wat de wet niet kon

Romeinen 3: 21-24, Thans is echter buiten de wet om gerechtigheid Gods openbaar geworden, waarvan de wet en de profeten getuigen, en wel gerechtigheid Gods door het geloof in [Jezus] Christus, voor allen, die geloven; want er is geen onderscheid. Want allen hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, en worden om niet gerechtvaardigd uit zijn genade, door de verlossing in Christus Jezus.

We hadden een tijdje terug op shabbat ochtend een mooie bijbelstudie met elkaar en één van de punten die mij tot veel nadenken heeft aangezet was een opmerking van een broeder uit onze groep. De opmerking dat Jezus op illegale wijze ons verlost heeft.
Paulus schrijft in zijn brief aan de Romeinen in hoofdstuk 3:21 dat gerechtigheid G'ds buiten de wet om openbaar is geworden. Hier krijgen we dus zicht op hoe redding en verlossing plaats vindt. Wat de wet niet kon, kan G'd die wet is wel.
De wet verklaarde ons schuldig, G'd verklaard ons onschuldig, maar volgens de wet kan dat niet. Dus deed G'd iets buiten de wet om en buiten de wet om is dus in onze ogen een illegale actie. De wet kan ons niet rechtvaardigen, het geloof kan dat wel.
Welk geloof kan mij dan rechtvaardigen? Het geloof in het plaatsvervangend offer van en door Jezus Christus.

De wet zegt dat wij de dood verdienen omdat wij schuldig zijn, aan te klagen en strafwaardig.
Christus zegt je bent vrij gekocht omdat ik voor jou ben gestorven. Jouw schuld is Mijn schuld geworden. Mijn leven is jouw leven geworden. De wet zegt, wie schuldig is wordt aangeklaagd, als de klacht terecht is, verdien je de dood. Christus nam dus onze schuld op zich, werd daar mee strafwaardig en is voor ons de dood ingegaan. Daarmee werd ik in de gelegenheid gesteld om vrij te komen van de veroordeling van de wet. Dat vrijkomen vindt plaats door het geloof in dat verlossend offer van Jezus Christus. Dus ik ben dood voor de wet en levend voor G'd en niet meer aan te klagen en niet meer te veroordelen. Dit is dus volgens juridische standaarden illegaal. Hij heeft dus mijn zonden in de diepte van de zee geworpen en de schuld die daarmee gepaard ging op zich genomen. Hij heeft ze weggedaan, zover het oosten is van het westen. Voor ons is de vergeven zonde onbereikbaar, voor G'd nog wel bereikbaar, want volgens het oude testament, maar zeker ook het nieuwe testament, (lees de brief aan de Hebreeën), volgens de leer van de Heiligdomsdienst moeten de zonde nog definitief worden weggedaan, dat is nl nog niet gebeurd. En daar hadden ze éen keer per jaar die andere bok Azazel.

Op het moment dat het Heilige der Heilige gereinigd wordt door onze Hogepriester, (in rechten staat hersteld zal worden, volgens Daniel 9) zal de zonde weg gedaan worden door het op de veroorzaker te leggen. De zonde waar vergeving voor is gedaan zal dus op Azazel worden gelegd, de zonde waar geen vergeving voor gedaan kon worden, omdat mensen die zonden niet hebben beleden zal op hen zelf terug komen. Azazel is dus een schaduw beeld, het synoniem voor satan, en dat moment zal plaatsvinden in de nabije toekomst. Momenteel ligt al onze zonden nog opgestapeld in het Hemels Heiligdom. Als Christus klaar is met zijn dagelijks verzoeningswerk, en met het onderzoekend oordeel, (die Hij begonnen is na die periode van 2300 avonden en morgens (lees 2300 jaren)), dan zal Hij terugkomen en ons ophalen, zodat wij daar zullen zijn waar Hij voor ons een plaats heeft bereid.



Maranatha kom.





Reacties

Populaire posts