G'd was toornig op ons, maar.....

"Op die dag zult u zeggen: Ik dank U, HEERE, dat U toornig op mij geweest bent, maar Uw toorn is afgekeerd en U troost mij." Jesaja 12: 1Bijzonder dat je blij kunt zijn met iemand die toornig op je is, boos is en op het punt staat Zijn wraak over je uit te storten. De Heere, de Schepper van hemel en aarde, Hij die woont in een ontoegankelijk licht, Hij wil Zijn toorn over ons uitstorten, maar waarom?

De aarde is in zonde gevallen, door ongehoorzaamheid is er een dodelijke afstand gekomen tussen de Schepper en Zijn schepsels. De aarde is vanaf dat moment aan verderf en dood onderhevig. Dat is de prijs die wij moeten betalen voor onze rebellie. Licht en duisternis kan niet samen gaan, daar waar Licht is moet de duisternis wijken en dat geldt ook voor het Leven. Leven en dood kunnen ook niet samen gaan. Daar waar Leven is moet dood verdwijnen. Bij G'd is Licht en Leven en geen nano millimeter ruimte voor duisternis en dood. Als wij in onze zondige, duistere en verderfelijke staat bij onze Schepper en G'd in de buurt komen dan zullen wij voorzeker sterven. Die waarschuwing kregen Adam en Eva toen ze van G'd een rondleiding in de hof van Eden kregen en bij de boom van goed en kwaad kwamen. Deze boom zegt G'd heb Ik in de ban gedaan, op het moment dat je van deze vrucht eet zul je voorzeker sterven.


Er is gegeten van deze boom, het kwaad is geschied en het kwaad heeft zijn intrede gedaan in onze wereld, de plek waar wij als koningen zouden heersen over alles wat G'd gemaakt had.
Duisternis en dood deed intrede in de wereld van G'd en G'd haat de zonde, G'd haat duisternis, verderf en dood. Zodra dood en duisternis er zijn in een omgeving waar G'd Heer en Meester is, op G'ds grondgebied dan is er ook toorn, toorn in de vorm van Liefde, Licht en Leven.
Zie de zonde als vuur, wat om zich heen grijpt om alles te vernietigen wat het in zijn macht krijgt. Zie G'd, Zijn Liefde, Leven en Licht als Water. Water dooft het vuur, water is toornig op vuur en zal het vuur uitdoven en volledig wegdoen, noem het vernietigen.
Zo is het ook met G'd en ons en de wereld waarin wij wonen. Onze zondige status, onze zondig zijn heeft geen bestaansrecht in G'ds wereld, in G'ds schepping, en zal ook op termijn weggedaan, uitgeroeid en weggevaagd worden.

G'd haat de zonde, maar G'd haat niet de mens. Zijn toorn is gericht op onze zonde en niet op ons. Het feit dat G'd toornig op ons is, (op de zonde in ons en de zonde die wij doen), heeft er toe geleid dat G'd de contradictie, nl de haat tegen de zonde en de liefde voor de zondige mens moest oplossen. G'd wilde absoluut niet het kind met het badwater weggooien.

De oplossing voor het probleem was Hijzelf. Hij wilde het zonde probleem oplossen, niet de zondige staat van de wereld, maar de zondige staat van de mens. In Jezus Christus de Zoon van G'd, G'd zelf heeft Hij zonde, schuld, dood en verderf van elkaar weten te scheiden. Als een tweesnijdend scherp zwaard heeft Hij ons los weten te snijden van de dood, van de zonde en de schuld. Het offer aan het kruis van Golgotha was het enige antwoord op de dodelijke scheiding tussen G'd en de mens. Er was geen andere optie om de relatie tussen G'd en de mens te herstellen, dan door de Zoon die voor ons de dood is ingegaan om als zondeloos mens de dood weer te ontstijgen en ons op die manier deelgenoot te laten worden aan dat nieuwe Leven.

Er is geen religie op aarde die het zonde probleem op een effectieve en een eeuwigdurende manier kon oplossen. Geen enkel ander geloof geen enkel andere (af) god heeft een afdoende antwoord kunnen geven op de onweerstaanbare roep van de vader van de zonde, leugen en dood. Wij hebben gezondigd en de wet van G'd de Allerhoogste heeft verklaard: "Ten dage dat gij daarvan eet (ongehoorzaam bent) zult gij voorzeker sterven," dan kom je te vallen in de handen van de boze.
Niets kan ons uit de greep van deze zekere dood verlossen, G'ds wet is niet te veranderen of om te buigen. Geen leugen als reïncarnatie of hard werken, aardig zijn, zorgen voor je naasten en goed doen in welke vorm dan ook is afdoende om ons vrij te kopen. Geen Boedha, Tao, Mohammed, Adolf, Obama noch de Paus kunnen ons verlossen. Komt bij dat zij niet eens hun leven voor ons hebben gegeven laat staan dat hun zondig leven niet eens voldoet als verlossend offer voor G'ds aangezicht.
Niemand is waardig gebleken dan alleen het Lam van G'd, G'ds eigen Zoon, die de zonde van de wereld kan wegnemen.

Daarom is G'ds toorn afgekeerd, door Zijn eigen Zoon is de toorn tav de zonde op Jezus gekomen. Jezus is verlaten door Zijn Vader, Jezus is daardoor de dood ingegaan, en heeft op die manier de wraak en de toorn van G'd op zich genomen, en dit voor ons het graf ingenomen en daar gelaten. Als wij geloven in dat verlossende offer, in het verlossend werk van Jezus, dan zijn wij vrij van G'ds toorn. G'ds toorn zal uitgestort worden over deze zondige wereld en over iedereen die onder de zonde valt. En ieder die het offer van Christus niet aanneemt en accepteert als hun Weg tot het Leven, zal onder die troon en wraak van G'd terecht komen.

G'd is mijn heil geworden, Jezus die G'd is, is mijn heil geworden, mijn Verlosser en Zaligmaker en daarom zal ik vertrouwen hebben tav de toekomst, tav iedere nieuwe dag die Hij mij geeft en zal ik om die reden geen angst kennen. Als dit helder is en als dat jouw overtuiging is geworden dan zal op die dag G'd dank gebracht worden omdat jij een dochter of zoon van G'd bent geworden, een broer of zus van Jezus Christus.

Vertrouwen en geloven in deze enige Weg tot de troon van G'd en is het waard om verkondigd te worden. Deel wat G'd voor jou betekend, dat Zijn toorn over jou, is geweken omdat je een kind van G'd bent geworden door Zijn Zoon. Je bent een koningskind, een burger van het nieuwe koninkrijk, het eeuwige Koninkrijk van liefde, waar G'd zelf in ons midden woont.

"Zing psalmen voor de HEERE, want Hij heeft zeer grote dingen gedaan. Laat dit bekend worden over heel de aarde!" Jesaja 12: 5


Reacties

Populaire posts