genesis 1: de schepping

Genesis 1:1 In het begin schiep God de hemel en de aarde. 2. De aarde nu was woest en leeg, en duisternis lag over de watervloed; en de Geest van God zweefde boven het water.


Wanneer: in het begin
Wie: God
Wat: Schepping van hemel en aarde

God schiep in het begin hemel en aarde.

Wanneer was dat begin, het begin van wat? Wellicht een niet wetenschappelijk antwoord, of misschien een antwoord dat hoe dan ook boven de wetenschap uitstijgt, boven ons denken in tijd en ruimte. In het begin is in het raamwerk van ons begin, ons begin van tijd in de ruimte.

God maakte hemel en aarde, plaatste objecten op een bepaalde tijd in een ruimte die Hij gecreëerd had. Hij maakte om redenen, zon maan en sterren, bomen, planten dieren en uiteindelijk het kroonstuk van de schepping de mens.

Alles op vastgestelde tijden, op vastgestelde dagen, volgens vaste wetgeving. Toen God die boven iedere wet staat die gelden voor onze planeet, maar ook daarbuiten, alles gemaakt had, committeerde Hij alles wat Hij gemaakt had aan wetgeving. Het maken gaat onze aardse wetgeving ver te boven, het leven binnen dit samenstelsel van dingen en leven, vraagt nauwkeurige naleving van die wetgeving, anders is er geen leven mogelijk.

Alles draait in de juiste banen op de juiste snelheid, alle verhouding kloppen zoals zuurstof en stikstof, iedere nano afwijking heeft desastreuze gevolgen voor al het leven op deze planeet, maar ook voor de planeet zelf en voor het gehele universum.

Niets is aan het toeval overgelaten, hoewel men in andere kampen probeert te duiden dat de wetenschap aantoonbaar heeft gemaakt dat alles toevallig is (contradictie in terminus), beweert de bijbel precies het tegenoverstelde. Alles is een kwestie van High Intelligent Design en niets is er voor niets en derhalve is ook niets aan het toeval overgelaten. Er is geen kansberekening die overeind blijft, geen tijdsberekening die staaft wat wij met z´n allen zijn gaan geloven, toen het geloof in plaats kwam van evolutie, zover kunnen we nl nog niet eens rekenen, zelfs dat ligt buiten het bereik van onze mogelijkheden.

Dag 1: hemel en aarde en licht.
Dag 2: de dampkring, een gewelf van water
Dag 3: droge aarde, groen en zaaddragend gewas, vruchtbomen
Dag 4: zon, maan en sterren (het licht was er al 👀)
Dag 5: grote zeedieren, vissen en de vogels in de lucht
Dag 6: levende wezens, vee, kruipende dieren naar zijn soort en de mens naar Gods beeld en Gods gelijkenis.

Dit kan je niet aan het toeval overlaten, misschien een to good to be true story, maar altijd nog beter dan slachtoffer te zijn van het lot, slachtoffer van het toeval en daarmee slachtoffer worden van het recht van de sterkste, van een toevallige samenloop van omstandigheden, van brut geweld en liefdeloosheid met een uitzichtloze toekomst met een complexiteit die iedere fantasie en verworven techniek overstijgt.

Ik geloof in God als de grootste wetenschapper aller tijden, Hij weet, Hij zegt en het ontstaat, Hij maakt, Hij maakt, en Hij roept wat niet is tot aanzijn.

Het is aan Hem waaraan ik mijn identiteit ontleen, aan de Schepper van hemel en aarde, ik ben een kind van Hem een Almachtige Liefdevolle God, waaraan ik mijn bestaansrecht en identiteit ontleen. Wij zijn Koningskinderen van een Priesterlijk nageslacht, broers en zussen van Jezus onze Schepper, en Verlosser.

El Echad - De Ene God

Genesis 2:1 Zo zijn de hemel en de aarde voltooid, en heel hun legermacht. 2. Toen God op de zevende dag Zijn werk, dat Hij gemaakt had, voltooid had, rustte Hij op de zevende dag van al Zijn werk, dat Hij gemaakt had. 3. En God zegende de zevende dag en heiligde die, want daarop rustte Hij van al Zijn werk, dat God schiep door het te maken.












Reacties

Populaire posts