde hersteld kan worden, als voorwaarde voor dat eeuwige leven.

Zonde is dus niet het liegen of het stelen, echtbreken, doodslag of homoseksualiteit zelf, zonde is je zondige staat niet willen erkennen in het licht van G'd. Na de overtuiging door G'ds Geest zeggen dat je het offer van Jezus Christus niet nodig hebt om verlost te worden.

Stelen, echtbreken, doodslag of homoseksualiteit zijn voortvloeisels van onze zondige staat, wat tevens inhoudt dat als wij het licht van G'd hebben gezien, als G'd ons Zijn spiegel, Zijn wet, heeft voorgehouden dat wij ons dan ook omkeren van die slechte, verderfelijke weg met de eeuwige dood tot gevolg.

"Houd jezelf toch niet voor de gek! Mensen die met allerlei mannen of vrouwen naar bed gaan, of niet trouw zijn aan hun eigen man of vrouw, of op andere manieren dan de normale manier seks hebben, of stelen, of hebzuchtig zijn, of te veel drinken, of leugens over anderen rondvertellen of mensen bedriegen, zullen Gods Koninkrijk niet binnengaan. 11Sommigen van jullie zijn zo geweest. Maar jullie hebben je laten schoonwassen. Jullie horen nu bij God. Want jullie zijn vrijgesproken van schuld dankzij de Heer Jezus Christus en de Geest van onze God." 1 Korintiers 6: 10, 11

Heb je ja gezegd tegen G'd en heb je het offer van Jezus aangegrepen als jouw middel en weg tot redding en verlossing, en ben je gedoopt, dan horen je bij G'd, zijn wij Zijn kinderen en medeburgers van G'ds koninkrijk. Je was zondig, schuldig en tot de dood veroordeeld, je bent nu vrij van schuld en gaat nu de weg van leven, de weg naar de troon van G'd.

"Alles mag, maar niet alles is nuttig. Ik mag alles, maar ik mag nergens slaaf van worden. 13 Het eten is voor de maag, en de maag is voor het eten. Maar uiteindelijk zal God alle twee vernietigen. Maar het lichaam is niet bedoeld om allerlei verkeerde dingen op het gebied van seks mee te doen. Nee, het is voor de Heer, en de Heer is voor het lichaam. 14 God heeft niet alleen de Heer uit de dood teruggeroepen en weer levend gemaakt. Hij zal ook óns lichaam door zijn kracht weer levend maken." 1 Korintiers 6: 12- 14

Alles mag, maar niet alles is nuttig. Er zijn dus zelfs dingen in ons leven, die niet in directe zin verkeerd zijn maar die wel een verkeerde uitwerking kunnen hebben op ons of onze omgeving. Als alles zou mogen dan waren er geen verkeerde dingen, dus dit moeten we lezen in een ander licht. Paulus spreekt hier nl gelovigen aan op hun gedrag, mensen die zich bekeerd hadden. Gelovigen die stil waren blijven staan in hun geloof, die niet overspoeld waren met regel en wetgeving, maar gelovigen die nog niet zolang geleden tot bekering waren gekomen en stil zijn blijven staan in hun ontwikkeling. Gelovigen die door eigen toedoen nog niet bekend waren met alle details van het geloof. En Paulus zegt dan, eten is geoorloofd maar niet alles wat je eet is nuttig. Je kunt verslaafd raken aan bepaald eten, dat is niet goed, maar daar zit niet direct een besmetting aan die je in directe zin ten gronde kan richten.

Daarentegen zijn er hele heldere zaken, zoals overspel en hoererij die dus gewoon echt niet kunnen. Op het gebied van seks je lusten maar domweg botvieren is een kwalijke zaak en dat moet stoppen. Door verkeerde seksuele omgang verbindt je je aan die ander, wordt je één met haar en vult die andere waar je hoererij en onterechte seks mee hebt een plek in die de weg tot Christus blokkeert en afsluit. Daarmee geeft Paulus aan in G'ds woord dat seksualiteit thuis hoort in een duurzame relatie tussen een man en een vrouw en nergens anders.

"Weten jullie dan niet dat jullie lichaam een deel is van het lichaam van Christus? Dan kun je jezelf toch niet aan een hoer geven? 16 Want als je jezelf aan een hoer geeft en met haar naar bed gaat, word je één lichaam met haar. Want God zegt: "Die twee zullen één geheel zijn." ... 17 Maar als je jezelf aan de Heer geeft, wordt je geest één geheel met Hém." 1 Kortintiers 6: 15- 17.

Je geest verbindt zich dus met de geest van die andere als je één geheel wordt met die andere mens, je krijgt een zielsverbintenis die alleen maar onder de juiste condities, dus in een huwelijk of duurzame relatie zo u wilt, kan en mag plaatsvinden. Die ruimte heeft G'd de mens gegeven en geen andere en dus ook geen andere vorm of variant hierop.
In de liefdes relatie is er dus tussen mensen, man en vrouw, ruimte voor een intieme fysieke relatie, waardoor de liefde voor elkaar en zeker ook door het krijgen van kinderen op de meest optimale manier vertolkt wordt. De geesten van deze twee zijn verbonden, maar ook hun ziel wordt met elkaar verbonden door deze seksuele, intiem zuiver onderdeel van hun relatie, zij zullen geheel één zijn.

"Doe dus geen dingen op het gebied van seks die God niet goedvindt. Alle andere verkeerde dingen die je doet, hebben niet met je lichaam te maken. Maar met verkeerde seks doe je je eigen lichaam kwaad. 19 Weten jullie dan niet dat je lichaam een tempel is van de Heilige Geest? Hij woont in jullie. Jullie hebben Hem van God gekregen. Jullie zijn niet van jezelf! 20 Want God heeft jullie voor een hoge prijs gekocht. Eer God dus met jullie lichaam en met jullie geest, want zij zijn van God." 1 Korintiers 6: 18- 20

Als wedergeboren mensen, zijn wij tempels van G'ds Geest en G'd wil dat wij deze tempel eerbiedigen, en zuiver houden. Wij zijn gekocht en betaald en niet meer van onszelf en dus bepalen wij ook niet zelf hoe wij er mee omgaan, G'd gaat daar over en wil graag dat je Zijn wil daarin leert kennen en Zijn wil daarin volgt. Niet wat wij denken of voelen maar wat G'ds wil is voor ons. 

Vergeet niet dat jullie de tempel van God zijn. In die tempel woont Gods Geest. 17 Als iemand de tempel van God kwaad doet, zal God hém kwaad doen. Want de tempel van God is heilig. Jullie zijn die heilige tempel! 1 Korintiers 3: 16, 17.

Reacties

  1. Dr.Agbazara is a great man,this doctor help me to bring back my lover
    Jenny Williams who broke up with me 2year ago with his powerful spell
    casting and today she is back to me so if you need is help contact him on
    email: ( agbazara@gmail.com ) or call/WhatsApp +2348104102662. And
    get your relationship problem solve like me

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts