kerst of zonnewende

Want opstandigheid is een zonde van waarzeggerij, en tegenstreven is afgoderij en beeldendienst.
Omdat u het woord van de HEERE verworpen hebt, heeft Hij u verworpen, zodat u geen koning meer zult zijn. 1 Samuel 15: 23



Protestant Nederland, we doen niet aan het zonnewende feest toch? Dat is een heidens feest en druist tegen alles in wat te maken heeft met de geboorte van Jezus.

Hoewel christelijk Nederland de indruk wekt dat kerst over de geboorte van Jezus gaat is het een leugen die verpakt is in een glinsterende, zwaar vercommercialiseerde vrede op aarde smoes.

Vrede op aarde en in de mensen een welbehagen, en de boom staat daar model voor?
Zeker een boom staat voor leven, (behalve als je hem gekapt hebt), vooral Dennenbomen en Cipressen die in de Winterseizoenen van ons leven groen blijven, zich krachtig tonen. Vooralsnog geen reden om onze knieën ervoor te buigen en te vereren als een god die zeggingskracht heeft in ons leven, noch bepaald hoe onze toekomst eruit zal zien.

Dankzij ons tolerante en protestant over het paard getilde gevoel van eigenwaarde, vergevingsgezindheid en meevoelendheid doen we lekker met z´n allen mee aan een feest welke wel eens een doorn in Gods ogen zou kunnen zijn.
Ons kerstfeest staat voor vermenging van leugen met waarheid, maar heeft in essentie totaal, maar dan ook totaal niets met de waarheid te maken. Gelukkig maar dat wij meesters zijn geworden in het vergoelijken van onze daden, we buigen er niet voor, we knielen ons er niet voor neer, nee, strikken als het ware genoodzaakt onze veters op het juiste moment zodat wij niet struikelen noch vallen.

U, o koning, hebt zelf bevel gegeven dat iedereen die het geluid zou horen van de hoorn, fluit, citer, luit, lier, panfluit, en allerlei muziekinstrumenten, moest neervallen en het gouden beeld aanbidden, Daniel 3: 10

Net als moord, in een bepaalde context noemen we dat tegenwoordig gewoon abortus. Eerlijk is eerlijk dat klinkt toch heel anders, dat klinkt een stuk genuanceerder en dan wordt het ook te vaak en iets te makkelijker geaccepteerd.

Zonnewende oftewel Midwinterfeest, van oorsprong een Germaans feest werd gevierd ter ere van de Godin Freya, ook wel Frea of Freyja genoemd, zij is de Noordse godin van de vruchtbaarheid, de liefde en de wellust. Ook de oude Babyloniërs (het huidige Irak) eerden groenblijvende bomen als symbool van de zonnegod Nimrod.

Wat voor een signaal geven wij als protestanten nu af, accepteren wij leugen met waarheid en geven wij daarmee aan dat het niet uitmaakt wat je gelooft en wat je belijdt of hoe je het belijdt?
Deed satan in het paradijs niet hetzelfde? Is satan niet diegene geweest die twijfel heeft gezaaid, die Gods woord in twijfel trok waardoor de mens ten val kwam. Gaat het om: "er staat geschreven" of maakt het niet uit wat je gelooft en laten wij diensten opzetten tegen de ere dienst van God, vermengen we rein met onrein, occulte met Goddelijke zaken?

Laten wij het toe dat heidense feesten vermengd worden met Bijbelse feesten, feesten waarin God centraal staat als Schepper en Herschepper, als Verlosser en Zaligmaker, en is de geboorte van Jezus wel een bijbels feest te noemen? Pasen en Pinksteren zijn ook overwoekerd met zaken die onder de categorie, "gebruiken van de volken" vallen.

Let maar op mijn woorden, nog beter gezegd let op wat het boek Openbaring schrijft over hoe de eindtijd zal verlopen. Het merkteken van het beest, staat hier model voor. Kijk maar naar de zondagsviering als zijnde de dag van de Heer. De zondagsviering die de bijbels shabbat verdrongen heeft en in de plaats is gekomen van de door G'd ingestelde dag van rust en heiliging.

Gedenk de sabbatdag, dat u die heiligt.
Zes dagen zult u arbeiden en al uw werk doen,
maar de zevende dag is de sabbat van de HEERE, uw God. Dan zult u geen enkel werk doen
Exodus 20: 8-10

Gedenken, blijven herinneren, naleven, doen en eren.

De zondagswet is klaar, en die zal straks bij politieke wet worden ingevoerd met als graf smoes: 
"om de eenheid en de vrede in de wereld te herstellen, het terrorisme uit te bannen, oorlogen te beteugelen, hongersnood tegen te gaan, pandemieën te bestrijden en de klimaat doelen te realiseren".
En zie graf smoes nu niet direct als aanmatigend, omdat ik graag en zeker in dit geval wil duiden op de status van het woord graf, die staat voor dood, voor zonde en schuld. Zo ook deze smoes die ons rechtstreeks leidt naar een "geestelijke" afgrond.

Het zonnewende feest staat hier gelijk aan, ook van oudsher al door dezelfde kracht in het leven geroepen en het instrument welke zich hiervoor leende hete toen Babylon en nu Rome.

Satan heeft de kerk als instituut, als instrument om zijn woede de vrije loop te laten, en onder een schijn van godsvrucht vermengt hij waarheid met leugen en brengt hij het op deze manier Gods gemeente binnen. Dit "samenbindende" zonnewendefeest wat wij kerst noemen, wat een verering is van afgoden, wordt, alsof het nog niet erger kan, vermengd met sprookjes in de vorm van een kerstman die ergens op de noordpool woont. Heel subtiel als gezamenlijk vrede op aarde feestje worden ook onze kinderen van jongs af aan meegenomen in het netwerk van leugens, en wordt het niet mee willen gaan in deze occulte zaken en afgoderij, afgedaan als fanatisme en wettisch.

En wij als protestanten roepen allemaal in koor amen, we roepen in koor amen, als tijden en wet door de antichrist wordt veranderd, hoewel God ons ervoor gewaarschuwd heeft.
We vieren met z'n allen de zondag als dag van aanbidding terwijl de zondagsviering gelijk staat aan de viering van het zonnewendefeest en aanbidden daarmee een afgod, de enige echte afgod, nl satan, die er alles aangelegen is om ons in de leugen te laten geloven en Gods heerschappij als enige rechtmatige Wetgever en Schepper van hemel en aarde ter discussie te stellen en te ondermijnen.
Ik vraag me werkelijk in alle ernst af of protestant Nederland wel doorheeft op welk een hellend vlak dit staaltje leugenachtigheid van de hoogste orde ons gebracht heeft, wat levert ons deze vorm van tolerantie op en wat blijft er overeind van de aanbidding van de enige waarachtige God en Vader van de Schepping?

Als de drie vrienden van Daniel gebogen hadden voor een dergelijke afgod, misschien hadden ze op dat moment "toevallig" gewoon even hun schoenveters kunnen strikken, wat was er dan van hun getuigenis overgebleven, wat als ze de makkelijke weg hadden gekozen, de weg van satan verering. Want hoe je het ook noemen wilt, noem het tolerantie, noem het meegaan, noem het soepel willen zijn en respect betonen, de bijbel heeft er maar één benaming voor, nl. afgoderij, en dat is in Gods ogen onacceptabel. Het zonnewendefeest, het aanbidden van de god van de zon kan nooit als plaatsvervanger van Jezus fungeren, net zo min dat de zondag, met welk een geweldige retoriek ook omschreven van het hoe en het waarom, kan nooit de enige door God ingestelde dag n.l. de shabbat vervangen. Het is een wet van God en niet een wet van een Lodewijk de XIV, die in een concilie te Nicea in 323 n. Christus op laste van de Paus de viering van de zondag ingesteld heeft ipv de viering van de heilige shabbat, een dag welke getuigd van God als Schepper, van God als enig rechtmatig Wetgever en Heerser van ons Universum.

Zover ik het kan overzien, zijn de protestanten erg tolerant geworden tegenover afgoderij, een kwaad welke honderden jaren geleden nog bestreden werd, waar miljoenen martelaren voor op de brandstapel zijn gekomen. Is dit de erfenis van het leed en vergoten bloed van de Waldenzen? Is dit de vrucht gebleken van hun strijd voor gewetensvrijheid, van vrijheid van geloven in de enige Echte Almachtige God van Liefde?

Schamen we ons en komen we tot inkeer of vieren we gezamenlijk feest, en scharen wij ons onder hen die het merkteken op de handen en het hoofd krijgen?

Wie oren heeft die hore wat de Geest tot de gemeente zegt. Kies dan heden wie gij dienen zult!

Hieruit blijkt de volharding der heiligen, die de geboden Gods en het geloof van Jezus bewaren. Openbaring 14:12.....

Reacties

Populaire posts