een boodschap voor de eindtijd, voor nu!

"In het tweede regeringsjaar van Nebukadnezar had Nebukadnezar dromen. Daardoor werd zijn geest verontrust en was het met zijn slaap gedaan." Daniel 2: 1

In het tweede jaar van Koning Nebukadnezar, 606 voor Christus had Nebukadnezar een droom, waardoor zijn geest verontrust was.

Tovenaars, bezweerders en magiƫrs werden geroepen om de droom aan de koning bekend te maken.
Maar niemand van hen kon aan de koning laten weten welke droom hij had gehad. De koning eiste dat als zij de droom niet konden vertellen wat hij gedroomd had hij hen in stukken zou hakken.
Hun antwoord op het verzoek van koning is bijzonder en waar:

"Want de zaak waar de koning om vraagt, is te moeilijk. Er is niemand anders die het in de tegenwoordigheid van de koning te kennen kan geven dan de goden, die hun verblijf niet bij de schepselen hebben".


Daar spraken deze bezweerders een waar woord, tot op zeker hoogte want ze rekende alleen op hun eigen kunnen, op hun eigen verleden, hun eigen ervaring, wijsheid en inzicht. De waarheid kwam hier boven water, de bekende aap kwam uit de mouw. Aardse stervelingen hebben geen contact met de goden. De reden laat zich raden, volgens de bijbel zijn er geen goden waar mee we contact kunnen hebben, dan alleen satan en zijn vervolg. Dat zijn geen goden dan zijn schepsel van G'd.

De enige echte G'd, de Schepper van hemel en aarde is in contact met ons, waardoor wij in contact met Hem zijn. Het gaat onze Vader in de hemel om een relatie met Zijn kinderen.

Met Daniel had G'd een bijzondere relatie. Daniel had inzicht in verborgen zaken, in dromen de toekomst, niet van zichzelf maar van G'd uit de hemel ontvangen.
Daarom klopte in zeker zin de opmerking wel, dat niemand contact heeft met de geesten wereld dan alleen zij die contact hebben met G'd.

Daniel had contact met G'd en daarom kon hij de droom van Nebukadnezar uitleggen. Hij was zelfs instaat om de koning de aanleiding van zijn droom te duiden. Een droom die ging over de toekomst, en hoe die zou verlopen. G'd gaf daar antwoord op. Wist je dat?









Reacties

Populaire posts